Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τα τρόφιμα που δεν κάνει να βάζετε ποτέ στην κατάψυξη 

Τα τρόφιμα που δεν κάνει να βάζετε ποτέ στην κατάψυξη 

Τα φρέσκα βότανα και η σαλάτα μπορεί να παραμορφωθούν κατά την κατάψυξη, χάνοντας την τραγανότητά τους. Αν θέλετε να διατηρήσετε φρέσκα βότανα, προτιμήστε να τα αποξηράνετε ή να τα χρησιμοποιήσετε φρέσκα.


Αν και η κατάψυξη είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διατηρήσουμε τα τρόφιμα φρέσκα και να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής τους, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που δεν θα πρέπει ποτέ να βάζουμε στην κατάψυξη, καθώς η υφή, η γεύση και η ασφάλειά τους μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά.

  1. Γαλακτοκομικά προϊόντα: Ορισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα, το γιαούρτι και η κρέμα μπορούν να καταψυχθούν, αλλά η υφή τους μπορεί να αλλάξει δραστικά. Ειδικότερα, η κρέμα μπορεί να χωρίσει και το γιαούρτι να γίνει υδαρές. Αν θέλετε να καταψύξετε γαλακτοκομικά, προτιμήστε φρέσκα τυριά με χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία, όπως το σκληρό τυρί.
  2. Φρέσκος μαϊντανός και άλλες φρέσκιες πράσινες σαλάτες: Τα φρέσκα βότανα και η σαλάτα μπορεί να παραμορφωθούν κατά την κατάψυξη, χάνοντας την τραγανότητά τους. Αν θέλετε να διατηρήσετε φρέσκα βότανα, προτιμήστε να τα αποξηράνετε ή να τα χρησιμοποιήσετε φρέσκα.
  3. Αυγά: Όλα τα αυγά δεν είναι κατάλληλα για κατάψυξη σε φυσική μορφή, αλλά μπορείτε να καταψύξετε αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Ωστόσο, τα αυγά σε ζελέ ή σφιχτά βρασμένα δεν είναι κατάλληλα για κατάψυξη, καθώς μπορεί να αποκτήσουν μια λασπώδη υφή.
  4. Φρέσκα λαχανικά: Κάποια φρέσκα λαχανικά, όπως τα μαρούλια, οι ντομάτες και οι αγγουριές, δεν είναι κατάλληλα για κατάψυξη. Όταν είναι κατεψυγμένα, η υφή τους αλλάζει και γίνονται μαλακά και νερουλά.
  5. Άπαχα κρέατα: Τα πολύ άπαχα κρέατα, όπως το κοτόπουλο ή το μοσχαρίσιο φιλέτο, μπορεί να χάσουν σε γεύση και υφή όταν αποψυχθούν. Είναι προτιμότερο να καταψύξετε κρέατα με λίπος, καθώς αυτό βοηθά στη διατήρηση της γεύσης τους.
  6. Αναψυκτικά και ανθρακούχα ποτά: Αν καταψύξετε αναψυκτικά, το υγρό τους θα επεκταθεί και μπορεί να σπάσει το κονσερβοκούτι ή το μπουκάλι, προκαλώντας χάσιμο και ακαταστασία στην κατάψυξη.
  7. Σάλτσες με βάση τη ντομάτα: Ορισμένες σάλτσες που είναι πλούσιες σε υγρασία μπορεί να αλλάξουν την υφή τους κατά την κατάψυξη και να φτιάξουν ένα λασπωτό προϊόν.

Η κατάψυξη είναι μια χρήσιμη τεχνική, αλλά είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί με τι επιλέγουμε να καταψύξουμε για να διασφαλίσουμε ότι τα τρόφιμα θα παραμείνουν ασφαλή και νόστιμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κέικ με πορτοκάλι, τζίντζερ και σοκολάτα

Οι τροφές του φθινοπώρου που βοηθούν στο να μην αρρωσταίνετε συνέχεια 

Μία συνήθεια που πρέπει να κόψετε για καλύτερη μεταβολική υγεία, σύμφωνα με διατροφολόγους 

Έξυπνα σνακ: Κλειδί για μια υγιέστερη καρδιά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την διαισθητική διατροφή

Διαισθητική διατροφή: Το διαισθητικό φαγητό είναι μια απελευθερωτική και σκόπιμη προσέγγιση για όσους θέλουν να αφήσουν πίσω τους αυστηρές δίαιτες και να έχουν θετική σχέση με το φαγητό και το σώμα τους.

Τι πρέπει να προσέξετε στο πράσινο τσάι

Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και τα οφέλη του για την υγεία – από την ενίσχυση του μεταβολισμού μέχρι τη βελτίωση της συγκέντρωσης. Όμως, όσο ωφέλιμο κι αν είναι

Close Icon