Λιγάκι παραμελημένα τα κανελόνια, αλλά γιατί; Υπάρχει καλύτερο ζυμαρικό για γέμισμα και μάλιστα με πυκνές σάλτσες κιμά και ντομάτας;
Χρόνος Προετοιμασίας:
45΄
Χρόνος Εκτέλεσης:
Ψήσιμο: περίπου 1 ώρα
Υλικά:
Για 4 – 6 μερίδες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από ελιά ή κιλότο
1/3 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
3 φλιτζάνια έτοιμη Σάλτσα Μεσογειακή Knorr
1 κουτάκι Ζωμός Knorr Σπιτικός Βοδινού, αραιωμένος σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό
200 γρ. φέτα της αρεσκείας σας, τριμμένη
400 γρ. κανελόνια (1 κουτί)
150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη ή κομματιασμένη με το πιρούνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτω τον κιμά και το μπαχάρι και σοτάρω για 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι ο κιμάς να γίνει σπυρωτός και να αλλάξει χρώμα. Προσθέτω 2 φλιτζάνια από τη Σάλτσα Μεσογειακή Knorr, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω. Ρίχνω το μισό ζωμό Knorr Σπιτικός Βοδινού και ανακατεύω. Μόλις πάρει μια βράση το μείγμα χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά και μαγειρεύω για 15 – 20 λεπτά, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτω τη φέτα και ανακατεύω καλά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το τρίτο φλιτζάνι Σάλτσα Μεσογειακή Knorr και τον υπόλοιπο ζωμό. Αδειάζω τη μισή ποσότητα σε ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί.
Γεμίζω τα κανελόνια με το μείγμα του κιμά και τα βάζω στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Τα πασπαλίζω με την τριμμένη μοτσαρέλα και τα περιχύνω με το υπόλοιπο μείγμα σάλτσας-ζωμού.
Ψήνω το φαγητό για περίπου 1 ώρα, μέχρι τα κανελόνια να μαλακώσουν καλά.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube