Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τα ωμέγα-3 ιχθυέλαια προστατεύουν τους καρδιοπαθείς

Τα ωμέγα-3 ιχθυέλαια προστατεύουν τους καρδιοπαθείς

Τα συμπληρώματα με ιχθυέλαια ωμέγα-3 μπορεί να προστατεύσουν από πρόωρο θάνατο τους καρδιοπαθείς που πρόσφατα είχαν πάθει έμφραγμα ή όσους πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Όμως δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά στοιχεία που να συνηγορούν υπέρ της ευρείας προληπτικής χρήσης τους από το γενικό πληθυσμό.

   Αυτό είναι το συμπέρασμα των νέων επιστημονικών συστάσεων εκ μέρους της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης, που δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό “Circulation”. «Δεν μπορούμε προς το παρόν να εισηγηθούμε τη χρήση των συμπληρωμάτων ωμέγα-3 ιχθυελαίων για την πρωτογενή πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου» δήλωσε ο επικεφαλής της σχετικής ιατρικής επιτροπής δρ Ντέηβιντ Σίσκοβικ.

   «Όσοι άνθρωποι από το γενικό πληθυσμό παίρνουν τέτοια ωμέγα-3 ιχθυέλαια, το κάνουν με δεδομένη την έως τώρα απουσία επιστημονικών στοιχείων που να δείχνουν κάποιο όφελος αυτών των συμπληρωμάτων για την πρόληψη των εμφραγμάτων, των εγκεφαλικών, της καρδιακής ανεπάρκειας ή του πρόωρου θανάτου σε όσους δεν έχουν διαγνωσθεί με καρδιαγγειακή νόσο», πρόσθεσε ο Αμερικανός καρδιολόγος.

   Η νέα σύσταση έλαβε υπόψη της όλες τις έως τώρα τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές που αξιολόγησαν τα πιθανά οφέλη των ιχθυελαίων για την πρόληψη των καρδιαγγειακών κινδύνων (με συνήθη δοσολογία περίπου τα 1.000 μιλιγκράμ τη μέρα).

   «Τα επιστημονικά ευρήματα των δύο τελευταίων δεκαετιών συνεχίζουν να δείχνουν ότι, ανάμεσα στους ανθρώπους που κινδυνεύουν να πεθάνουν από την καρδιά τους, τα δυνητικά οφέλη των ωμέγα-3 ιχθυελαίων είναι ακόμη χρήσιμα για εκείνους που έπαθαν πρόσφατα έμφραγμα. Το νεότερο στοιχείο είναι ότι και οι άνθρωποι με καρδιακή ανεπάρκεια μπορούν να ωφεληθούν από αυτά τα διατροφικά συμπληρώματα» δήλωσε ο Σίσκοβικ. Διευκρινίστηκε ότι η νέα σύσταση αφορά μόνο τη χρήση των ωμέγα-3 ιχθυελαίων και όχι τα δυνητικά οφέλη από την κατανάλωση των ίδιων των ψαριών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

3 Συνταγές για να αξιοποιήσετε τα λαχανικά της εποχής

Tι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα μας αν τρώμε μια σαλάτα κάθε μέρα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απόλαυστικό σπιτικό burger με αγνά υλικά

Σπιτικό Burger: Τα σπιτικά μπέργκερ είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο γεύμα που μπορείς να προσαρμόσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους

Aυτά είναι τα πιο θρεπτικά πρωινά γεύματα για τα παιδιά σας

Πρωινό παιδιά: Ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και την ευεξία των παιδιών. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές πρωινού για παιδιά που παρέχουν ενέργεια

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Close Icon