Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τα πέντε μυστικά για τέλεια κάστανα

Τα πέντε μυστικά για τέλεια κάστανα

Ο χειμώνας είναι η εποχή του κάστανου και κάθε χρόνο ανυπομονούμε να τα βράσουμε ή να τα ψήσουμε και να απολαύσουμε αυτόν τον πεντανόστιμο  καρπό. Τι πρέπει, όμως, να θυμόμαστε για να μας πετύχουν;


Ο χειμώνας είναι η εποχή του κάστανου και κάθε χρόνο ανυπομονούμε να τα βράσουμε ή να τα ψήσουμε και να απολαύσουμε αυτόν τον πεντανόστιμο  καρπό. Τι πρέπει, όμως, να θυμόμαστε για να μας πετύχουν;

 

Μυστικό 1: Διαλέγετε πάντα σφιχτά και βαριά καστανα και αποφεύγετε αυτά με το σπασμένο τσόφλι και τις ρωγμές.

Μυστικό  2: Αν θέλετε να αποθηκεύσετε κάποια για να τα καταναλώσετε αργότερα, κάντε το σωστά για να μην τα καταστρέψετε. Βάλτε τα σε σφραγισμένες πλαστικές σακούλες στο ψυγείο για 2 εβδομάδες κι αν θέλετε περισσότερο χρονικό διάστημα, τότε επιλέξετε την κατάψυξη.

Μυστικό 3: Για να τα βράσετε και να τα αξιοποιήσετε σε μικρά κομμάτια, κόψτε τα στη μέση και βράστε τα σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, μόλις τα πιέσετε θα βγουν εύκολα από το τσόφλι και θα μπορέσετε να τα αξιοποιήσετε με όμορφο σχήμα ακόμη και στα πιάτα σας.

Μυστικό 4: Για να τα χρησιμοποιήσετε ολόκληρα σε ένα πιάτο σαν γαρνιτούρα, χαράξτε τα χιαστί στη βάση τους, βράστε τα για 25-30 λεπτά σε αλατισμένο νερό μέχρι να ανοίξει λίγο η φλούδα και αφού βράσουν, καθαρίστε τα όσο είναι ζεστά, γιατί μετά η εξωτερική φλούδα σκληραίνει. Έπειτα προσθέστε τα στο μείγμα σας στην κατσαρόλα ή το ταψί τα τελευταία λεπτά του μαγειρέματος.

Μυστικό 5: Δοκιμάστε να τα καταναλώσετε και με άλλους τρόπους, όπως  πουρέ: βράστε καθαρισμένα κάστανα, καθαρίστε τα και αφού βράσουν καλά, πολτοποιήστε τα. Βράστε τον πολτό τους για λίγο ακόμα με βούτυρο και γάλα και στη συνέχεια συνδυάστε τα με βρασμένες πατάτες, ανακατεύοντάς τα όλα μαζί και προσθέτοντας λίγο αλάτι, γάλα και βούτυρο ακόμα. Σημειώστε ότι για ένα κιλό πατάτες θα χρειαστείτε μισό κιλό κάστανα.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ο κύβος ερρίφθη στην κατσαρόλα

Γιατί το αβοκάντο αποτελεί την ιδανική τροφή για αδυνάτισμα;

Χρησιμοποιώντας λεμόνια για να φτιάξουμε γλυκό

Tips διατροφής για όταν είτε όλη μέρα εκτός σπιτιού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προκαλεί φλεγμονή το γιαούρτι; Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Γιαούρτια που περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα, τεχνητές γεύσεις ή συντηρητικά μπορεί να έχουν αρνητικές επιδράσεις στην υγεία και να συμβάλλουν σε φλεγμονώδεις διαδικασίες. Αντίθετα, το φυσικό γιαούρτι χωρίς πρόσθετα συστατικά μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις.

Χυμοί: Είναι όντως υγιεινοί;

Χυμοί: Οι χυμοί θεωρούνται συχνά υγιεινοί, αλλά στην πραγματικότητα εξαρτάται από τον τύπο του χυμού και την ποσότητα που καταναλώνουμε. Αν και οι χυμοί περιέχουν φυσικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα, υπάρχουν και ορισμένα σημεία

Μέλι: Γλυκές και αλμυρές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε

Μέλι: Το μέλι είναι μια ευέλικτη ουσία που αξίζει μια θέση σε κάθε κουζίνα. Είτε επιλέξετε να το απολαύσετε σε κλασικά επιδόρπια, είτε τολμήσετε να το συνδυάσετε με αλμυρά υλικά, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Mac and Cheese: Η τέλεια συνταγή για το απόλυτο comfort food

Mac and Cheese: Το Mac & Cheese είναι το τέλειο πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του λιωμένου τυριού με την απλότητα των ζυμαρικών. Είναι τέλειο για ένα καθημερινό γεύμα ή για ειδικές περιστάσεις. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και απολαύστε τη ζεστή με την οικογένεια ή τους φίλους σας!

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Close Icon