Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή ταλιατέλες: Ταλιατέλες με ψητά ντοματίνια και πέστο κολοκύθας

Συνταγή ταλιατέλες: Ταλιατέλες με ψητά ντοματίνια και πέστο κολοκύθας

Συνταγή ταλιατέλες: Αυτές οι ταλιατέλες με ψητή ντομάτα και πέστο κολοκύθας είναι ένα νόστιμο και ανακουφιστικό πιάτο που είναι τέλειο για όλες τις μέρες της εβδομάδας . Οι ψητές ντομάτες και η κολοκύθα προσθέτουν μια πλούσια και γλυκιά γεύση στο πέστο, ενώ τα κουκουνάρια προσφέρουν μια ωραία τραγανή γεύση.



Αυτές οι ταλιατέλες με ψητή ντομάτα και πέστο κολοκύθας είναι ένα νόστιμο και ανακουφιστικό πιάτο που είναι τέλειο για όλες τις μέρες της εβδομάδας . Οι ψητές ντομάτες και η κολοκύθα προσθέτουν μια πλούσια και γλυκιά γεύση στο πέστο, ενώ τα κουκουνάρια προσφέρουν μια ωραία τραγανή γεύση.

         Συστατικά:


  • 1 κιλό ζυμαρικά με ταλιατέλες
  • 2 φλιτζάνια ντοματίνια
  • 1 φλιτζάνι κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 1/4 φλιτζάνι κουκουνάρι
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 400°F (200°C) και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Τοποθετήστε τα ντοματίνια στο ένα μισό ταψί και την κολοκύθα κομμένη σε κύβους στο άλλο μισό. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν φουσκάλες οι ντομάτες και να μαλακώσει η κολοκύθα.
  3. Σε ένα μικρό τηγάνι φρυγανίζουμε το κουκουνάρι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να μυρίσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε τις ψητές ντομάτες, την κολοκύθα, το κουκουνάρι, το τυρί παρμεζάνα, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Σφάλμα μέχρι να ομογενοποιηθεί, προσθέτοντας περισσότερο ελαιόλαδο εάν χρειάζεται για να επιτύχετε μια λεία συνοχή. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
  5. Βράζουμε τα ζυμαρικά με ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος.
  6. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τη ψητή ντομάτα και το πέστο κολοκύθας σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και το κρατημένο νερό μαγειρέματος, ανακατεύοντας να καλύψουν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί.
  7. Σερβίρετε τις ταλιατέλες με ψητή ντομάτα και πέστο κολοκύθας ζεστές, γαρνιρισμένες με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα και λίγο ελαιόλαδο, αν θέλετε.

Σερβίρετε αυτό το πιάτο ζυμαρικών ως κύριο πιάτο για ένα δείπνο στο σπίτι ή ως συνοδευτικό στην επόμενη συγκέντρωση με τους αγαπημένους σας.  Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί είναι σημαντικό να τρώτε πρωινό μέσα στην πρώτη ώρα από το ξύπνημα;

Μια υγιεινή και εύκολη συνταγή για πρωινό με βρώμη

Νόστιμη συνταγή για τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα 

Υπέροχη συνταγή με ψητό χοιρινό σε κυπριακή πίτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon