Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή της ημέρας:Κανελόνια με κιμά στο φούρνο

Συνταγή της ημέρας:Κανελόνια με κιμά στο φούρνο


Λιγάκι παραμελημένα τα κανελόνια, αλλά γιατί; Υπάρχει καλύτερο ζυμαρικό για γέμισμα και μάλιστα με πυκνές σάλτσες κιμά και ντομάτας;

Χρόνος Προετοιμασίας:
45΄
Χρόνος Εκτέλεσης:
Ψήσιμο: περίπου 1 ώρα

Υλικά:

Για 4 – 6 μερίδες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από ελιά ή κιλότο
1/3 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
3 φλιτζάνια έτοιμη Σάλτσα Μεσογειακή Knorr
1 κουτάκι Ζωμός Knorr Σπιτικός Βοδινού, αραιωμένος σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό
200 γρ. φέτα της αρεσκείας σας, τριμμένη
400 γρ. κανελόνια (1 κουτί)
150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη ή κομματιασμένη με το πιρούνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτω τον κιμά και το μπαχάρι και σοτάρω για 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι ο κιμάς να γίνει σπυρωτός και να αλλάξει χρώμα. Προσθέτω 2 φλιτζάνια από τη Σάλτσα Μεσογειακή Knorr, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω. Ρίχνω το μισό ζωμό Knorr Σπιτικός Βοδινού και ανακατεύω. Μόλις πάρει μια βράση το μείγμα χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά και μαγειρεύω για 15 – 20 λεπτά, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτω τη φέτα και ανακατεύω καλά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το τρίτο φλιτζάνι Σάλτσα Μεσογειακή Knorr και τον υπόλοιπο ζωμό. Αδειάζω τη μισή ποσότητα σε ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί.
Γεμίζω τα κανελόνια με το μείγμα του κιμά και τα βάζω στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Τα πασπαλίζω με την τριμμένη μοτσαρέλα και τα περιχύνω με το υπόλοιπο μείγμα σάλτσας-ζωμού.
Ψήνω το φαγητό για περίπου 1 ώρα, μέχρι τα κανελόνια να μαλακώσουν καλά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Close Icon