Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ταχίνι σώμα: Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι;

Ταχίνι σώμα: Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι;

Ταχίνι σώμα: Όταν καταναλώσετε ταχίνι, η πεπτική διαδικασία ξεκινά στο στόμα με τη μέθοδο της μάσησης, ακολουθείται από την αποδόμηση των θρεπτικών συστατικών στο στομάχι και τα έντερα.


Το ταχίνι είναι μια πάστα που παρασκευάζεται από αλεσμένα σησάμι και έχει κερδίσει δημοτικότητα παγκοσμίως λόγω της θρεπτικής αξίας και της γεύσης του. Όταν καταναλώνετε ταχίνι, συμβαίνουν διάφορες βιοχημικές και φυσιολογικές διαδικασίες στο σώμα σας.

Αρχικά, το ταχίνι είναι εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπαρών οξέων, κυρίως μονοακόρεστων και πολυακόρεστων, που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και προάγουν την καρδιοαγγειακή υγεία. Αυτά τα λιπαρά οξέα μπορούν να συμβάλλουν στην παραγωγή των ορμονών και στη διατήρηση των κυτταρικών μεμβρανών.

Επιπλέον, το ταχίνι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, καθιστώντας το ιδανικό για χορτοφάγους και vegans. Η πρωτεΐνη αποτελεί βασικό δομικό στοιχείο του σώματος, απαραίτητο για την ανάπτυξη και την επιδιόρθωση των ιστών. Όταν η πρωτεΐνη από το ταχίνι εισέρχεται στον οργανισμό, διασπάται σε αμινοξέα, τα οποία χρησιμοποιούνται για πολλές λειτουργίες, όπως η παραγωγή ενζύμων και ορμονών.

Το ταχίνι περιέχει επίσης σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και βιταμίνη Β. Το ασβέστιο είναι θεμελιώδες για την υγεία των οστών και των δοντιών, ενώ το μαγνήσιο συμβάλλει στη λειτουργία των μυών και των νεύρων. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, τα οποία μεταφέρουν το οξυγόνο στο σώμα.

Όταν καταναλώσετε ταχίνι, η πεπτική διαδικασία ξεκινά στο στόμα με τη μέθοδο της μάσησης, ακολουθείται από την αποδόμηση των θρεπτικών συστατικών στο στομάχι και τα έντερα. Η απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων γίνεται κυρίως στο λεπτό έντερο, όπου οι θρεπτικές ουσίες εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος και μεταφέρονται σε διάφορους ιστούς του σώματος.

Η κατανάλωση ταχινιού μπορεί επίσης να προσφέρει αίσθηση κορεσμού, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους. Οι φυτικές ίνες που περιέχει συμβάλλουν στην αίσθηση του κορεσμού και στη βελτίωση της πεπτικής υγείας. Τέλος, η κατανάλωση ταχινιού οφείλει να γίνεται με μέτρο, καθώς είναι πλούσιο σε θερμίδες. Ωστόσο, όταν ενσωματώνεται σε μια ισορροπημένη διατροφή, το ταχίνι μπορεί να προσφέρει πολλές ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πίτσα vs pinsa: Δύο ιταλικά πιάτα με διαφορετική προσέγγιση

Φυστικοβούτυρο: Πώς ωφελεί περισσότερο την υγεία σε σύγκριση με τη μαρμελάδα;

5+1 εύκολοι τρόποι να αποφύγετε την γλουτένη

Μειώστε τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη με αυτήν την υπερτροφή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φακές: Οι φακές ως μια υπερτροφή για τα οστά

Φακές: Εντάσσοντας τις φακές στην εβδομαδιαία διατροφή μας, μπορούμε να παρέχουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη δομή και τη λειτουργία των οστών.

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Close Icon