Συστατικά:
- 1 φλιτζάνι ανάμεικτα λαχανικά (όπως πιπεριές, κολοκυθάκια και καρότα)
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κονσέρβα ντομάτες κομμένες σε κύβους, στραγγισμένες
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 6 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και λαδώστε ελαφρά ένα ταψί για σουφλέ.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέστε τα ανάμεικτα λαχανικά στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνετε τις ντομάτες σε κύβους και τον ψιλοκομμένο βασιλικό και αλατοπιπερώνετε για γεύση. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα αυγά και το γάλα μαζί μέχρι να ενωθούν καλά.
- Διπλώστε το μείγμα λαχανικών στο μείγμα των αυγών, φροντίζοντας όλα να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα.
- Ρίξτε το μείγμα στο έτοιμο σκεύος του σουφλέ και πασπαλίστε από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα.
- Ψήνουμε το σουφλέ στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει από πάνω.
- Σερβίρετε το σουφλέ λαχανικών με βασιλικό και ντομάτες ζεστό, με συνοδευτική σαλάτα ή ψωμί με κρούστα.
Αυτό το σουφλέ λαχανικών με βασιλικό και ντομάτες είναι ένα ευέλικτο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό. Είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά και γεύση, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για ένα υγιεινό και νόστιμο γεύμα. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και απολαύστε τις φρέσκες και ζωντανές γεύσεις βασιλικού και ντομάτας σε συνδυασμό με τη χορτότητα των λαχανικών σε ένα υπέροχο σουφλέ.