Tavë Dheu: Μια πεντανόστιμη σπεσιαλιτέ από την Αλβανία με συκώτι και πλούσιο τυρί σε πήλινο σκεύος!
Το αλβανικό Tavë Dheu me Mëlçi είναι ένα από τα εθνικά πιάτα της Αλβανίας και είναι επίσης γνωστό ως Fergesë me Mëlçi (με συκώτι). Υπάρχει μια vegetarian εκδοχή που ονομάζεται Fergesë e Tiranës me Piperka που είναι εξίσου νόστιμη! Αυτή είναι μια υπέροχη συνταγή που χρησιμοποιεί πήλινο πιάτο.
Συστατικά
- Συκώτι κομμένο σε κύβους 500 γρ.
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 5 κόκκινες πιπεριές ψητές και κομμένες σε κύβους
- 6 ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 100 γρ. τυρί φέτα
- 200 γρ. ρικότα
- 1 κουταλάκι του γλυκού Chilli
- 40 γρ. αλεύρι
- 4 φύλλα δάφνης
- 220 ml ζεστό νερό
- Πιπέρι
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
Οδηγίες παρασκευής
- Αρχικά, ροδίζουμε το συκώτι για λίγα λεπτά σε ελαιόλαδο, αφαιρούμε από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη για αργότερα.
- Προσθέστε το σκόρδο στο υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε για 2 λεπτά πριν προσθέσετε τις κόκκινες πιπεριές και τις ντομάτες και συνεχίστε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς και μετά προσθέτουμε τη φέτα και το τυρί ρικότα. Συνεχίστε το ανακάτεμα για λίγα λεπτά πριν προσθέσετε τα φύλλα δάφνης, το νερό και το συκώτι.
- Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να δοκιμάσετε με νιφάδες τσίλι, αλάτι και πιπέρι – στη συνέχεια αφήστε να μαγειρέψετε μαζί για 5 λεπτά.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε 4 πήλινα πιάτα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά. Σερβίρετε το αλβανικό Tave Dheu όσο είναι ζεστό και βράζει.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube