Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή ψάρι: Παλαμίδα πλακί με λαχανικά

Συνταγή ψάρι: Παλαμίδα πλακί με λαχανικά

Συνταγή ψάρι: Αυτή η συνταγή της παλαμίδας πλακί είναι πεντανόστιμη και γεμάτη γεύση. Αποτελεί μια υγιεινή και θρεπτική επιλογή που θα σας ενθουσιάσει!


Η παλαμίδα πλακί είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο, ιδανικό για να απολαύσετε ένα νόστιμο γεύμα με τη οικογένεια ή τους φίλους σας. Πρόκειται για ένα φαγητό που συνδυάζει τη γεύση του ψαριού με τη φρεσκάδα των λαχανικών και το άρωμα των μπαχαρικών. Ακολουθεί μια απλή και γευστική συνταγή για παλαμίδα πλακί.

Υλικά:

  • 1 κιλό παλαμίδα (καθαρισμένη και κομμένη σε φιλέτα)
  • 3-4 μέτρια κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
  • 2-3 σκόρδα (λιωμένα)
  • 3-4 μέτριες ντομάτες (τριμμένες ή κομμένες σε κυβάκια)
  • 1-2 καρότα (κομμένα σε ροδέλες)
  • 1-2 πατάτες (κομμένες σε φέτες)
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
  • Μαϊντανός (προαιρετικά για γαρνίρισμα)

Ετοιμασία:

  1. Προετοιμασία Υλικών: Πρώτα απ’ όλα, καθαρίστε και κόψτε τα λαχανικά σας. Οι πατάτες και τα καρότα πρέπει να είναι σε ροδέλες, ενώ τα κρεμμύδια θα κοπούν σε φέτες.
  2. Σοτάρισμα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι, προσθέστε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά.
  3. Προσθήκη Λαχανικών: Στη συνέχεια, προσθέστε τις πατάτες και τα καρότα. Ανακατέψτε και αφήστε τα να σοταριστούν για 5-7 λεπτά. Έπειτα, ρίξτε και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τη ρίγανη και το θυμάρι.
  4. Προσθήκη Ψαριού: Τοποθετήστε τα φιλέτα της παλαμίδας πάνω από τα λαχανικά. Ρίξτε το λευκό κρασί και το χυμό λεμονιού. Καλύψτε την κατσαρόλα με καπάκι και βράστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν τα πάντα καλά.
  5. Σερβίρισμα: Όταν είναι έτοιμο, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό αν επιθυμείτε. Σερβίρετε ζεστό με φρέσκο ψωμί.

Αυτή η συνταγή της παλαμίδας πλακί είναι πεντανόστιμη και γεμάτη γεύση. Αποτελεί μια υγιεινή και θρεπτική επιλογή που θα σας ενθουσιάσει!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Tacos με πικάντικο φιλέτο ψαριού 

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε σελήνιο;

Αυτά πρέπει να τρώτε αν είστε άνω των 65 ετών

Θαλασσινά: Ποια βοηθούν στη φυσική αύξηση της βιταμίνης Β12;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προκαλεί φλεγμονή το γιαούρτι; Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Γιαούρτια που περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα, τεχνητές γεύσεις ή συντηρητικά μπορεί να έχουν αρνητικές επιδράσεις στην υγεία και να συμβάλλουν σε φλεγμονώδεις διαδικασίες. Αντίθετα, το φυσικό γιαούρτι χωρίς πρόσθετα συστατικά μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις.

Χυμοί: Είναι όντως υγιεινοί;

Χυμοί: Οι χυμοί θεωρούνται συχνά υγιεινοί, αλλά στην πραγματικότητα εξαρτάται από τον τύπο του χυμού και την ποσότητα που καταναλώνουμε. Αν και οι χυμοί περιέχουν φυσικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα, υπάρχουν και ορισμένα σημεία

Μέλι: Γλυκές και αλμυρές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε

Μέλι: Το μέλι είναι μια ευέλικτη ουσία που αξίζει μια θέση σε κάθε κουζίνα. Είτε επιλέξετε να το απολαύσετε σε κλασικά επιδόρπια, είτε τολμήσετε να το συνδυάσετε με αλμυρά υλικά, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Mac and Cheese: Η τέλεια συνταγή για το απόλυτο comfort food

Mac and Cheese: Το Mac & Cheese είναι το τέλειο πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του λιωμένου τυριού με την απλότητα των ζυμαρικών. Είναι τέλειο για ένα καθημερινό γεύμα ή για ειδικές περιστάσεις. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και απολαύστε τη ζεστή με την οικογένεια ή τους φίλους σας!

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Close Icon