Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.


 

 

Υλικά

1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου, σπασμένους
75 γρ βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο κρασί ή ξύδι σέρι
75 γρ ζάχαρη άχνη
μια καλή πρέζα αλάτι
12 σύκα κομμένα στη μέση κατά μήκος
φρέσκο ​​κόλιανδρο ψιλοκομμένο, για σερβίρισμα

Για τη ζύμη:

75 γρ βούτυρο μαλακωμένο
100 γρ φέτα θρυμματισμένη
150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες

Για τη ζύμη, χτυπάμε μαζί το βούτυρο και 70 γραμμάρια φέτα τυρί μέχρι να αναμειχθούν καλά και να μαλακώσουν.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα, προσθέτοντας το νερό όσο προχωράμε (ίσως να μην το χρειαστούμε όλο).

Μαζεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μας σε μια μπάλα και ζυμώνουμε για λίγο σε μια επιφάνεια εργασίας μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά. Προς το τέλος του χρόνου ψύξης, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210°C/190°C στον αέρα.

Βάζουμε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι 22 εκ. σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τους σπόρους κόλιανδρου και τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν πιο σκούρο χρώμα και να μυρίσουν. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει, στη συνέχεια βάζουμε το ξύδι, τη ζάχαρη και μια καλή πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και στη συνέχεια μαγειρεύουμε σε ελαφριά καραμέλα.

Τοποθετούμε τα κομμένα σύκα στο ταψί με τις κομμένες πλευρές προς τα κάτω. Τα αφήνουμε να ψηθούν απαλά στη φωτιά για περίπου 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να καραμελώνουν ελαφρά. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετούμε πάνω από το περιεχόμενο του ταψιού, τυλίγοντας τις άκρες κάτω από τις πλευρές. Μεταφέρουμε το ταψί στον ζεστό φούρνο και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή και χρυσή η ζύμη. Αναποδογυρίζουμε ένα πιάτο πάνω από το τηγάνι και, κρατώντας προσεκτικά το πιάτο και το τηγάνι μαζί. Πασπαλίζουμε από πάνω την υπόλοιπη φέτα και αφήνουμε να λιώσει πάνω από την τάρτα και πασπαλίζουμε πάνω από τον φρέσκο ​​κόλιανδρο. Σερβίρεται ζεστό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ραπανάκι: Ένας σύμμαχος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας

Χαλβάς με ταχίνι - Θρεπτικό και νόστιμο γλυκό

Εύκολες ιδέες για υγιεινά γεύματα 10 λεπτών

Ποια συνταγή μπορούμε να φτιάξουμε με ντομάτες, γαρίδες και κολοκύθα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Σολομός με πέστο: H συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Σολομός με πέστο: Ο σολομός με πέστο είναι ένα γευστικό και υγιεινό πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση του σολομού με την αρωματική φρεσκάδα του πέστο βασιλικού. Είναι ιδανικό για ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα

Πρωινά φθινόπωρο: Ιδέες πρωινών για τους κρύους μήνες

Πρωινά φθινόπωρο: Το πρωινό είναι η πιο σημαντική γεύση της ημέρας, και κατά τους κρύους μήνες, είναι ιδανικό να επιλέξετε ζεστά και θρεπτικά γεύματα. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες ιδέες για πρωινό

Σάκχαρο: Δύο κουταλιές της σούπας από αυτή την υπερτροφή το ρίχνουν – Τι ώρα πρέπει να την καταναλώνετε 

Η καλύτερη ώρα για να καταναλώσετε την κανέλα είναι το πρωί, καθώς μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μπακαλιάρος με σάλτσα από κρασί και κρόκο Κοζάνης

Ο μπακαλιάρος είναι ένα παραδοσιακό ψάρι που συνδυάζεται τέλεια με διάφορες σάλτσες. Αυτή η συνταγή προτείνει μια μοναδική παρασκευή με σάλτσα από κρασί και κρόκο Κοζάνης, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία γεμάτη αρώματα και γεύσεις.

Τρουφάκια Oreo: Πεντανόστιμα τρουφάκια με μόλις 3 υλικά

Τρουφάκια Oreo: Τα τρουφάκια Oreo είναι μια υπέροχη, εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε γλυκά με σοκολάτα και μπισκότα Oreo. Αυτά τα μικρά τρουφάκια είναι γεμάτα γεύση και συνδυάζουν την τραγανότητα των μπισκότων

Σούπα 7 λαχανικών που «ενισχύει την υγεία», ιδανική για να σας ζεστάνει το χειμώνα

Ο χειμώνας  φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστές και θρεπτικές σούπες. Μια υπέροχη επιλογή είναι η σούπα 7 λαχανικών, η οποία δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την υγεία μας.

Πραλίνα χωρίς ξηρούς καρπούς: Η ιδανική συνταγή ασφαλής για παιδιά

Πραλίνα χωρίς ξηρούς καρπούς: Η συνταγή για Νουτέλα χωρίς ξηρούς καρπούς μπορεί να είναι ιδανική για όσους έχουν αλλεργία στα ξηρά καρπούς ή για εκείνους που προτιμούν μια πιο ελαφριά εκδοχή της αγαπημένης αλειφής σοκολάτας

Close Icon