Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Tapenade: Πάστα ελιάς με αμύγδαλο που απογειώνει κάθε πιάτο

Tapenade: Πάστα ελιάς με αμύγδαλο που απογειώνει κάθε πιάτο

Tapenade: Δοκιμάστε να φτιάξετε πάστα ελιάς με αμύγδαλο για να δώσετε ξεχωριστό χαρακτήρα σε κάθε σας γαστρονομική δημιουργία.

Το Tapenade είναι ένα άλειμμα με βάση την ελιά, κοινό στη μεσογειακή κουζίνα. Ονομάζεται αλλιώς πάστα ελιάς. Η πιο παραδοσιακή συνταγή περιλαμβάνει μόνο λίγα συστατικά, όπως μαύρες ελιές, κάπαρη, ελαιόλαδο, αμύγδαλα και αντζούγιες που πολτοποιούνται μαζί σε μια παχιά πάστα. Αυτή η πάστα μπορεί στη συνέχεια να απλωθεί σε τοστ, να χρησιμοποιηθεί για να αρωματίσει κρέατα ή να καταναλωθεί ως ντιπ. Το πιάτο χρονολογείται από τους ρωμαϊκούς χρόνους. Όμως είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο σήμερα, και διατίθεται σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές.

Η αντιοξειδωτική και μονοακόρεστη περιεκτικότητα των ελιών ενισχύεται από την πολυακόρεστη περιεκτικότητα στα αμύγδαλα, δημιουργώντας ένα πολύ υγιεινό και νόστιμο άλειμμα.

Συστατικά

  • ½ φλιτζάνι ελιές Καλαμών (αφαιρούνται τα κουκούτσια)
  • ¼ φλιτζάνι αμύγδαλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ή 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ή 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μαϊντανό
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • Περίπου ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες παρασκευής

Η διαδικασία παρασκευής της tapenade είναι πολύ εύκολη και ολοκληρώνετε σε ελάχιστα λεπτά. Ακολουθήστε τις οδηγίες προσεκτικά και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι καταπληκτικό.

  • Τοποθετήστε τα αμύγδαλα σε μια σακούλα και σπάστε τα με ένα σφυρί ή τον πάτο μιας υγιούς κατσαρόλας.
  • Έπειτα τοποθετούμε τις ελιές, τα αμύγδαλα, τα ασκαλώνια, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το πιπέρι στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να χοντροκοπηθούν όλα. Αν δεν έχετε επεξεργαστή τροφίμων, τότε μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή ψιλοκόβοντας τα πάντα στο χέρι.
  • Προσθέστε το ελαιόλαδο σιγά σιγά και χτυπήστε να ενσωματωθεί μέχρι να έχετε τη σωστή σύσταση.

Η προετοιμασία δεν ξεπερνά στο σύνολό της τα 15 λεπτά. Ως προς τις παραλλαγές, έχετε πλήρη ευελιξία. Μπορείτε να το δοκιμάσετε με όλα όσα θέλετε. Χρησιμοποιήστε αυτό το υπέροχο άλειμμα σε σάντουιτς, ως ντιπ ή πάνω από κοτόπουλο ή μπριζόλα. Ακόμη και μια μικρή ποσότητα από αυτή την πάστα ελιάς προσθέτει ιδιαίτερη γεύση στο πιάτο και το απογειώνει πραγματικά για μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια χειμωνιάτικη συνταγή για ζυμαρικά με αμύγδαλο

Γαλλικά, πολύχρωμα μακαρόν που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους

Μικρά κέικ εσπεριδοειδών με αμύγδαλο και σιρόπι

Τάρτα Βourdaloue: Γαλλική συνταγή για να μοσχοβολήσει το σπίτι ενώ ψήνετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon