Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή σάλτσα ντομάτας: Η κορυφαία σάλτσα ντομάτας θέλει μόλις 3 υλικά

Συνταγή σάλτσα ντομάτας: Η κορυφαία σάλτσα ντομάτας θέλει μόλις 3 υλικά

Συνταγή σάλτσα ντομάτας: Για να φτιάξετε τη σάλτσα, το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλετε μισό ξεφλουδισμένο κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με βούτυρο και μια κονσέρβα ντομάτες και να το αφήσετε να σιγοβράσει για 45 λεπτά



Τα ζυμαρικά είναι ένα από εκείνα τα ευέλικτα συστατικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα πλούσιο γεύμα, καθώς και σε κάτι γρήγορο και εύκολο όταν βιάζεστε. Όταν σκέφτεστε μια σάλτσα για να τα συνδυάσετε, οι ευκαιρίες είναι σχεδόν ατελείωτες με τόσες πολλές διαφορετικές γεύσεις και μάρκες για να επιλέξετε από τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Και κυριαρχεί φυσικά η ντομάτα!


Αλλά οι σάλτσες που αγοράζονται από το κατάστημα μπορεί να είναι ακριβές και συχνά είναι γεμάτες με ανθυγιεινά πρόσθετα, πράγμα που σημαίνει ότι μερικές φορές είναι καλύτερο να προετοιμαστεί μια στο σπίτι από την αρχή. Και η λεγόμενη «καλύτερη» σάλτσα στον κόσμο είναι απλή στην παρασκευή της καθώς περιέχει μόνο τρία φθηνά υλικά.

Η πλούσια σάλτσα φημίζεται για την απλότητά της

Η Marcella πέθανε το 2013, αλλά έγραψε ένα βιβλίο στη δεκαετία του ’90 με τίτλο Essentials of Classic Italian Cooking, το οποίο περιείχε την αγαπημένη συνταγή σάλτσας – και το μόνο που χρειάζεστε για να την φτιάξετε είναι ντομάτες σε κονσέρβα, βούτυρο και ένα κρεμμύδι. Δεν χρειάζεται καν να ψιλοκόψετε τίποτα, καθιστώντας το το τέλειο εύκολο βραδινό δείπνο που σίγουρα θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Για να φτιάξετε τη σάλτσα, το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλετε μισό ξεφλουδισμένο κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με βούτυρο και μια κονσέρβα ντομάτες και να το αφήσετε να σιγοβράσει για 45 λεπτά, με αποτέλεσμα ένα νόστιμο και γευστικό αποτέλεσμα.

Η δημοσίευση τροφίμων Delish περιέγραψε τη σάλτσα ως «την καλύτερη στον κόσμο». Ο σύζυγος της Marcella, Victor, μίλησε στο Epicurious για τις αποτελεσματικές μεθόδους της: “Η Marcella ήταν μια ιδιοφυΐα όσον αφορά τη γεύση. Είχε άμεση κατανόηση για το πώς η γεύση επηρεάζει ένα πιάτο. “Αναρωτήθηκε, “Γιατί να ψιλοκόψετε ένα κρεμμύδι; Γιατί να σοτάρετε; Θα βάλω το κρεμμύδι, την ντομάτα και το βούτυρο μαζί και θα το ξεχάσω”.

Φυσικά, η γεύση είναι υποκειμενική και γι’ αυτό είναι ένας τολμηρός ισχυρισμός να χαρακτηριστεί αυτή η σάλτσα ως η καλύτερη στον κόσμο. Αλλά είναι γνωστό ότι οι Ιταλοί προτιμούν την απλότητα στη μαγειρική τους, με την ποιότητα των προϊόντων να είναι πολύ σημαντική – ειδικά όταν πρόκειται για ντομάτες. «Καμία άλλη προετοιμασία δεν είναι πιο επιτυχημένη στο να προσφέρει τις εκπληκτικές ικανοποιήσεις της ιταλικής μαγειρικής από μια άρτια εκτελεσμένη σάλτσα με ντομάτες», έγραψε η Μαρτσέλα στο βιβλίο της.

Οι φυσικές αλλά πλούσιες γεύσεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της σάλτσας. Άλλοι σεφ έχουν υιοθετήσει διαφορετικές τεχνικές όταν το φτιάχνουν, όπως ο Jamie Oliver, ο οποίος προσθέτει τέσσερις σκελίδες σκόρδο και λίγο φρέσκο βασιλικό. Εν τω μεταξύ, το BBC Good Food συνιστά να ξεκινήσετε με μια κλασική βάση mirepoix (κρεμμύδια κομμένα σε κύβους, σέλινο, καρότο) και πολλοί κορυφαίοι σεφ χρησιμοποιούν διάφορα βότανα και έλαια και άλλα για να αναδείξουν τα πιάτα τους.

Η συγγραφέας τροφίμων Felicity Cloake προτείνει την πιο κλασική χρήση του ελαιολάδου στη σάλτσα ντομάτας. Βάζει επίσης μια πρέζα ζάχαρη και λίγο ξύδι από κόκκινο κρασί. Ο πειραματισμός είναι το κλειδί για αυτό το πιάτο, και εφόσον χρησιμοποιείτε ποιοτικές ντομάτες σε κονσέρβα, είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσετε όλους τους καλεσμένους του δείπνου που έχετε.

Συνταγή

  • 2 φλιτζάνια ντομάτες
  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο στη μέση
  • Αλάτι

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τις ντομάτες, τους χυμούς τους, το βούτυρο και τα μισά κρεμμύδια. Προσθέστε μια πρέζα ή δύο αλάτι.

Βήμα 2

Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Μαγειρέψτε, ξεσκέπαστο, για περίπου 45 λεπτά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, πολτοποιώντας με ένα κουτάλι τυχόν μεγάλα κομμάτια ντομάτας. Προσθέστε αλάτι όσο χρειάζεται.

Βήμα 3

Πετάξτε το κρεμμύδι πριν ρίξετε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά. Αυτή η συνταγή κάνει αρκετή σάλτσα για ένα κιλό ζυμαρικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αν δεν αντέχετε οικονομικά την αγορά ντομάτας δοκιμάστε κάτι άλλο που τη θυμίζει

Πώς μπορείτε να μαγειρέψετε τα ζυμαρικά το καλοκαίρι;

Λαζάνια λαχανικών: Γιατί μερικές φορές η τελειότητα έρχεται σε στρώσεις

Ποια είναι τα καλύτερα ελληνικά πιάτα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon