Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τάρτα ροδάκινου: Νόστιμη συνταγή για τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα 

Τάρτα ροδάκινου: Νόστιμη συνταγή για τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα 

Τάρτα ροδάκινου: Αν ψάχνετε για ένα νόστιμο και εύκολο επιδόρπιο για την επόμενη συγκέντρωση, τότε αυτή η συνταγή για τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα είναι η τέλεια επιλογή.


Αν ψάχνετε για ένα νόστιμο και εύκολο επιδόρπιο για την επόμενη συγκέντρωση, τότε αυτή η συνταγή για τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα είναι η τέλεια επιλογή. Με βουτυράτη κρούστα, γλυκά ροδάκινα και ζουμερά μούρα, αυτή η τάρτα είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο. Για να φτιάξετε αυτή την τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο κρύο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3-4 ώριμα ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα μούρα (όπως σμέουρα, βατόμουρα ή φράουλες)
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 αυγό, χτυπημένο

Για να ξεκινήσετε, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375 βαθμούς Φαρενάιτ. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Κόβουμε το βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ ζαχαροπλαστικής ή τα χέρια μας μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρό τρίμμα. Πιέστε τη ζύμη σε μια φόρμα τάρτας 9 ιντσών, φροντίζοντας να καλύψει ομοιόμορφα τον πάτο και τις πλευρές.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τα ροδάκινα, τα μούρα, τη ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Ρίξτε το μείγμα των φρούτων στην προετοιμασμένη φόρμα για τάρτα. Περάστε το χτυπημένο αυγό πάνω από τις άκρες της κρούστας για να του δώσετε μια χρυσαφένια γυαλάδα. Τοποθετούμε την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κρούστα και τα φρούτα να ροδίσουν. Μόλις ψηθεί η τάρτα, την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν τη σερβίρουμε. Αυτή η τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα απολαμβάνετε καλύτερα ζεστή με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί.

Αυτή η τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα είναι ένα απλό και νόστιμο επιδόρπιο που είναι τέλειο για κάθε περίσταση. Ο συνδυασμός από γλυκά ροδάκινα και ζουμερά μούρα είναι βέβαιο ότι θα είναι μια επιτυχία με τους φίλους και την οικογένειά σας. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για την επόμενη συλλογή σας και δείτε να εξαφανίζεται σε χρόνο μηδέν!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Διακοπές με διατροφική διαταραχή και ο καλύτερος οδηγός επιβίωσης

Δροσερό σορμπέ πεπονιού: Η ιδανική επιλογή για τις ζεστές ημέρες

Πώς να αποθηκεύσετε το καρπούζι για να το διατηρήσετε φρέσκο ​​και ζουμερό 

Acai Bowl: Μια πεντανόστιμη θρεπτική βόμβα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πλιγούρι για την ανακούφιση από μυϊκούς σπασμούς και κράμπες

Πλιγούρι: Χάρη στην περιεκτικότητά του σε μαγνήσιο, κάλιο και φυτικές ίνες. Συμπεριλαμβάνοντας το πλιγούρι στη διατροφή μας, μπορούμε να βελτιώσουμε τη μυϊκή λειτουργία και να μειώσουμε την ενόχληση που προκαλείται από τις μυϊκές κράμπες.

Ακτινίδιο και υγεία του αναπνευστικού

Ακτινίδιο :Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και νερό ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνουν τη φλεγμονή και προστατεύουν τους αεραγωγούς.

Ένας φυσικός σύμμαχος για την καλή λειτουργία του εντέρου

Σιμιγδάλι: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες και την ικανότητά του να συνδυάζεται με άλλα θρεπτικά τρόφιμα, μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο για την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Τα οφέλη του γάλακτος με τζίντζερ τον χειμώνα

Γάλα τζίντζερ: Η κατανάλωση γάλακτος τζίντζερ το χειμώνα είναι ένας φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να βελτιώσουμε την πέψη και να χαρίσουμε στο σώμα μας ζεστασιά και χαλάρωση.

Συνταγή για λαχταριστό χταποδάκι με τσίπουρο 

Παραδοσιακή συνταγή: Το χταπόδι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα θαλασσινά της ελληνικής κουζίνας και η παρασκευή του με τσίπουρο προσθέτει μια ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στο πιάτο.

Σιμιγδάλι - Οφέλη για την καρδιά και την υγεία

Σιμιγδάλι: Η κατανάλωσή του με μέτρο, ως μέρος μιας ποικίλης και θρεπτικής διατροφής, μπορεί να είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για τη διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας και της συνολικής ευεξίας.

Close Icon