Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή της ημέρας:Cupcakes βανίλιας με 2 διαφορετικά γκλασαρίσματα (ροζ και μοβ)

Συνταγή της ημέρας:Cupcakes βανίλιας με 2 διαφορετικά γκλασαρίσματα (ροζ και μοβ)

 

Αν δεν έχετε κορνέ, κανένα πρόβλημα: Αδειάζετε το κάθε γλάσο σε ένα νάιλον σακουλάκι και στρίβετε το άνοιγμα για να κλείσει. Με ένα ψαλίδι κόβετε τη μία γωνίτσα στον πάτο κάθε σακουλίτσας και πιέζετε για να βγει από εκεί το γλάσο. Αν πάλι δεν εμπιστεύεστε τις ικανότητές σας ούτε για αυτό, πάλι δεν πειράζει! Βάζετε τα γλάσα στα cupcakes με ένα κουτάλι και διακοσμείτε με τα δόντια ενός πιρουνιού και με ζαχαρωτά.

Χρόνος Προετοιμασίας:
1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης:
Ψήσιμο: 20΄ – 25΄

Υλικά:
– για 12 cupcakes
– Για τα cupcakes
– 150 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη), μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
– 150 γρ. ζάχαρη
– 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
– 1 λοβός βανίλιας (χαράζω το λοβό κατά μήκος στη μέση και με ένα μαχαιράκι ξύνω και παίρνω τα σποράκια) ή 2 κουτάκια βανίλια σε σκόνη
– 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
– Για το ροζ γλάσο, με φράουλες
– 300 γρ. φράουλες, απαραιτήτως ώριμες, καθαρισμένες και καλά πλυμένες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένες, που θα βρείτε σε σακουλάκια στους καταψύκτες των μεγάλων σούπερ μάρκετ)
– 180 γρ. ζάχαρη άχνη
– 600 γρ. τυρί μασκαρπόνε (το βρίσκω σε κεσεδάκια, στα ψυγεία όλων των μεγάλων σούπερ μάρκετ)
– Για το μοβ γλάσο, με φρούτα του δάσους
– 300 γρ. ανάμεικτα φρούτα του δάσους (τα βρίσκω κατεψυγμένα, σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ αλλά και σε ρωσικά παντοπωλεία)
– 180 γρ. ζάχαρη άχνη
600 γρ. τυρί μασκαρπόνε

Εκτέλεση 

Παίρνω μια ειδική φόρμα για μάφινς ή cupcakes, με 12 θήκες, και σε κάθε θήκη βάζω από ένα μεγάλο χάρτινο κυπελάκι για μάφινς (μοιάζουν με τις θηκούλες για πτι-φουρ, αλλά σε μεγάλο μέγεθος). Φόρμα και θήκες βρίσκω σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ και καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας αλλά, αν δεν βρω, κόβω αντίστοιχου μεγέθους στρογγυλά κομμάτια από λαδόκολλα.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180° C.

Για τα cupcakes: Χτυπάω με το μίξερ χειρός το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα σχετικά αφράτο, σαν κρέμα. Ρίχνω τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτω τα σποράκια (ή τη σκόνη) της βανίλιας. Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα ή με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι το μείγμα να γίνει τελείως λείο και ομοιογενές.
Αδειάζω το μείγμα στις θήκες που έχω τοποθετήσει στη φόρμα για μάφινς, φροντίζοντας να αφήσω ένα περιθώριο 2 εκ. στην επιφάνεια για να δώσω χώρο στα κέικ να φουσκώσουν. 
Βάζω τη φόρμα στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω τα κέικ για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο, ανασηκώνω τις χάρτινες θήκες από τη φόρμα και τις αφήνω σε μια σχάρα για μερικά λεπτά, μέχρι τα κέικ να κρυώσουν.

Για το ροζ γλάσο: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω τις φράουλες και την άχνη και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, για 20 – 25 λεπτά, μέχρι οι φράουλες να λιώσουν και το μείγμα να γίνει σχετικά ομοιογενές. Αποσύρω από τη φωτιά, αφήνω το μείγμα να κρυώσει λίγο και, αν θέλω, το πολτοποιώ στο μούλτι. Το αδειάζω σε ένα μπολ, προσθέτω το μασκαρπόνε και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα. Σκεπάζω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για το μοβ γλάσο: Το ετοιμάζω ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως και το ροζ γλάσο, και το βάζω και αυτό στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σερβίρισμα: Βάζω το ροζ γλάσο σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και αδειάζω μια γενναία δόση σε 6 από τα cupcakes. Το ίδιο κάνω και με το μοβ γλάσο το οποίο βάζω στα υπόλοιπα 6 cupcakes.
Αν έχω διάφορα χρωματιστά ζαχαρωτά ή καραμελίτσες τις ρίχνω επάνω στα γλάσα, για διακόσμηση, και σερβίρω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Τα τηγανητά αβγά γίνονται καλύτερα αν μπορείς να τα συνδυάσεις 

Ένας άλλος δημοφιλής συνδυασμός είναι τα τηγανητά αυγά με ντομάτα και φέτα. Η φρεσκάδα της ντομάτας και η αλμυρή γεύση της φέτας δίνουν μια μεσογειακή αίσθηση στο πιάτο. Μπορείτε να κόψετε ντομάτες σε φέτες και να τις τηγανίσετε ελαφρώς πριν προσθέσετε τα αυγά, προσθέτοντας έτσι χρώμα και γεύση.

Close Icon