Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή της ημέρας:Ταλιατέλες καρμπονάρα με λουκάνικο και ντομάτα

Συνταγή της ημέρας:Ταλιατέλες καρμπονάρα με λουκάνικο και ντομάτα


Ταλιατέλες καρμπονάρα με λουκάνικο και ντομάτα

Εκτέλεση
Αποφλοιώνουμε τα λουκάνικα από το περίβλημα. Τα ψιλοκόβουμε. Σε αντικολλητικό σκεύος τα ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και την πάπρικα. Αφήνουμε για 2′ και προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι. Βράζουμε για 5′ λεπτά.
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό. Χτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναβράζουμε στη ζεστή κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη σάλτσα, το μαϊντανό και τους κρόκους με την κρέμα. Όπως είναι όλα καυτά, ανακατεύουμε καλά να ψηθούν οι κρόκοι με τη θερμοκρασία. Σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί.
Mερίδες: 5
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά


Υλικά
▪ 4 χωριάτικα λουκάνικα χωρίς το περίβλημα
▪ 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
▪ 1 κ.σ. πάπρικα
▪ 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
▪ 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
▪ 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
▪ 500 γρ. ταλιατέλες
▪ 3 κρόκους από μεγάλα αβγά
▪ 250 γρ. κρέμα γάλακτος
▪ αλάτι
▪ πιπέρι
τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon