Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ταρτάρ Μπριζόλα: Φτιάχνοντας μπριζόλα ταρτάρ piedmontese με αμύγδαλα και κροστίνι

Ταρτάρ Μπριζόλα: Φτιάχνοντας μπριζόλα ταρτάρ piedmontese με αμύγδαλα και κροστίνι

Ταρτάρ Μπριζόλα: Δημιουργήστε ταρτάρ από μπριζόλα και προσθέστε αμύγδαλα και κροτσίνι. Θα εντυπωσιαστείτε με τη γεύση, τη μυρωδιά, αλλά και με τον εαυτό σας που φτιάξατε κάτι τόσο ιδιαίτερο.


Αν φοβάστε να φτιάξετε ταρτάρ, θα πρέπει να βρείτε λίγο θάρρος και ασφαλώς τα κορυφαία υλικά, και θα έχετε ότι ακριβώς χρειάζεστε για να φτιάξετε υπέροχο ταρτάρ βοδινού στο σπίτι. Αυτή η έκδοση σε στυλ piedmontese είναι αρωματισμένη με τρούφα και αφήνει μια επίγευση που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει. Είναι εύκολο στην παρασκευή του, παρ’ όλο τον ντόρο που επικρατεί γύρω από το όνομά του.

Φτιάξτε ταρτάρ από μπριζόλες

Τα συστατικά του είναι ασφαλή και θα κάνουν το συγκεκριμένο πιάτο να μοιάζει βγαλμένο από βιβλίο μαγειρικής και είναι τα εξής:

  • 400 γρ φιλέτο μοσχαρίσιο μάτι καλύτερης ποιότητας κατά προτίμηση βιολογικό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριού
  • 1 μικρό εσκαλότ, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας πλατύφυλλο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 8 αμύγδαλα ασπρισμένα, αλεσμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα
  • 1/4 του φλυτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 αυγά ορτυκιού
  • 20 γρ ανάλατο βούτυρο
  • 8-12 φέτες ψημένη τσιαπάτα
  • Πάστα τρούφας ή λάδι τρούφας προαιρετικά για το σερβίρισμα

Για να το φτιάξετε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε σε λεπτές φέτες το μοσχαρίσιο κρέας και στη συνέχεια ψιλοκόψτε μέχρι να έχετε μια υφή που να μοιάζει με κιμά. Σε ένα μπολ βάζουμε το μοσχάρι με το θυμάρι, το εσκαλότ, το μαϊντανό και τα αμύγδαλα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τόσο ελαιόλαδο όσο για να υγρανθεί το βόειο κρέας χωρίς να το πνίξουμε. Προσθέστε το πεκορίνο, ανακατέψτε τα όλα μαζί, στη συνέχεια δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα αν θέλετε. Αν αναρωτιέστε με ποιον τρόπο να ψιλοκόψετε δεντρολίβανο και θυμάρι, θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα στρογγυλό κόφτη ζαχαροπλαστικής 8 εκατοστών, σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και να ρίξετε ένα τέταρτο από το βόειο κρέας στη φόρμα.

Πιέστε απαλά προς τα κάτω για να σχηματιστεί ένας δίσκος. Αφαιρέστε τη φόρμα και επαναλάβετε με το υπόλοιπο ταρτάρ. Αμέσως μετά, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Όταν το βούτυρο αρχίσει να τσιγαρίζει, σπάστε τα αυγά ορτυκιού και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσουν τα ασπράδια. Γεμίστε κάθε στρώση ταρτάρ με ένα τηγανητό αυγό ορτυκιού. Σερβίρετε τα ταρτάρ με φρυγανισμένη τσιαπάτα, περιχυμένη με πάστα τρούφας ή λάδι, αν θέλετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολες και φιλικές προς τα παιδιά ιδέες για πρωτεϊνικό φαγητό

Μοσχάρι Bourguignon για εκλεπτυσμένους ουρανίσκους

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας με μοσχάρι με τζίντερ

Ετοιμάζουμε χοιρινή μπριζόλα au poivre

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon