Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τα οφέλη του γλυκάνισου στην Υγεία μας

Τα οφέλη του γλυκάνισου στην Υγεία μας

Ο γλυκάνισος είναι αρωματικό και φαρμακευτικό φυτό που κατάγεται από την Μεσόγειο ή/και τη Μέση Ανατολή. Ποια είναι τα οφέλη του στην Υγεία των ανθρώπων;

Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στην Νότια Ρωσία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ισπανία, Βόρεια Αφρική και την Ελλάδα.

Έχει καταπραϋντικές ιδιότητες λόγω της τρανς ανιθόλης που περιέχει ανακουφίζοντας τους σπασμούς του στομάχου και του εντέρου(ήπιο καθαρτικό),τονώνει τα ζωτικά όργανα και ενισχύει το ανοσοποιητικό, απομακρύνει τις βλέννες, ελαττώνει την όρεξη, μειώνει τις κράμπες κατά την διάρκεια εμμήνου ρύσεως και βελτιώνει την ροή της. Παλαιότερα χρησιμοποιείτο ως γιατρικό για την απομάκρυνση τωνψειρών και των κονίδων.

Η γεύση του γλυκάνισου είναι υπόγλυκη και έχει χαρακτηριστικό άρωμα το οποίο οφείλεται στα αιθέρια έλαια που περιέχει σε όλα τα μέρη του φυτού (βλαστό,φύλλα,άνθη,ρίζα και καρπούς). Χρησιμοποιείται στην μαγειρική (ζύμωση άρτου), στην ζαχαροπλαστική (κέικ) και στην παρασκευή αλκοολούχων ποτών όπως ούζο, ρακί, αψέντι κλπ. Οι Αρχαίοι Ρωμαίοι παρασκεύαζαν και σέρβιραν πικάντικα κεκάκια με γλυκάνισο στο τέλος των συμποσίων σαν χωνευτικό. Απο εκεί προήλθε η παράδοση σερβιρίσματος γλυκού-κέικ στο τέλος των εορτών και είναι η βάση της παράδοσης σερβιρίσματος γλυκού ή κέικ υπό την μορφή τούρτας σε γάμους και βαφτίσια σήμερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon