Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Tavë Dheu: Αλβανική σπεσιαλιτέ με συκώτι σε πήλινο

Tavë Dheu: Αλβανική σπεσιαλιτέ με συκώτι σε πήλινο

Tavë Dheu: Μια πεντανόστιμη σπεσιαλιτέ από την Αλβανία με συκώτι και πλούσιο τυρί σε πήλινο σκεύος!


Το αλβανικό Tavë Dheu me Mëlçi είναι ένα από τα εθνικά πιάτα της Αλβανίας και είναι επίσης γνωστό ως Fergesë me Mëlçi (με συκώτι). Υπάρχει μια vegetarian εκδοχή που ονομάζεται Fergesë e Tiranës me Piperka που είναι εξίσου νόστιμη! Αυτή είναι μια υπέροχη συνταγή που χρησιμοποιεί πήλινο πιάτο.

Συστατικά

  • Συκώτι κομμένο σε κύβους 500 γρ.
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 5 κόκκινες πιπεριές ψητές και κομμένες σε κύβους
  • 6 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 100 γρ. τυρί φέτα
  • 200 γρ. ρικότα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Chilli
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 220 ml ζεστό νερό
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Οδηγίες παρασκευής

  • Αρχικά, ροδίζουμε το συκώτι για λίγα λεπτά σε ελαιόλαδο, αφαιρούμε από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη για αργότερα.
  • Προσθέστε το σκόρδο στο υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε για 2 λεπτά πριν προσθέσετε τις κόκκινες πιπεριές και τις ντομάτες και συνεχίστε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς και μετά προσθέτουμε τη φέτα και το τυρί ρικότα. Συνεχίστε το ανακάτεμα για λίγα λεπτά πριν προσθέσετε τα φύλλα δάφνης, το νερό και το συκώτι.
  • Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να δοκιμάσετε με νιφάδες τσίλι, αλάτι και πιπέρι – στη συνέχεια αφήστε να μαγειρέψετε μαζί για 5 λεπτά.
  • Χωρίζουμε το μείγμα σε 4 πήλινα πιάτα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά. Σερβίρετε το αλβανικό Tave Dheu όσο είναι ζεστό και βράζει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5 τροφές που δεν θα σας παχύνουν παρά τα όσα πιστεύατε

Jambalaya: Άρωμα Νέας Ορλεάνης στο πιάτο σας

Σαλάτα σολομού με φράουλα και dressing λεμόνι

Επιλέξτε ζυμαρικά σάλτσα αβοκάντο για το μεσημεριανό τραπέζι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon