Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ταραμοσαλάτα νηστεία: Η απόλυτη συνταγή για το πιο γευστικό ορεκτικό!

Ταραμοσαλάτα νηστεία: Η απόλυτη συνταγή για το πιο γευστικό ορεκτικό!

Ταραμοσαλάτα νηστεία: Η φρέσκια ταραμοσαλάτα φτιάχνεται πολύ εύκολα στο σπίτι, καθώς το μείγμα ταραμά και ψωμιού γαλακτωματοποιείται με ελαιόλαδο, δίνοντάς της φυσικό πάχος, απαλότητα και εξαιρετική γεύση.



Η ταραμοσαλάτα που αγοράζουμε από κάποιο κατάστημα απλά δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή τη σπιτική συνταγή ταραμασαλάτας. Η ταραμοσαλάτα μαζικής παραγωγής είναι, τις περισσότερες φορές, μέτριας ποιότητας και έχει μια πολύ φωτεινή ροζ απόχρωση λόγω της προσθήκης χρωστικών τροφίμων μαζί με πολλά περιττά πυκνωτικά και συντηρητικά. Η φρέσκια ταραμοσαλάτα φτιάχνεται πολύ εύκολα στο σπίτι ειδικά την Σαρακοστή, καθώς το μείγμα ταραμά και ψωμιού γαλακτωματοποιείται με ελαιόλαδο, δίνοντάς της φυσικό πάχος, απαλότητα και εξαιρετική γεύση. Ανάλογα με τον τύπο του αυγοτάραχου που χρησιμοποιείται, το χρώμα του μπορεί να ποικίλλει από ανοιχτό μπεζ έως απαλό ροζ.


Για να φτιάξετε τη δική σας ταραμασαλάτα, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι:

  • Λευκό αυγοτάραχο: Θα χρειαστείτε κάποιο λευκό αυγοτάραχο, όπως μπακαλιάρο, κυπρίνο ή κέφαλο. Ενώ ορισμένα σούπερ μάρκετ διαθέτουν αυγοτάραχο ψαριών, το καλύτερο στοίχημά σας θα ήταν να επισκεφτείτε το τοπικό ιχθυοπωλείο σας και να παραγγείλετε κάποιο εκ των προτέρων.
  • Λευκό ψωμί: Πιάστε λίγο ψωμί με κρούστα και αφήστε το έξω από την τσάντα του για μερικές μέρες για να μειωθεί η υγρασία του. Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε την κρούστα και απλώς χρησιμοποιήστε το λευκό μέρος.
  • Ελαιόλαδο: Κάθε καλής ποιότητας, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο θα δώσει στην ταραμασαλάτα σας μια υπέροχη γήινη γεύση!
  • Λεμόνια: Μερικά ώριμα λεμόνια θα δώσουν στην ταραμασαλάτα σας αυτό το έξτρα ζύμωμα και θα εξισορροπήσουν την αλμύρα του αυγοτάραχου.
  • Κόκκινο κρεμμύδι: Ένα μεσαίου μεγέθους κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο, θα δώσει στη σάλτσα σας αυτή την επιπλέον πινελιά.

Οδηγίες παρασκευής

  • Η παρασκευή ταραμασαλάτας είναι πολύ απλή. Πρώτα θα χρειαστεί να αφαιρέσετε την κόρα από το ψωμί σας και να το μουλιάσετε σε νερό. Πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, βεβαιωθείτε ότι έχετε στύψει όσο περισσότερο νερό μπορείτε!
  • Στη συνέχεια πιάσε τον επεξεργαστή τροφίμων σου, πρόσθεσε το ψωμί, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον ταραμά (αυγοτάραχο). Το ανακατεύουμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά και να θυμίζουν πολτό. Προσθέστε το μισό χυμό λεμονιού και ανακατέψτε λίγο ακόμα.

  • Τώρα ήρθε η ώρα να γαλακτωματοποιήσετε την ταραμασαλάτα σας. Αφαιρέστε το εσωτερικό καπάκι από τον επεξεργαστή τροφίμων και ενεργοποιήστε τον σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέστε σιγά σιγά το ελαιόλαδο ενώ ανακατεύετε, σαν να φτιάχνετε μαγιονέζα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί όλο το λάδι στο μείγμα και το ντιπ της ταραμασαλάτας να γίνει λείο και κρεμώδες.
  • Στη συνέχεια, πιάστε ένα κουτάλι και δώστε γεύση στην ταραμασαλάτα σας. Προσθέστε λίγο ακόμη χυμό λεμονιού αν θέλετε λίγο επιπλέον ζουμ και ανακατέψτε ξανά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σπιτικός παραδοσιακός λευκός ταραμάς

Τι εννοούμε με την λέξη «Κούλουμα»

Συνοδέψτε το γεύμα της Καθαράς Δευτέρας με ταραμοσαλάτα

Χρήσιμες συμβουλές για το Σαρακοστιανό τραπέζι

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon