Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ταρτάρ Μπριζόλα: Φτιάχνοντας μπριζόλα ταρτάρ piedmontese με αμύγδαλα και κροστίνι

Ταρτάρ Μπριζόλα: Φτιάχνοντας μπριζόλα ταρτάρ piedmontese με αμύγδαλα και κροστίνι

Ταρτάρ Μπριζόλα: Δημιουργήστε ταρτάρ από μπριζόλα και προσθέστε αμύγδαλα και κροτσίνι. Θα εντυπωσιαστείτε με τη γεύση, τη μυρωδιά, αλλά και με τον εαυτό σας που φτιάξατε κάτι τόσο ιδιαίτερο.


Αν φοβάστε να φτιάξετε ταρτάρ, θα πρέπει να βρείτε λίγο θάρρος και ασφαλώς τα κορυφαία υλικά, και θα έχετε ότι ακριβώς χρειάζεστε για να φτιάξετε υπέροχο ταρτάρ βοδινού στο σπίτι. Αυτή η έκδοση σε στυλ piedmontese είναι αρωματισμένη με τρούφα και αφήνει μια επίγευση που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει. Είναι εύκολο στην παρασκευή του, παρ’ όλο τον ντόρο που επικρατεί γύρω από το όνομά του.

Φτιάξτε ταρτάρ από μπριζόλες

Τα συστατικά του είναι ασφαλή και θα κάνουν το συγκεκριμένο πιάτο να μοιάζει βγαλμένο από βιβλίο μαγειρικής και είναι τα εξής:

  • 400 γρ φιλέτο μοσχαρίσιο μάτι καλύτερης ποιότητας κατά προτίμηση βιολογικό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριού
  • 1 μικρό εσκαλότ, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας πλατύφυλλο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 8 αμύγδαλα ασπρισμένα, αλεσμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα
  • 1/4 του φλυτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 αυγά ορτυκιού
  • 20 γρ ανάλατο βούτυρο
  • 8-12 φέτες ψημένη τσιαπάτα
  • Πάστα τρούφας ή λάδι τρούφας προαιρετικά για το σερβίρισμα

Για να το φτιάξετε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε σε λεπτές φέτες το μοσχαρίσιο κρέας και στη συνέχεια ψιλοκόψτε μέχρι να έχετε μια υφή που να μοιάζει με κιμά. Σε ένα μπολ βάζουμε το μοσχάρι με το θυμάρι, το εσκαλότ, το μαϊντανό και τα αμύγδαλα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τόσο ελαιόλαδο όσο για να υγρανθεί το βόειο κρέας χωρίς να το πνίξουμε. Προσθέστε το πεκορίνο, ανακατέψτε τα όλα μαζί, στη συνέχεια δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα αν θέλετε. Αν αναρωτιέστε με ποιον τρόπο να ψιλοκόψετε δεντρολίβανο και θυμάρι, θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα στρογγυλό κόφτη ζαχαροπλαστικής 8 εκατοστών, σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και να ρίξετε ένα τέταρτο από το βόειο κρέας στη φόρμα.

Πιέστε απαλά προς τα κάτω για να σχηματιστεί ένας δίσκος. Αφαιρέστε τη φόρμα και επαναλάβετε με το υπόλοιπο ταρτάρ. Αμέσως μετά, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Όταν το βούτυρο αρχίσει να τσιγαρίζει, σπάστε τα αυγά ορτυκιού και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσουν τα ασπράδια. Γεμίστε κάθε στρώση ταρτάρ με ένα τηγανητό αυγό ορτυκιού. Σερβίρετε τα ταρτάρ με φρυγανισμένη τσιαπάτα, περιχυμένη με πάστα τρούφας ή λάδι, αν θέλετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολες και φιλικές προς τα παιδιά ιδέες για πρωτεϊνικό φαγητό

Μοσχάρι Bourguignon για εκλεπτυσμένους ουρανίσκους

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας με μοσχάρι με τζίντερ

Ετοιμάζουμε χοιρινή μπριζόλα au poivre

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon