Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ταχίνι σώμα: Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι;

Ταχίνι σώμα: Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι;

Ταχίνι σώμα: Όταν καταναλώσετε ταχίνι, η πεπτική διαδικασία ξεκινά στο στόμα με τη μέθοδο της μάσησης, ακολουθείται από την αποδόμηση των θρεπτικών συστατικών στο στομάχι και τα έντερα.

Το ταχίνι είναι μια πάστα που παρασκευάζεται από αλεσμένα σησάμι και έχει κερδίσει δημοτικότητα παγκοσμίως λόγω της θρεπτικής αξίας και της γεύσης του. Όταν καταναλώνετε ταχίνι, συμβαίνουν διάφορες βιοχημικές και φυσιολογικές διαδικασίες στο σώμα σας.

Αρχικά, το ταχίνι είναι εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπαρών οξέων, κυρίως μονοακόρεστων και πολυακόρεστων, που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και προάγουν την καρδιοαγγειακή υγεία. Αυτά τα λιπαρά οξέα μπορούν να συμβάλλουν στην παραγωγή των ορμονών και στη διατήρηση των κυτταρικών μεμβρανών.

Επιπλέον, το ταχίνι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, καθιστώντας το ιδανικό για χορτοφάγους και vegans. Η πρωτεΐνη αποτελεί βασικό δομικό στοιχείο του σώματος, απαραίτητο για την ανάπτυξη και την επιδιόρθωση των ιστών. Όταν η πρωτεΐνη από το ταχίνι εισέρχεται στον οργανισμό, διασπάται σε αμινοξέα, τα οποία χρησιμοποιούνται για πολλές λειτουργίες, όπως η παραγωγή ενζύμων και ορμονών.

Το ταχίνι περιέχει επίσης σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και βιταμίνη Β. Το ασβέστιο είναι θεμελιώδες για την υγεία των οστών και των δοντιών, ενώ το μαγνήσιο συμβάλλει στη λειτουργία των μυών και των νεύρων. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, τα οποία μεταφέρουν το οξυγόνο στο σώμα.

Όταν καταναλώσετε ταχίνι, η πεπτική διαδικασία ξεκινά στο στόμα με τη μέθοδο της μάσησης, ακολουθείται από την αποδόμηση των θρεπτικών συστατικών στο στομάχι και τα έντερα. Η απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων γίνεται κυρίως στο λεπτό έντερο, όπου οι θρεπτικές ουσίες εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος και μεταφέρονται σε διάφορους ιστούς του σώματος.

Η κατανάλωση ταχινιού μπορεί επίσης να προσφέρει αίσθηση κορεσμού, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους. Οι φυτικές ίνες που περιέχει συμβάλλουν στην αίσθηση του κορεσμού και στη βελτίωση της πεπτικής υγείας. Τέλος, η κατανάλωση ταχινιού οφείλει να γίνεται με μέτρο, καθώς είναι πλούσιο σε θερμίδες. Ωστόσο, όταν ενσωματώνεται σε μια ισορροπημένη διατροφή, το ταχίνι μπορεί να προσφέρει πολλές ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πίτσα vs pinsa: Δύο ιταλικά πιάτα με διαφορετική προσέγγιση

Φυστικοβούτυρο: Πώς ωφελεί περισσότερο την υγεία σε σύγκριση με τη μαρμελάδα;

5+1 εύκολοι τρόποι να αποφύγετε την γλουτένη

Μειώστε τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη με αυτήν την υπερτροφή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κάρδαμο: Μια φυσική αντιμετώπιση για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS)

Κάρδαμο: Οι αντιφλεγμονώδεις, πεπτικές και μυοχαλαρωτικές του ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κοιλιακού πόνου, του φουσκώματος, της διάρροιας και της δυσκοιλιότητας.

Σύκα: Φίλοι των μαλλιών και του δέρματός σας

Σύκα:Τα σύκα είναι μια νόστιμη και υγιεινή προσθήκη στη διατροφή σας, αλλά είναι επίσης ένας πολύτιμος σύμμαχος της ομορφιάς σας. Εκμεταλλευτείτε τις ευεργετικές του ιδιότητες για λαμπερό δέρμα και δυνατά μαλλιά!

Τι πρέπει να προσέξετε στη διατροφή σας ως γυναίκες άνω των 50 ετών;

Γυναίκες άνω των 50: Μετά την ηλικία των 50, οι γυναίκες περνούν από σημαντικές ορμονικές αλλαγές, κυρίως λόγω της εμμηνόπαυσης, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν τη συνολική υγεία και το βάρος

Τα ψάρια «αγαπούν» την καρδιά μας - Η ιδανική τροφή

Οι ωφέλειες των ψαριών για την καρδιά τεκμηριώνονται από πολλές επιστημονικές έρευνες και μελέτες, οι οποίες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ψαριών, ειδικά των λιπαρών, συμβάλλει στην καλή καρδιαγγειακή υγεία.

6+1 λόγοι για να εντάξεις περισσότερη σοκολάτα στη διατροφή σου

Σοκολάτα υγεία: Η σοκολάτα μπορεί να προσφέρει περισσότερα από απλώς μια γλυκιά απόλαυση. Ακολουθούν επτά λόγοι για τους οποίους θα ήταν ωφέλιμο να προσθέσετε περισσότερη σοκολάτα στη διατροφή σας.

Close Icon