Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή σάλτσα ντομάτας: Η κορυφαία σάλτσα ντομάτας θέλει μόλις 3 υλικά

Συνταγή σάλτσα ντομάτας: Η κορυφαία σάλτσα ντομάτας θέλει μόλις 3 υλικά

Συνταγή σάλτσα ντομάτας: Για να φτιάξετε τη σάλτσα, το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλετε μισό ξεφλουδισμένο κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με βούτυρο και μια κονσέρβα ντομάτες και να το αφήσετε να σιγοβράσει για 45 λεπτά


Τα ζυμαρικά είναι ένα από εκείνα τα ευέλικτα συστατικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα πλούσιο γεύμα, καθώς και σε κάτι γρήγορο και εύκολο όταν βιάζεστε. Όταν σκέφτεστε μια σάλτσα για να τα συνδυάσετε, οι ευκαιρίες είναι σχεδόν ατελείωτες με τόσες πολλές διαφορετικές γεύσεις και μάρκες για να επιλέξετε από τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Και κυριαρχεί φυσικά η ντομάτα!

Αλλά οι σάλτσες που αγοράζονται από το κατάστημα μπορεί να είναι ακριβές και συχνά είναι γεμάτες με ανθυγιεινά πρόσθετα, πράγμα που σημαίνει ότι μερικές φορές είναι καλύτερο να προετοιμαστεί μια στο σπίτι από την αρχή. Και η λεγόμενη «καλύτερη» σάλτσα στον κόσμο είναι απλή στην παρασκευή της καθώς περιέχει μόνο τρία φθηνά υλικά.

Η πλούσια σάλτσα φημίζεται για την απλότητά της

Η Marcella πέθανε το 2013, αλλά έγραψε ένα βιβλίο στη δεκαετία του ’90 με τίτλο Essentials of Classic Italian Cooking, το οποίο περιείχε την αγαπημένη συνταγή σάλτσας – και το μόνο που χρειάζεστε για να την φτιάξετε είναι ντομάτες σε κονσέρβα, βούτυρο και ένα κρεμμύδι. Δεν χρειάζεται καν να ψιλοκόψετε τίποτα, καθιστώντας το το τέλειο εύκολο βραδινό δείπνο που σίγουρα θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Για να φτιάξετε τη σάλτσα, το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλετε μισό ξεφλουδισμένο κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με βούτυρο και μια κονσέρβα ντομάτες και να το αφήσετε να σιγοβράσει για 45 λεπτά, με αποτέλεσμα ένα νόστιμο και γευστικό αποτέλεσμα.

Η δημοσίευση τροφίμων Delish περιέγραψε τη σάλτσα ως «την καλύτερη στον κόσμο». Ο σύζυγος της Marcella, Victor, μίλησε στο Epicurious για τις αποτελεσματικές μεθόδους της: “Η Marcella ήταν μια ιδιοφυΐα όσον αφορά τη γεύση. Είχε άμεση κατανόηση για το πώς η γεύση επηρεάζει ένα πιάτο. “Αναρωτήθηκε, “Γιατί να ψιλοκόψετε ένα κρεμμύδι; Γιατί να σοτάρετε; Θα βάλω το κρεμμύδι, την ντομάτα και το βούτυρο μαζί και θα το ξεχάσω”.

Φυσικά, η γεύση είναι υποκειμενική και γι’ αυτό είναι ένας τολμηρός ισχυρισμός να χαρακτηριστεί αυτή η σάλτσα ως η καλύτερη στον κόσμο. Αλλά είναι γνωστό ότι οι Ιταλοί προτιμούν την απλότητα στη μαγειρική τους, με την ποιότητα των προϊόντων να είναι πολύ σημαντική – ειδικά όταν πρόκειται για ντομάτες. «Καμία άλλη προετοιμασία δεν είναι πιο επιτυχημένη στο να προσφέρει τις εκπληκτικές ικανοποιήσεις της ιταλικής μαγειρικής από μια άρτια εκτελεσμένη σάλτσα με ντομάτες», έγραψε η Μαρτσέλα στο βιβλίο της.

Οι φυσικές αλλά πλούσιες γεύσεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της σάλτσας. Άλλοι σεφ έχουν υιοθετήσει διαφορετικές τεχνικές όταν το φτιάχνουν, όπως ο Jamie Oliver, ο οποίος προσθέτει τέσσερις σκελίδες σκόρδο και λίγο φρέσκο βασιλικό. Εν τω μεταξύ, το BBC Good Food συνιστά να ξεκινήσετε με μια κλασική βάση mirepoix (κρεμμύδια κομμένα σε κύβους, σέλινο, καρότο) και πολλοί κορυφαίοι σεφ χρησιμοποιούν διάφορα βότανα και έλαια και άλλα για να αναδείξουν τα πιάτα τους.

Η συγγραφέας τροφίμων Felicity Cloake προτείνει την πιο κλασική χρήση του ελαιολάδου στη σάλτσα ντομάτας. Βάζει επίσης μια πρέζα ζάχαρη και λίγο ξύδι από κόκκινο κρασί. Ο πειραματισμός είναι το κλειδί για αυτό το πιάτο, και εφόσον χρησιμοποιείτε ποιοτικές ντομάτες σε κονσέρβα, είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσετε όλους τους καλεσμένους του δείπνου που έχετε.

Συνταγή

  • 2 φλιτζάνια ντομάτες
  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο στη μέση
  • Αλάτι

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τις ντομάτες, τους χυμούς τους, το βούτυρο και τα μισά κρεμμύδια. Προσθέστε μια πρέζα ή δύο αλάτι.

Βήμα 2

Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Μαγειρέψτε, ξεσκέπαστο, για περίπου 45 λεπτά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, πολτοποιώντας με ένα κουτάλι τυχόν μεγάλα κομμάτια ντομάτας. Προσθέστε αλάτι όσο χρειάζεται.

Βήμα 3

Πετάξτε το κρεμμύδι πριν ρίξετε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά. Αυτή η συνταγή κάνει αρκετή σάλτσα για ένα κιλό ζυμαρικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αν δεν αντέχετε οικονομικά την αγορά ντομάτας δοκιμάστε κάτι άλλο που τη θυμίζει

Πώς μπορείτε να μαγειρέψετε τα ζυμαρικά το καλοκαίρι;

Λαζάνια λαχανικών: Γιατί μερικές φορές η τελειότητα έρχεται σε στρώσεις

Ποια είναι τα καλύτερα ελληνικά πιάτα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon