Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τα πιο θρεπτικά φρούτα και λαχανικά του Σεπτεμβρίου

Τα πιο θρεπτικά φρούτα και λαχανικά του Σεπτεμβρίου


Ο Σεπτέμβρης μας δυσκολεύει συνήθως μετά από ένα ανέμελο καλοκαίρι. Επιστρέφουμε στις υποχρεώσεις και συνήθως δεν νιώθουμε πολύ ευχαριστημένοι με το γεγονός ότι σε λίγο καιρό ο καιρός θα κρυώσει. Όμως, ο Σεπτέμβρης έχει κάποιους θησαυρούς να μας προσφέρει• και μάλιστα πολύ θρεπτικούς.

Τα φρούτα του Σεπτεμβρίου


Αχλάδια: Βελτιώνουν την πέψη λόγω των πολλών φυτικών τους ινών, μειώνουν το βάρος, έχουν αντιοξειδωτική δράση και φροντίζουν επιδερμίδα και μαλλιά λόγω της βιταμίνης Α.

Σύκα: Τα σύκα συγκαταλέγονται ανάμεσα στα παλαιότερα φρούτα που καταναλώνονται από ανθρώπους και έχουν αμέτρητα οφέλη. Ήταν μάλιστα το αγαπημένο φρούτο της Κλεοπάτρας.

Μήλα: Τα μήλα συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και στην υγιή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Πεπόνι: Το πεπόνι είναι ένα από τα πιο γλυκά φρούτα. Βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, περιέχει θρεπτικά συστατικά ζωτικά για την οστική υγεία και είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες και νερό.

Δαμάσκηνο: Συγγενής με το ροδάκινο, το νεκταρίνι και το αμύγδαλο, το δαμάσκηνο είναι τόσο χυμώδες, όσο και θρεπτικό. Διαθέτει βιταμίνες A, C και Κ.

Μύρτιλα: Κάνουν γευστικότατη μαρμελάδα. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και μάλιστα πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας μέχρι και κατά 40%.

Τα λαχανικά του Σεπτεμβρίου

Αγκινάρα: Αν και δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σαν λαχανικό στην κουζίνα μας, μελέτες αποδεικνύουν ότι η αγκινάρα αποτελεί μία από τις πιο θρεπτικές και υγιεινές τροφές, αφού εκτός από νοστιμάδα, προσθέτει φαρμακευτικές ιδιότητες στο φαγητό μας.

Βλίτα: Κυρίαρχη θέση στο ελληνικό, μεσογειακό τραπέζι. Πλούσια σε σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο και κάλιο.

Καρότα: Τα καρότα αποτελούν πλούσια πηγή του αντιοξειδωτικού β- καροτίνη που μετατραπεί σε βιταμίνη Α στον οργανισμό βοηθώντας στη διατήρηση υγιούς δέρματος.

Κουνουπίδι: Το κουνουπίδι ανήκει στην ποικιλία των βρώσιμων λουλουδιών και στην οικογένεια των σταυρανθών. Με υψηλή διατροφική αξία, έχει πλούσια αντιοξειδωτική δράση κυρίως μέσω των βιταμινών C και Κ.

Μπάμια: Οι μπάμιες είναι ένα λαχανικό που ευδοκιμεί τους ζεστούς ακόμα μήνες και είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών και φυτικών ινών.

Άλλα λαχανικά και καρποί του Σεπτεμβρίου: Λάχανο, κρεμμύδι ξερό, πατάτα, νωπό καρύδι και φιστίκι Αιγίνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon