Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τάρτα ροδάκινου: Νόστιμη συνταγή για τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα 

Τάρτα ροδάκινου: Νόστιμη συνταγή για τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα 

Τάρτα ροδάκινου: Αν ψάχνετε για ένα νόστιμο και εύκολο επιδόρπιο για την επόμενη συγκέντρωση, τότε αυτή η συνταγή για τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα είναι η τέλεια επιλογή.


Αν ψάχνετε για ένα νόστιμο και εύκολο επιδόρπιο για την επόμενη συγκέντρωση, τότε αυτή η συνταγή για τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα είναι η τέλεια επιλογή. Με βουτυράτη κρούστα, γλυκά ροδάκινα και ζουμερά μούρα, αυτή η τάρτα είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο. Για να φτιάξετε αυτή την τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο κρύο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3-4 ώριμα ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα μούρα (όπως σμέουρα, βατόμουρα ή φράουλες)
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 αυγό, χτυπημένο

Για να ξεκινήσετε, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375 βαθμούς Φαρενάιτ. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Κόβουμε το βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ ζαχαροπλαστικής ή τα χέρια μας μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρό τρίμμα. Πιέστε τη ζύμη σε μια φόρμα τάρτας 9 ιντσών, φροντίζοντας να καλύψει ομοιόμορφα τον πάτο και τις πλευρές.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τα ροδάκινα, τα μούρα, τη ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Ρίξτε το μείγμα των φρούτων στην προετοιμασμένη φόρμα για τάρτα. Περάστε το χτυπημένο αυγό πάνω από τις άκρες της κρούστας για να του δώσετε μια χρυσαφένια γυαλάδα. Τοποθετούμε την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κρούστα και τα φρούτα να ροδίσουν. Μόλις ψηθεί η τάρτα, την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν τη σερβίρουμε. Αυτή η τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα απολαμβάνετε καλύτερα ζεστή με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί.

Αυτή η τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα είναι ένα απλό και νόστιμο επιδόρπιο που είναι τέλειο για κάθε περίσταση. Ο συνδυασμός από γλυκά ροδάκινα και ζουμερά μούρα είναι βέβαιο ότι θα είναι μια επιτυχία με τους φίλους και την οικογένειά σας. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για την επόμενη συλλογή σας και δείτε να εξαφανίζεται σε χρόνο μηδέν!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Διακοπές με διατροφική διαταραχή και ο καλύτερος οδηγός επιβίωσης

Δροσερό σορμπέ πεπονιού: Η ιδανική επιλογή για τις ζεστές ημέρες

Πώς να αποθηκεύσετε το καρπούζι για να το διατηρήσετε φρέσκο ​​και ζουμερό 

Acai Bowl: Μια πεντανόστιμη θρεπτική βόμβα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon