Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή της ημέρας:Cupcakes βανίλιας με 2 διαφορετικά γκλασαρίσματα (ροζ και μοβ)

Συνταγή της ημέρας:Cupcakes βανίλιας με 2 διαφορετικά γκλασαρίσματα (ροζ και μοβ)

 

Αν δεν έχετε κορνέ, κανένα πρόβλημα: Αδειάζετε το κάθε γλάσο σε ένα νάιλον σακουλάκι και στρίβετε το άνοιγμα για να κλείσει. Με ένα ψαλίδι κόβετε τη μία γωνίτσα στον πάτο κάθε σακουλίτσας και πιέζετε για να βγει από εκεί το γλάσο. Αν πάλι δεν εμπιστεύεστε τις ικανότητές σας ούτε για αυτό, πάλι δεν πειράζει! Βάζετε τα γλάσα στα cupcakes με ένα κουτάλι και διακοσμείτε με τα δόντια ενός πιρουνιού και με ζαχαρωτά.

Χρόνος Προετοιμασίας:
1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης:
Ψήσιμο: 20΄ – 25΄

Υλικά:
– για 12 cupcakes
– Για τα cupcakes
– 150 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη), μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
– 150 γρ. ζάχαρη
– 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
– 1 λοβός βανίλιας (χαράζω το λοβό κατά μήκος στη μέση και με ένα μαχαιράκι ξύνω και παίρνω τα σποράκια) ή 2 κουτάκια βανίλια σε σκόνη
– 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
– Για το ροζ γλάσο, με φράουλες
– 300 γρ. φράουλες, απαραιτήτως ώριμες, καθαρισμένες και καλά πλυμένες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένες, που θα βρείτε σε σακουλάκια στους καταψύκτες των μεγάλων σούπερ μάρκετ)
– 180 γρ. ζάχαρη άχνη
– 600 γρ. τυρί μασκαρπόνε (το βρίσκω σε κεσεδάκια, στα ψυγεία όλων των μεγάλων σούπερ μάρκετ)
– Για το μοβ γλάσο, με φρούτα του δάσους
– 300 γρ. ανάμεικτα φρούτα του δάσους (τα βρίσκω κατεψυγμένα, σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ αλλά και σε ρωσικά παντοπωλεία)
– 180 γρ. ζάχαρη άχνη
600 γρ. τυρί μασκαρπόνε

Εκτέλεση 

Παίρνω μια ειδική φόρμα για μάφινς ή cupcakes, με 12 θήκες, και σε κάθε θήκη βάζω από ένα μεγάλο χάρτινο κυπελάκι για μάφινς (μοιάζουν με τις θηκούλες για πτι-φουρ, αλλά σε μεγάλο μέγεθος). Φόρμα και θήκες βρίσκω σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ και καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας αλλά, αν δεν βρω, κόβω αντίστοιχου μεγέθους στρογγυλά κομμάτια από λαδόκολλα.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180° C.

Για τα cupcakes: Χτυπάω με το μίξερ χειρός το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα σχετικά αφράτο, σαν κρέμα. Ρίχνω τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτω τα σποράκια (ή τη σκόνη) της βανίλιας. Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα ή με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι το μείγμα να γίνει τελείως λείο και ομοιογενές.
Αδειάζω το μείγμα στις θήκες που έχω τοποθετήσει στη φόρμα για μάφινς, φροντίζοντας να αφήσω ένα περιθώριο 2 εκ. στην επιφάνεια για να δώσω χώρο στα κέικ να φουσκώσουν. 
Βάζω τη φόρμα στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω τα κέικ για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο, ανασηκώνω τις χάρτινες θήκες από τη φόρμα και τις αφήνω σε μια σχάρα για μερικά λεπτά, μέχρι τα κέικ να κρυώσουν.

Για το ροζ γλάσο: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω τις φράουλες και την άχνη και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, για 20 – 25 λεπτά, μέχρι οι φράουλες να λιώσουν και το μείγμα να γίνει σχετικά ομοιογενές. Αποσύρω από τη φωτιά, αφήνω το μείγμα να κρυώσει λίγο και, αν θέλω, το πολτοποιώ στο μούλτι. Το αδειάζω σε ένα μπολ, προσθέτω το μασκαρπόνε και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα. Σκεπάζω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για το μοβ γλάσο: Το ετοιμάζω ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως και το ροζ γλάσο, και το βάζω και αυτό στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σερβίρισμα: Βάζω το ροζ γλάσο σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και αδειάζω μια γενναία δόση σε 6 από τα cupcakes. Το ίδιο κάνω και με το μοβ γλάσο το οποίο βάζω στα υπόλοιπα 6 cupcakes.
Αν έχω διάφορα χρωματιστά ζαχαρωτά ή καραμελίτσες τις ρίχνω επάνω στα γλάσα, για διακόσμηση, και σερβίρω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon