Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή χειμώνας: Μοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρότα 

Συνταγή χειμώνας: Μοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρότα 

Συνταγή χειμώνας: Το μοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρότα είναι ένα υπέροχο πιάτο που συνδυάζει την τρυφερότητα του κρέατος με τη φρεσκάδα των λαχανικών και την αρωματική γεύση του λεμονιού. Ιδανικό για οικογενειακά γεύματα, προσφέρει γεύσεις που μαγνητίζουν τους πάντες.


Το μοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρότα είναι ένα υπέροχο πιάτο που συνδυάζει την τρυφερότητα του κρέατος με τη φρεσκάδα των λαχανικών και την αρωματική γεύση του λεμονιού. Ιδανικό για οικογενειακά γεύματα, προσφέρει γεύσεις που μαγνητίζουν τους πάντες.

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κατά προτίμηση από σπάλα ή λαιμό)
  • 2-3 κλωνάρια σέλινου
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος ή νερό
  • Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι (προαιρετικά)

 

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία Υλικών: Κόψτε το μοσχάρι σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Καθαρίστε τα καρότα και κόψτε τα σε ροδέλες, ενώ το σέλινο σε μικρά κομμάτια. Κόψτε το κρεμμύδι σε κυβάκια και ψιλοκόψτε το σκόρδο.
  2. Σοτάρισμα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνει διάφανο. Στη συνέχεια, προσθέστε το μοσχάρι και σοτάρετε καλά ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθήκη Λαχανικών: Αφού το κρέας ροδίσει, προσθέστε τα καρότα και το σέλινο. Σοτάρετε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  4. Μαγείρεμα: Ρίξτε το ζωμό κρέατος ή το νερό στην κατσαρόλα. Προσθέστε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι (αν χρησιμοποιείτε), αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
  5. Σιγοβράσιμο: Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε το πιάτο να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 1.5-2 ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
  6. Σερβίρισμα: Όταν το πιάτο είναι έτοιμο, απομακρύνετε τα φύλλα δάφνης. Σερβίρετε το μοσχάρι λεμονάτο ζεστό, συνοδευόμενο με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Αυτή η συνταγή υπόσχεται να φέρει γεύσεις και αρώματα στο τραπέζι σας, ενώ η απλότητα της θα σας κερδίσει σίγουρα! Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ψωμί σοκολάτας: To γλυκό που θα ενθουσιάσει και τους πιο δύσκολους κριτές

Τρουφάκια Καρύδας: Συνταγή για κρεμώδη και νόστιμα τρουφάκια

Κοτόπουλο με πέστο: Το πιο νόστιμο ζουμερό κοτόπουλο που δεν είναι καθόλου βαρετό

Reverse dieting: Τι είναι η αντίστροφη δίαιτα και πώς θα σε βοηθήσει να χάσεις λίπος 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την διαισθητική διατροφή

Διαισθητική διατροφή: Το διαισθητικό φαγητό είναι μια απελευθερωτική και σκόπιμη προσέγγιση για όσους θέλουν να αφήσουν πίσω τους αυστηρές δίαιτες και να έχουν θετική σχέση με το φαγητό και το σώμα τους.

Τι πρέπει να προσέξετε στο πράσινο τσάι

Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και τα οφέλη του για την υγεία – από την ενίσχυση του μεταβολισμού μέχρι τη βελτίωση της συγκέντρωσης. Όμως, όσο ωφέλιμο κι αν είναι

Close Icon