Συνταγή superfoods: Εκμεταλλευτείτε την θρεπτικότητα των υπερτροφών και δημιουργήστε ένα πολύχρωμο πιάτο γεμάτο γεύση, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Η καρμπονάρα γλυκοπατάτας με σπανάκι και μανιτάρια είναι μια σπειροειδής συνταγή για noodles η μακαρόνια με την επίγευση της γλυκοπατάτας που την απογειώνει. Η υγιεινή αυτή συνταγή ξεκινά με μια παραδοσιακή συνταγή καρμπονάρας που με την προσθήκη των superfoods, δηλαδή το σπανάκι και τα μανιτάρια, είναι ικανή να σας προσφέρει μία γευστική εμπειρία που δεν έχετε ποτέ ξαναδοκιμάσει. Καλό θα ήταν να ψάξετε για μεγάλες, ίσιες γλυκοπατάτες για να ταιριάξουν άψογα τα μακρύτερα λαχανικά με τα noodles.
Τα συστατικά μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ και είναι:
- 2 κιλά γλυκοπατάτες, καθαρισμένες
- 3 μεγάλα αυγά χτυπημένα
- 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 λωρίδες μπέικον κομμένο στο κέντρο, ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία μανιταριών κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 συσκευασία από baby σπανάκι
Οδηγίες παρασκευής
Για να προχωρήσουμε στην παρασκευή της συγκεκριμένης συνταγής το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Έπειτα χρησιμοποιώντας έναν σπειροειδή κόφτη λαχανικών ή έναν αποφλοιωτή λαχανικών σε σχήμα julienne, κόβουμε τις γλυκοπατάτες κατά μήκος σε μακριές, λεπτές λωρίδες. Θα πρέπει να μας βγουν περίπου 12 φλιτζάνια noodles. Μαγειρεύουμε τις γλυκοπατάτες σε βραστό νερό, ανακατεύοντας απαλά μία ή δύο φορές, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν αλλά όχι εντελώς έως 3 λεπτά. Κρατήστε 1/4 του φλιτζανιού από το νερό μαγειρέματος και στη συνέχεια στραγγίστε. Επιστρέψτε τα noodles στην κατσαρόλα, εκτός φωτιάς.
Ομογενοποιούμε τα αυγά, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι και το κρατημένο νερό σε ένα μπολ. Έπειτα τα περιχύνουμε τα noodles και τα ανακατεύουμε απαλά με τσιμπίδα μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μπέικον και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και τα μανιτάρια να αρχίσουν να ροδίζουν, για 6 με 8 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί, 1 με 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα λαχανικά στα noodles και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Από πάνω ρίχνουμε ένα γενναιόδωρο τρίψιμο πιπεριού. Δοκιμάστε τη και κάντε τους όλους να παραμιλούν!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube