Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τάρτα ροδάκινου: Νόστιμη συνταγή για τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα 

Τάρτα ροδάκινου: Νόστιμη συνταγή για τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα 

Τάρτα ροδάκινου: Αν ψάχνετε για ένα νόστιμο και εύκολο επιδόρπιο για την επόμενη συγκέντρωση, τότε αυτή η συνταγή για τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα είναι η τέλεια επιλογή.

Αν ψάχνετε για ένα νόστιμο και εύκολο επιδόρπιο για την επόμενη συγκέντρωση, τότε αυτή η συνταγή για τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα είναι η τέλεια επιλογή. Με βουτυράτη κρούστα, γλυκά ροδάκινα και ζουμερά μούρα, αυτή η τάρτα είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο. Για να φτιάξετε αυτή την τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο κρύο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3-4 ώριμα ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα μούρα (όπως σμέουρα, βατόμουρα ή φράουλες)
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 αυγό, χτυπημένο

Για να ξεκινήσετε, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375 βαθμούς Φαρενάιτ. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Κόβουμε το βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ ζαχαροπλαστικής ή τα χέρια μας μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρό τρίμμα. Πιέστε τη ζύμη σε μια φόρμα τάρτας 9 ιντσών, φροντίζοντας να καλύψει ομοιόμορφα τον πάτο και τις πλευρές.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τα ροδάκινα, τα μούρα, τη ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Ρίξτε το μείγμα των φρούτων στην προετοιμασμένη φόρμα για τάρτα. Περάστε το χτυπημένο αυγό πάνω από τις άκρες της κρούστας για να του δώσετε μια χρυσαφένια γυαλάδα. Τοποθετούμε την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κρούστα και τα φρούτα να ροδίσουν. Μόλις ψηθεί η τάρτα, την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν τη σερβίρουμε. Αυτή η τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα απολαμβάνετε καλύτερα ζεστή με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί.

Αυτή η τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα είναι ένα απλό και νόστιμο επιδόρπιο που είναι τέλειο για κάθε περίσταση. Ο συνδυασμός από γλυκά ροδάκινα και ζουμερά μούρα είναι βέβαιο ότι θα είναι μια επιτυχία με τους φίλους και την οικογένειά σας. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για την επόμενη συλλογή σας και δείτε να εξαφανίζεται σε χρόνο μηδέν!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Διακοπές με διατροφική διαταραχή και ο καλύτερος οδηγός επιβίωσης

Δροσερό σορμπέ πεπονιού: Η ιδανική επιλογή για τις ζεστές ημέρες

Πώς να αποθηκεύσετε το καρπούζι για να το διατηρήσετε φρέσκο ​​και ζουμερό 

Acai Bowl: Μια πεντανόστιμη θρεπτική βόμβα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να μειώσετε τον κίνδυνο τροφικών μολύνσεων

Πλύσιμο τροφίμων: Η εξασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων είναι κρίσιμη για την αποφυγή ασθενειών που προέρχονται από τρόφιμα, και το σωστό πλύσιμο ορισμένων τροφών είναι βασικό βήμα σε αυτή τη διαδικασία.

Ποιοτική πρωτεΐνη: Το μυστικό για τη διατήρηση των μυών καθώς μεγαλώνουμε

Ποιοτική πρωτεΐνη: Ένας κρίσιμος παράγοντας στην καταπολέμηση της απώλειας μυών και στην υποστήριξη της υγιούς γήρανσης είναι η διατροφή, ιδίως η ποιότητα της πρωτεΐνης στη διατροφή μας.

Καφές βούτυρο: Το μυστικό για περισσότερη ενέργεια;

Καφές βούτυρο: Το "βούτυρο στον καφέ", γνωστό και ως "bulletproof coffee", είναι μια δημοφιλής τάση που κέρδισε έδαφος τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της συσχέτισής του με δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες

Τι προτείνει η θεωρία για τον συνδυασμό τροφίμων;

Συνδυασμός τροφίμων: Ο συνδυασμός τροφών είναι μια διατροφική θεωρία που προτείνει ότι ορισμένα τρόφιμα συνδυάζονται καλύτερα μεταξύ τους για να βελτιωθεί η πέψη και η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό

Close Icon