Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τάρτα αχλάδι: Καραμελωμένη τάρτα με αχλάδι και αμύγδαλο

Τάρτα αχλάδι: Καραμελωμένη τάρτα με αχλάδι και αμύγδαλο

Τάρτα αχλάδι: Είναι ένα απλό αλλά κομψό επιδόρπιο που αναδεικνύει τη φυσική γλυκύτητα των ώριμων αχλαδιών, ενισχυμένο από καραμέλα και βουτυρένια βάση αμυγδάλου.



Αυτή η καραμελωμένη τάρτα με αχλάδι και αμύγδαλο είναι ένα απλό αλλά κομψό επιδόρπιο που αναδεικνύει τη φυσική γλυκύτητα των ώριμων αχλαδιών, ενισχυμένη από καραμέλα και βουτυρένια βάση αμυγδάλου.


Συστατικά:

  • 3 ώριμα αχλάδια
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/4 φλιτζάνι αμύγδαλα κομμένα σε φέτες
  • 1 αυγό
  • Ζάχαρη άχνη (για γαρνίρισμα)
  • Μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)

 

Οδηγίες:

  • Προετοιμάστε τα αχλάδια: Ξεφλουδίστε και κόψτε τα αχλάδια σε λεπτές φέτες κατά μήκος.
  • Καραμελώστε τα αχλάδια: Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη και μετά προσθέτουμε τις φέτες αχλαδιού. Μαγειρέψτε για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι τα αχλάδια να είναι ελαφρώς τρυφερά και καλυμμένα με τη σάλτσα καραμέλας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Προθερμάνετε τον φούρνο: Ρυθμίστε τον στους 190°C.
  • Ανοίγουμε τη σφολιάτα: Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, τυλίγουμε τη σφολιάτα σε ένα παραλληλόγραμμο, πάχους περίπου 1/4 ίντσας. Μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με περγαμηνή. Χαράξτε ελαφρά ένα περίγραμμα γύρω από τις άκρες της ζύμης, περίπου 1/2 ίντσας από την άκρη, χωρίς να το κόψετε μέχρι το τέλος.
  • Συναρμολογήστε την τάρτα: Τακτοποιήστε τις καραμελωμένες φέτες αχλαδιού μέσα στο χαραγμένο περίγραμμα της σφολιάτας. Πασπαλίζουμε από πάνω τα αμύγδαλα κομμένα σε φέτες.
  • Χτυπήστε το αυγό και περάστε το κατά μήκος του περιγράμματος της ζύμης για ένα χρυσαφί φινίρισμα.
  • Τοποθετούμε την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η ζύμη.
  • Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Περιχύστε με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου αν θέλετε.

Απολαύστε τη ζεστή τάρτα σας με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή με λίγη σαντιγί για επιπλέον απόλαυση!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα αχλάδια ως ένα φυσικό καθαρτικό και διουρητικό

Πώς να απολαύσετε την φθινοπωρινή εποχή;

Αυτά είναι τα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής

Ένας φυσικός σύμμαχος κατά της ρευματοπάθειας

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon