Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τάρτα: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη τάρτα με γλυκοπατάτα και φέτα

Τάρτα: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη τάρτα με γλυκοπατάτα και φέτα

Τάρτα: Η απλή τάρτα είναι ιδανική για διασκέδαση, καθώς μπορεί να φτιαχτεί εύκολα και να καταναλωθεί είτε ζεστή είτε κρύα.


Αυτή η υπέροχα αλμυρή τάρτα γλυκοπατάτας, φέτας και καραμελωμένου κρεμμυδιού είναι το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους για ένα εύκολο μεσημεριανό γεύμα ή ένα ελαφρύ δείπνο. Η απλή τάρτα είναι επίσης ιδανική για διασκέδαση, καθώς μπορεί να φτιαχτεί εύκολα και να καταναλωθεί είτε ζεστή είτε κρύα.

Τάρτα με γλυκοπατάτα και φέτα

Συστατικά συνταγής:

  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 150 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • 7 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1/3 φλιτζάνι (80 ml) γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1/3 μικρή (περίπου 50 g) γλυκοπατάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες (χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή λαχανικών)
  • 1 κσ σιρόπι σφενδάμου
  • Θυμάρι
  • 1 2/3 φλιτζάνι (250 γρ.) αλεύρι ασπράδι
  • 100 γρ βούτυρο κρύο ανάλατο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κουταλιές της σούπας φύλλα θυμαριού
  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο

Μέθοδος παρασκευής:

1. Για τη ζύμη, βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, τρίψτε με βούτυρο μέχρι να θυμίζει χοντρά ψίχουλα. Προσθέστε τον κρόκο αυγού και το θυμάρι. Συνδυάστε ξύδι και 1/4 φλιτζάνι (60 ml) νερό σε μια κανάτα με 4 παγάκια. Τα στραγγίζουμε και μετά το ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Κλείστε το σε πλαστική μεμβράνη και ψύξτε για 2 ώρες.

2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

3. Ανοίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας σε πάχος 3 mm και χρησιμοποιήστε την για να στρώσετε ένα κεραμικό πιάτο 24 cm, κόβοντας την περίσσεια. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος και γεμίζουμε με βαράκια ζύμης. Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφαιρέστε τα βάρη και το χαρτί και ψήστε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η βάση.

4. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160°C.

5. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 12 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσει. Δροσερός. Προσθέστε στη ζαχαροπλαστική με μισά φύλλα δεντρολίβανου και 100 γρ φέτα.

6. Χτυπάμε το αυγό, το γάλα και την πάπρικα σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και αδειάζουμε σε ταψί. Καλύψτε τη γλυκοπατάτα με σφενδάμι και τακτοποιήστε τη γέμιση. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα 50 γρ φέτα και δεντρολίβανο.

7. Ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι να δέσει. Ψύξτε ελαφρά και μετά σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε το δικό σας Mojito φράουλα

Πόσο φθείρονται τα δόντια από τη χρήση του μπιμπερό;

Συμβουλές για μια καλύτερη ζωή

Πώς επηρεάζει η σωστή διατροφή την γνωστική λειτουργία;

Καρύδια: Μια υπερτροφή που τονώνει την υγεία καθώς μεγαλώνουμε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon