Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τα οφέλη του γλυκάνισου στην Υγεία μας

Τα οφέλη του γλυκάνισου στην Υγεία μας

Ο γλυκάνισος είναι αρωματικό και φαρμακευτικό φυτό που κατάγεται από την Μεσόγειο ή/και τη Μέση Ανατολή. Ποια είναι τα οφέλη του στην Υγεία των ανθρώπων;

Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στην Νότια Ρωσία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ισπανία, Βόρεια Αφρική και την Ελλάδα.

Έχει καταπραϋντικές ιδιότητες λόγω της τρανς ανιθόλης που περιέχει ανακουφίζοντας τους σπασμούς του στομάχου και του εντέρου(ήπιο καθαρτικό),τονώνει τα ζωτικά όργανα και ενισχύει το ανοσοποιητικό, απομακρύνει τις βλέννες, ελαττώνει την όρεξη, μειώνει τις κράμπες κατά την διάρκεια εμμήνου ρύσεως και βελτιώνει την ροή της. Παλαιότερα χρησιμοποιείτο ως γιατρικό για την απομάκρυνση τωνψειρών και των κονίδων.

Η γεύση του γλυκάνισου είναι υπόγλυκη και έχει χαρακτηριστικό άρωμα το οποίο οφείλεται στα αιθέρια έλαια που περιέχει σε όλα τα μέρη του φυτού (βλαστό,φύλλα,άνθη,ρίζα και καρπούς). Χρησιμοποιείται στην μαγειρική (ζύμωση άρτου), στην ζαχαροπλαστική (κέικ) και στην παρασκευή αλκοολούχων ποτών όπως ούζο, ρακί, αψέντι κλπ. Οι Αρχαίοι Ρωμαίοι παρασκεύαζαν και σέρβιραν πικάντικα κεκάκια με γλυκάνισο στο τέλος των συμποσίων σαν χωνευτικό. Απο εκεί προήλθε η παράδοση σερβιρίσματος γλυκού-κέικ στο τέλος των εορτών και είναι η βάση της παράδοσης σερβιρίσματος γλυκού ή κέικ υπό την μορφή τούρτας σε γάμους και βαφτίσια σήμερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Close Icon