Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή της ημέρας:Κανελόνια με κιμά στο φούρνο

Συνταγή της ημέρας:Κανελόνια με κιμά στο φούρνο


Λιγάκι παραμελημένα τα κανελόνια, αλλά γιατί; Υπάρχει καλύτερο ζυμαρικό για γέμισμα και μάλιστα με πυκνές σάλτσες κιμά και ντομάτας;

Χρόνος Προετοιμασίας:
45΄
Χρόνος Εκτέλεσης:
Ψήσιμο: περίπου 1 ώρα

Υλικά:

Για 4 – 6 μερίδες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από ελιά ή κιλότο
1/3 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
3 φλιτζάνια έτοιμη Σάλτσα Μεσογειακή Knorr
1 κουτάκι Ζωμός Knorr Σπιτικός Βοδινού, αραιωμένος σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό
200 γρ. φέτα της αρεσκείας σας, τριμμένη
400 γρ. κανελόνια (1 κουτί)
150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη ή κομματιασμένη με το πιρούνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτω τον κιμά και το μπαχάρι και σοτάρω για 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι ο κιμάς να γίνει σπυρωτός και να αλλάξει χρώμα. Προσθέτω 2 φλιτζάνια από τη Σάλτσα Μεσογειακή Knorr, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω. Ρίχνω το μισό ζωμό Knorr Σπιτικός Βοδινού και ανακατεύω. Μόλις πάρει μια βράση το μείγμα χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά και μαγειρεύω για 15 – 20 λεπτά, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτω τη φέτα και ανακατεύω καλά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το τρίτο φλιτζάνι Σάλτσα Μεσογειακή Knorr και τον υπόλοιπο ζωμό. Αδειάζω τη μισή ποσότητα σε ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί.
Γεμίζω τα κανελόνια με το μείγμα του κιμά και τα βάζω στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Τα πασπαλίζω με την τριμμένη μοτσαρέλα και τα περιχύνω με το υπόλοιπο μείγμα σάλτσας-ζωμού.
Ψήνω το φαγητό για περίπου 1 ώρα, μέχρι τα κανελόνια να μαλακώσουν καλά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Τα τηγανητά αβγά γίνονται καλύτερα αν μπορείς να τα συνδυάσεις 

Ένας άλλος δημοφιλής συνδυασμός είναι τα τηγανητά αυγά με ντομάτα και φέτα. Η φρεσκάδα της ντομάτας και η αλμυρή γεύση της φέτας δίνουν μια μεσογειακή αίσθηση στο πιάτο. Μπορείτε να κόψετε ντομάτες σε φέτες και να τις τηγανίσετε ελαφρώς πριν προσθέσετε τα αυγά, προσθέτοντας έτσι χρώμα και γεύση.

Close Icon