Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή σάλτσα ντομάτας: Η κορυφαία σάλτσα ντομάτας θέλει μόλις 3 υλικά

Συνταγή σάλτσα ντομάτας: Η κορυφαία σάλτσα ντομάτας θέλει μόλις 3 υλικά

Συνταγή σάλτσα ντομάτας: Για να φτιάξετε τη σάλτσα, το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλετε μισό ξεφλουδισμένο κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με βούτυρο και μια κονσέρβα ντομάτες και να το αφήσετε να σιγοβράσει για 45 λεπτά

Τα ζυμαρικά είναι ένα από εκείνα τα ευέλικτα συστατικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα πλούσιο γεύμα, καθώς και σε κάτι γρήγορο και εύκολο όταν βιάζεστε. Όταν σκέφτεστε μια σάλτσα για να τα συνδυάσετε, οι ευκαιρίες είναι σχεδόν ατελείωτες με τόσες πολλές διαφορετικές γεύσεις και μάρκες για να επιλέξετε από τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Και κυριαρχεί φυσικά η ντομάτα!

Αλλά οι σάλτσες που αγοράζονται από το κατάστημα μπορεί να είναι ακριβές και συχνά είναι γεμάτες με ανθυγιεινά πρόσθετα, πράγμα που σημαίνει ότι μερικές φορές είναι καλύτερο να προετοιμαστεί μια στο σπίτι από την αρχή. Και η λεγόμενη «καλύτερη» σάλτσα στον κόσμο είναι απλή στην παρασκευή της καθώς περιέχει μόνο τρία φθηνά υλικά.

Η πλούσια σάλτσα φημίζεται για την απλότητά της

Η Marcella πέθανε το 2013, αλλά έγραψε ένα βιβλίο στη δεκαετία του ’90 με τίτλο Essentials of Classic Italian Cooking, το οποίο περιείχε την αγαπημένη συνταγή σάλτσας – και το μόνο που χρειάζεστε για να την φτιάξετε είναι ντομάτες σε κονσέρβα, βούτυρο και ένα κρεμμύδι. Δεν χρειάζεται καν να ψιλοκόψετε τίποτα, καθιστώντας το το τέλειο εύκολο βραδινό δείπνο που σίγουρα θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Για να φτιάξετε τη σάλτσα, το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλετε μισό ξεφλουδισμένο κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με βούτυρο και μια κονσέρβα ντομάτες και να το αφήσετε να σιγοβράσει για 45 λεπτά, με αποτέλεσμα ένα νόστιμο και γευστικό αποτέλεσμα.

Η δημοσίευση τροφίμων Delish περιέγραψε τη σάλτσα ως «την καλύτερη στον κόσμο». Ο σύζυγος της Marcella, Victor, μίλησε στο Epicurious για τις αποτελεσματικές μεθόδους της: “Η Marcella ήταν μια ιδιοφυΐα όσον αφορά τη γεύση. Είχε άμεση κατανόηση για το πώς η γεύση επηρεάζει ένα πιάτο. “Αναρωτήθηκε, “Γιατί να ψιλοκόψετε ένα κρεμμύδι; Γιατί να σοτάρετε; Θα βάλω το κρεμμύδι, την ντομάτα και το βούτυρο μαζί και θα το ξεχάσω”.

Φυσικά, η γεύση είναι υποκειμενική και γι’ αυτό είναι ένας τολμηρός ισχυρισμός να χαρακτηριστεί αυτή η σάλτσα ως η καλύτερη στον κόσμο. Αλλά είναι γνωστό ότι οι Ιταλοί προτιμούν την απλότητα στη μαγειρική τους, με την ποιότητα των προϊόντων να είναι πολύ σημαντική – ειδικά όταν πρόκειται για ντομάτες. «Καμία άλλη προετοιμασία δεν είναι πιο επιτυχημένη στο να προσφέρει τις εκπληκτικές ικανοποιήσεις της ιταλικής μαγειρικής από μια άρτια εκτελεσμένη σάλτσα με ντομάτες», έγραψε η Μαρτσέλα στο βιβλίο της.

Οι φυσικές αλλά πλούσιες γεύσεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της σάλτσας. Άλλοι σεφ έχουν υιοθετήσει διαφορετικές τεχνικές όταν το φτιάχνουν, όπως ο Jamie Oliver, ο οποίος προσθέτει τέσσερις σκελίδες σκόρδο και λίγο φρέσκο βασιλικό. Εν τω μεταξύ, το BBC Good Food συνιστά να ξεκινήσετε με μια κλασική βάση mirepoix (κρεμμύδια κομμένα σε κύβους, σέλινο, καρότο) και πολλοί κορυφαίοι σεφ χρησιμοποιούν διάφορα βότανα και έλαια και άλλα για να αναδείξουν τα πιάτα τους.

Η συγγραφέας τροφίμων Felicity Cloake προτείνει την πιο κλασική χρήση του ελαιολάδου στη σάλτσα ντομάτας. Βάζει επίσης μια πρέζα ζάχαρη και λίγο ξύδι από κόκκινο κρασί. Ο πειραματισμός είναι το κλειδί για αυτό το πιάτο, και εφόσον χρησιμοποιείτε ποιοτικές ντομάτες σε κονσέρβα, είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσετε όλους τους καλεσμένους του δείπνου που έχετε.

Συνταγή

  • 2 φλιτζάνια ντομάτες
  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο στη μέση
  • Αλάτι

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τις ντομάτες, τους χυμούς τους, το βούτυρο και τα μισά κρεμμύδια. Προσθέστε μια πρέζα ή δύο αλάτι.

Βήμα 2

Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Μαγειρέψτε, ξεσκέπαστο, για περίπου 45 λεπτά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, πολτοποιώντας με ένα κουτάλι τυχόν μεγάλα κομμάτια ντομάτας. Προσθέστε αλάτι όσο χρειάζεται.

Βήμα 3

Πετάξτε το κρεμμύδι πριν ρίξετε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά. Αυτή η συνταγή κάνει αρκετή σάλτσα για ένα κιλό ζυμαρικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αν δεν αντέχετε οικονομικά την αγορά ντομάτας δοκιμάστε κάτι άλλο που τη θυμίζει

Πώς μπορείτε να μαγειρέψετε τα ζυμαρικά το καλοκαίρι;

Λαζάνια λαχανικών: Γιατί μερικές φορές η τελειότητα έρχεται σε στρώσεις

Ποια είναι τα καλύτερα ελληνικά πιάτα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χυμός κερασιού: Ενίσχυση της καρδιάς και καταπολέμηση της φλεγμονής

Χυμός κερασιού: Η κατανάλωση χυμού κερασιού με άδειο στομάχι έχει τραβήξει την προσοχή για τα πιθανά του οφέλη στην υγεία, καθώς τα κεράσια είναι γεμάτα βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις.

Μηλόξυδο πριν το γεύμα: Ποια είναι τα οφέλη;

Μηλόξυδο πριν το γεύμα: Η κατανάλωση ξυδιού μήλου πριν από τα γεύματα έχει γίνει δημοφιλής για τις πιθανές του ωφέλειες στην υγεία. Ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι επιλέγουν να το προσθέσουν στη διατροφή τους

Σούπα με ρεβίθια: Η απόλυτη συνταγή για τους κρύους μήνες

Σούπα με ρεβίθια: Η σούπα με ρεβίθια είναι ένα πλούσιο και θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει γεύσεις και αρώματα, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Τα ρεβίθια, πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, κάνουν αυτή τη σούπα χορταστική και υγιεινή.

Πώς βοηθά η κατανάλωση πρωτεΐνης για πρωινό;

Πρωτεΐνη: Με τη βελτίωση του μεταβολισμού, τη μείωση της πείνας και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας, η πρωτεΐνη παρέχει έναν φυσικό και υγιεινό τρόπο για να πετύχετε τους στόχους σας.

Close Icon