Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.


Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

 

 

Υλικά

1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου, σπασμένους
75 γρ βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο κρασί ή ξύδι σέρι
75 γρ ζάχαρη άχνη
μια καλή πρέζα αλάτι
12 σύκα κομμένα στη μέση κατά μήκος
φρέσκο ​​κόλιανδρο ψιλοκομμένο, για σερβίρισμα

Για τη ζύμη:

75 γρ βούτυρο μαλακωμένο
100 γρ φέτα θρυμματισμένη
150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες

Για τη ζύμη, χτυπάμε μαζί το βούτυρο και 70 γραμμάρια φέτα τυρί μέχρι να αναμειχθούν καλά και να μαλακώσουν.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα, προσθέτοντας το νερό όσο προχωράμε (ίσως να μην το χρειαστούμε όλο).

Μαζεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μας σε μια μπάλα και ζυμώνουμε για λίγο σε μια επιφάνεια εργασίας μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά. Προς το τέλος του χρόνου ψύξης, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210°C/190°C στον αέρα.

Βάζουμε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι 22 εκ. σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τους σπόρους κόλιανδρου και τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν πιο σκούρο χρώμα και να μυρίσουν. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει, στη συνέχεια βάζουμε το ξύδι, τη ζάχαρη και μια καλή πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και στη συνέχεια μαγειρεύουμε σε ελαφριά καραμέλα.

Τοποθετούμε τα κομμένα σύκα στο ταψί με τις κομμένες πλευρές προς τα κάτω. Τα αφήνουμε να ψηθούν απαλά στη φωτιά για περίπου 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να καραμελώνουν ελαφρά. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετούμε πάνω από το περιεχόμενο του ταψιού, τυλίγοντας τις άκρες κάτω από τις πλευρές. Μεταφέρουμε το ταψί στον ζεστό φούρνο και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή και χρυσή η ζύμη. Αναποδογυρίζουμε ένα πιάτο πάνω από το τηγάνι και, κρατώντας προσεκτικά το πιάτο και το τηγάνι μαζί. Πασπαλίζουμε από πάνω την υπόλοιπη φέτα και αφήνουμε να λιώσει πάνω από την τάρτα και πασπαλίζουμε πάνω από τον φρέσκο ​​κόλιανδρο. Σερβίρεται ζεστό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ραπανάκι: Ένας σύμμαχος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας

Χαλβάς με ταχίνι - Θρεπτικό και νόστιμο γλυκό

Εύκολες ιδέες για υγιεινά γεύματα 10 λεπτών

Ποια συνταγή μπορούμε να φτιάξουμε με ντομάτες, γαρίδες και κολοκύθα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon