Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τα οφέλη των χυμών ροδάκινου και μήλου!

Τα οφέλη των χυμών ροδάκινου και μήλου!

Το καλοκαίρι οι χυμοί είναι μια από τις αγαπημένες μας συνήθειες! Ως φυσικά παράγωγα των φρούτων έχουν πολλά από τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων προσφέροντας στον οργανισμό μας τόνωση και ενέργεια, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτική προστασία ενώ παράλληλα ενυδατώνουν.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως πρέπει να καταναλώνουμε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα και εμείς σας παρουσιάζουμε 2 χυμούς που λατρεύουμε, δίνοντας σας παράλληλα στοιχεία σχετικά με τα θρεπτικά συστατικά τους!:

Χυμός ροδάκινο

Στην Κίνα που δημιουργήθηκε πρώτη φορά θεωρείται σύμβολο ευημερίας και μακρυζωίας μέχρι και σήμερα. Όλο το άρωμα και τη θρεπτική αξία ενός από τα πιο αγαπημένα φρούτα περιέχονται στο χυμό ροδάκινου!

  • Είναι ηρεμιστικός και συνεισφέρει βοηθητικά στα συμπτώματα εμμηνόπαυσης!
  • Συστήνεται η συχνή του κατανάλωση διότι το ροδάκινο αποτελεί καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της LDL-χοληστερόλης.
  • Προσφέρει λίγες θερμίδες και μεγάλη ποσότητα βιταμινών.
  • Μας προστατεύει από γαστρεντερικές διαταραχές, είναι χωνευτικό.
  • Συστήνεται για την καλή λειτουργία του εντέρου και όλα αυτά χάρη στο σύμπλεγμα βιταμινών κυρίως C και E που περιέχει.
  • Βοηθά στην πρόληψη πολλων μορφών καρκίνου, στην αντίσταση του οργανισμού στις ασθένειες, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ είναι καλό διουρητικό και υπακτικό.

Θρεπτικά συστατικά ανά 100ml:

  • Βιταμίνη C: 20 mg
  • Πρωτεϊνες: 0,2 g
  • Ενέργεια: 59Kcal/250KJ
  • Υδατάνθρακες: 14,2 g
  • Λιπαρά: 0 g

 

Χυμός μήλου

Πλούσιος σε βιταμίνη C και ιχνοστοιχεία ο χυμός μήλου μας βοηθά στη δημιουργία γερού σκελετού. Τονώνει τον οργανισμό χωρίς να τον επιβαρύνει με λιπαρά διαθέτοντας αντιοξειδωτικές ουσίες.

Οι πιο πρόσφατες μελέτες υποστηρίζουν ότι ο χυμός μήλου με θαμπό χρώμα είναι πολύ πιο ευεργετικός για την υγεία, λόγω των πολυφαινολών που περιέχει.

  • Βοηθά στη βελτίωση της μνήμης.
  • Δεσμεύει τις λεγόμενες ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται από ανωμαλίες στο μεταβολισμό μας και επιβραδύνουν τη γήρανση, λόγω των πολυφαινολών  που περιέχονται στο χυμό μήλου δρουν αντιοξειδωτικά
  • Περιέχει πηκτίνη που επηρεάζει το μεταβολισμό της γλυκόζης και βοηθά στη διατήρηση των επιθυμητών επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Σε πιθανή υπογλυκαιμική φάση, ένα μήλο ικανοποιεί την επιθυμία για γλυκό και εξαλείφει την ατονία ή τη ζάλη που προκαλούν τα χαμηλά επίπεδα γλυκόζης.

Θρεπτικά συστατικά ανά 100ml:

  • Πρωτεϊνες: 0,2 g
  • Ενέργεια: 43 Kcal/183KJ
  • Υδατάνθρακες: 10,5 g
  • Λιπαρά: 0 g

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Close Icon