Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τα 4/5 των Αμερικανών θα άλλαζαν δίαιτα για να βελτιώσουν την ψυχική τους υγεία – αλλά άλλοι παράγοντες κυριαρχούν στην αξιολόγησή τους

Τα 4/5 των Αμερικανών θα άλλαζαν δίαιτα για να βελτιώσουν την ψυχική τους υγεία – αλλά άλλοι παράγοντες κυριαρχούν στην αξιολόγησή τους

Περισσότεροι Αμερικανοί δηλώνουν ότι η εργασία (70%), το οικογενειακό άγχος (68%), η άσκηση (65%) και οι κοινωνικές συνήθειες (61%) έχουν σημαντικότερο αντίκτυπο στην ψυχική τους υγεία σε σύγκριση με τη διατροφή τους (58%). Είναι εξίσου πιθανό να πουν ότι η διατροφή τους (58%), το οικογενειακό ιστορικό (57%) και η γενετική (55%) έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχική τους υγεία.


Η διατροφή και η ψυχική υγεία συνδέονται, και οι μελέτες για την ψυχική ευεξία και το εντερικό βιόκοσμο, τη μεσογειακή διατροφή και τη δίαιτα DASH, μεταξύ άλλων θεμάτων, έχουν συγκεντρώσει μεγαλύτερη προσοχή τα τελευταία χρόνια. Οι Αμερικανοί προσλαμβάνουν αυτή την κατανόηση: η τελευταία μηνιαία δημοσκόπηση της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας ‘Μηνιαία Έκδοση για Υγιή Μυαλά’ (Healthy Minds Monthly) αποκαλύπτει ότι τα δύο τρίτα (66%) των Αμερικανών ενηλίκων αισθάνονται ενημερωμένοι για τη σχέση μεταξύ διατροφής και ψυχικής υγείας. Η πλειονότητα (81%) θα ήταν πρόθυμοι να αλλάξουν τη διατροφή τους για να βελτιώσουν την ψυχική τους υγεία. Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την Morning Consult από τις 16-17 Μαρτίου 2023, σε δείγμα 2.220 ατόμων με περιθώριο σφάλματος συν ή πλην δύο ποσοστιαίων μονάδων. Οι νεότεροι ενήλικες ήταν πιο πιθανό από τους ηλικιωμένους να δηλώσουν ότι αισθάνονται ενημερωμένοι σχετικά με τη σχέση μεταξύ διατροφής και ψυχικής υγείας. 80% των ενηλίκων ηλικίας 18-34 ετών δήλωσαν ότι αισθάνονται πολύ ή λίγο ενημερωμένοι σχετικά με το θέμα, σε αντίθεση με το 47% των ατόμων άνω των 65 ετών.

“Η ψυχική υγεία είναι συνολική υγεία και το τι τρώμε και πίνουμε μπορεί να επηρεάσει το πώς αισθανόμαστε”, δήλωσε η πρόεδρος της APA Rebecca W. Brendel, M.D., J.D. “Πολλές πτυχές μιας υγιεινής διατροφής, όπως η ενυδάτωση και η κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά, μπορούν να βοηθήσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Αντίθετα, η υπερβολική ποσότητα καφεΐνης, σακχάρων ή επεξεργασμένων τροφίμων μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε εκτός κλίματος”. Όταν ρωτήθηκαν πώς έχουν αλλάξει τη διατροφή τους στο παρελθόν, οι περισσότεροι ενήλικες απάντησαν ότι αυτό έγινε με το να πίνουν περισσότερο νερό (66%) και να τρώνε περισσότερα φρούτα (50%) και λαχανικά (53%). Λιγότεροι είχαν αποφύγει τα επεξεργασμένα τρόφιμα (36%), είχαν μειώσει την κατανάλωση αλκοόλ (28%) ή είχαν καταναλώσει περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως (25%).

 

Περίπου ένας στους οκτώ ενήλικες (12%) δήλωσε ότι δεν είχε αλλάξει τη διατροφή του. “Πολλοί από εμάς έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε επιλογές σχετικά με το τι τρώμε”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Ιατρικός Διευθυντής της APA Saul Levin, M.D., M.P.A. “Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουν όλοι τον αντίκτυπο της διατροφής στην ψυχική υγεία και ότι δεν χρειάζεται να παραγγείλετε μια φανταχτερή υπηρεσία γεύματος ή να πάρετε ακριβά συμπληρώματα για να καταναλώσετε τρόφιμα και ποτά που προάγουν την ψυχική ευεξία. Το να πίνετε απλώς περισσότερο νερό μπορεί να κάνει τη διαφορά”. Περισσότεροι Αμερικανοί δηλώνουν ότι η εργασία (70%), το οικογενειακό άγχος (68%), η άσκηση (65%) και οι κοινωνικές συνήθειες (61%) έχουν σημαντικότερο αντίκτυπο στην ψυχική τους υγεία σε σύγκριση με τη διατροφή τους (58%). Είναι εξίσου πιθανό να πουν ότι η διατροφή τους (58%), το οικογενειακό ιστορικό (57%) και η γενετική (55%) έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχική τους υγεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η κακή ψυχική υγεία επηρεάζει το σώμα μας;

Ψυχικά οφέλη της δίαιτας χωρίς ζάχαρη

Πώς η διατροφή μπορεί να ωφελήσει την διάθεσή μας;

Μειώνει το άγχος η ψυχοβιοτική δίαιτα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon