Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ταρτάρ Μπριζόλα: Φτιάχνοντας μπριζόλα ταρτάρ piedmontese με αμύγδαλα και κροστίνι

Ταρτάρ Μπριζόλα: Φτιάχνοντας μπριζόλα ταρτάρ piedmontese με αμύγδαλα και κροστίνι

Ταρτάρ Μπριζόλα: Δημιουργήστε ταρτάρ από μπριζόλα και προσθέστε αμύγδαλα και κροτσίνι. Θα εντυπωσιαστείτε με τη γεύση, τη μυρωδιά, αλλά και με τον εαυτό σας που φτιάξατε κάτι τόσο ιδιαίτερο.

Αν φοβάστε να φτιάξετε ταρτάρ, θα πρέπει να βρείτε λίγο θάρρος και ασφαλώς τα κορυφαία υλικά, και θα έχετε ότι ακριβώς χρειάζεστε για να φτιάξετε υπέροχο ταρτάρ βοδινού στο σπίτι. Αυτή η έκδοση σε στυλ piedmontese είναι αρωματισμένη με τρούφα και αφήνει μια επίγευση που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει. Είναι εύκολο στην παρασκευή του, παρ’ όλο τον ντόρο που επικρατεί γύρω από το όνομά του.

Φτιάξτε ταρτάρ από μπριζόλες

Τα συστατικά του είναι ασφαλή και θα κάνουν το συγκεκριμένο πιάτο να μοιάζει βγαλμένο από βιβλίο μαγειρικής και είναι τα εξής:

  • 400 γρ φιλέτο μοσχαρίσιο μάτι καλύτερης ποιότητας κατά προτίμηση βιολογικό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριού
  • 1 μικρό εσκαλότ, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας πλατύφυλλο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 8 αμύγδαλα ασπρισμένα, αλεσμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα
  • 1/4 του φλυτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 αυγά ορτυκιού
  • 20 γρ ανάλατο βούτυρο
  • 8-12 φέτες ψημένη τσιαπάτα
  • Πάστα τρούφας ή λάδι τρούφας προαιρετικά για το σερβίρισμα

Για να το φτιάξετε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε σε λεπτές φέτες το μοσχαρίσιο κρέας και στη συνέχεια ψιλοκόψτε μέχρι να έχετε μια υφή που να μοιάζει με κιμά. Σε ένα μπολ βάζουμε το μοσχάρι με το θυμάρι, το εσκαλότ, το μαϊντανό και τα αμύγδαλα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τόσο ελαιόλαδο όσο για να υγρανθεί το βόειο κρέας χωρίς να το πνίξουμε. Προσθέστε το πεκορίνο, ανακατέψτε τα όλα μαζί, στη συνέχεια δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα αν θέλετε. Αν αναρωτιέστε με ποιον τρόπο να ψιλοκόψετε δεντρολίβανο και θυμάρι, θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα στρογγυλό κόφτη ζαχαροπλαστικής 8 εκατοστών, σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και να ρίξετε ένα τέταρτο από το βόειο κρέας στη φόρμα.

Πιέστε απαλά προς τα κάτω για να σχηματιστεί ένας δίσκος. Αφαιρέστε τη φόρμα και επαναλάβετε με το υπόλοιπο ταρτάρ. Αμέσως μετά, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Όταν το βούτυρο αρχίσει να τσιγαρίζει, σπάστε τα αυγά ορτυκιού και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσουν τα ασπράδια. Γεμίστε κάθε στρώση ταρτάρ με ένα τηγανητό αυγό ορτυκιού. Σερβίρετε τα ταρτάρ με φρυγανισμένη τσιαπάτα, περιχυμένη με πάστα τρούφας ή λάδι, αν θέλετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολες και φιλικές προς τα παιδιά ιδέες για πρωτεϊνικό φαγητό

Μοσχάρι Bourguignon για εκλεπτυσμένους ουρανίσκους

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας με μοσχάρι με τζίντερ

Ετοιμάζουμε χοιρινή μπριζόλα au poivre

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

3 Συνταγές για να αξιοποιήσετε τα λαχανικά της εποχής

Φθινόπωρο Σούπες: Το φθινόπωρο είναι μια εποχή γεμάτη ζεστασιά και γεύσεις, ιδανική για να απολαύσουμε πλούσιες σούπες που θα μας ζεστάνουν τις κρύες μέρες. Οι σούπες αυτές συνδυάζουν φρέσκα υλικά της εποχής με αρωματικά μπαχαρικά,

Απόλαυστικό σπιτικό burger με αγνά υλικά

Σπιτικό Burger: Τα σπιτικά μπέργκερ είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο γεύμα που μπορείς να προσαρμόσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους

Aυτά είναι τα πιο θρεπτικά πρωινά γεύματα για τα παιδιά σας

Πρωινό παιδιά: Ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και την ευεξία των παιδιών. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές πρωινού για παιδιά που παρέχουν ενέργεια

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Close Icon