Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τάρτα: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη τάρτα με γλυκοπατάτα και φέτα

Τάρτα: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη τάρτα με γλυκοπατάτα και φέτα

Τάρτα: Η απλή τάρτα είναι ιδανική για διασκέδαση, καθώς μπορεί να φτιαχτεί εύκολα και να καταναλωθεί είτε ζεστή είτε κρύα.



Αυτή η υπέροχα αλμυρή τάρτα γλυκοπατάτας, φέτας και καραμελωμένου κρεμμυδιού είναι το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους για ένα εύκολο μεσημεριανό γεύμα ή ένα ελαφρύ δείπνο. Η απλή τάρτα είναι επίσης ιδανική για διασκέδαση, καθώς μπορεί να φτιαχτεί εύκολα και να καταναλωθεί είτε ζεστή είτε κρύα.


Τάρτα με γλυκοπατάτα και φέτα

Συστατικά συνταγής:

  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 150 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • 7 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1/3 φλιτζάνι (80 ml) γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1/3 μικρή (περίπου 50 g) γλυκοπατάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες (χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή λαχανικών)
  • 1 κσ σιρόπι σφενδάμου
  • Θυμάρι
  • 1 2/3 φλιτζάνι (250 γρ.) αλεύρι ασπράδι
  • 100 γρ βούτυρο κρύο ανάλατο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κουταλιές της σούπας φύλλα θυμαριού
  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο

Μέθοδος παρασκευής:

1. Για τη ζύμη, βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, τρίψτε με βούτυρο μέχρι να θυμίζει χοντρά ψίχουλα. Προσθέστε τον κρόκο αυγού και το θυμάρι. Συνδυάστε ξύδι και 1/4 φλιτζάνι (60 ml) νερό σε μια κανάτα με 4 παγάκια. Τα στραγγίζουμε και μετά το ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Κλείστε το σε πλαστική μεμβράνη και ψύξτε για 2 ώρες.

2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

3. Ανοίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας σε πάχος 3 mm και χρησιμοποιήστε την για να στρώσετε ένα κεραμικό πιάτο 24 cm, κόβοντας την περίσσεια. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος και γεμίζουμε με βαράκια ζύμης. Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφαιρέστε τα βάρη και το χαρτί και ψήστε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η βάση.

4. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160°C.

5. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 12 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσει. Δροσερός. Προσθέστε στη ζαχαροπλαστική με μισά φύλλα δεντρολίβανου και 100 γρ φέτα.

6. Χτυπάμε το αυγό, το γάλα και την πάπρικα σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και αδειάζουμε σε ταψί. Καλύψτε τη γλυκοπατάτα με σφενδάμι και τακτοποιήστε τη γέμιση. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα 50 γρ φέτα και δεντρολίβανο.

7. Ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι να δέσει. Ψύξτε ελαφρά και μετά σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε το δικό σας Mojito φράουλα

Πόσο φθείρονται τα δόντια από τη χρήση του μπιμπερό;

Συμβουλές για μια καλύτερη ζωή

Πώς επηρεάζει η σωστή διατροφή την γνωστική λειτουργία;

Καρύδια: Μια υπερτροφή που τονώνει την υγεία καθώς μεγαλώνουμε

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon