Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή ψάρι: Παλαμίδα πλακί με λαχανικά

Συνταγή ψάρι: Παλαμίδα πλακί με λαχανικά

Συνταγή ψάρι: Αυτή η συνταγή της παλαμίδας πλακί είναι πεντανόστιμη και γεμάτη γεύση. Αποτελεί μια υγιεινή και θρεπτική επιλογή που θα σας ενθουσιάσει!

Η παλαμίδα πλακί είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο, ιδανικό για να απολαύσετε ένα νόστιμο γεύμα με τη οικογένεια ή τους φίλους σας. Πρόκειται για ένα φαγητό που συνδυάζει τη γεύση του ψαριού με τη φρεσκάδα των λαχανικών και το άρωμα των μπαχαρικών. Ακολουθεί μια απλή και γευστική συνταγή για παλαμίδα πλακί.

Υλικά:

  • 1 κιλό παλαμίδα (καθαρισμένη και κομμένη σε φιλέτα)
  • 3-4 μέτρια κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
  • 2-3 σκόρδα (λιωμένα)
  • 3-4 μέτριες ντομάτες (τριμμένες ή κομμένες σε κυβάκια)
  • 1-2 καρότα (κομμένα σε ροδέλες)
  • 1-2 πατάτες (κομμένες σε φέτες)
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
  • Μαϊντανός (προαιρετικά για γαρνίρισμα)

Ετοιμασία:

  1. Προετοιμασία Υλικών: Πρώτα απ’ όλα, καθαρίστε και κόψτε τα λαχανικά σας. Οι πατάτες και τα καρότα πρέπει να είναι σε ροδέλες, ενώ τα κρεμμύδια θα κοπούν σε φέτες.
  2. Σοτάρισμα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι, προσθέστε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά.
  3. Προσθήκη Λαχανικών: Στη συνέχεια, προσθέστε τις πατάτες και τα καρότα. Ανακατέψτε και αφήστε τα να σοταριστούν για 5-7 λεπτά. Έπειτα, ρίξτε και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τη ρίγανη και το θυμάρι.
  4. Προσθήκη Ψαριού: Τοποθετήστε τα φιλέτα της παλαμίδας πάνω από τα λαχανικά. Ρίξτε το λευκό κρασί και το χυμό λεμονιού. Καλύψτε την κατσαρόλα με καπάκι και βράστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν τα πάντα καλά.
  5. Σερβίρισμα: Όταν είναι έτοιμο, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό αν επιθυμείτε. Σερβίρετε ζεστό με φρέσκο ψωμί.

Αυτή η συνταγή της παλαμίδας πλακί είναι πεντανόστιμη και γεμάτη γεύση. Αποτελεί μια υγιεινή και θρεπτική επιλογή που θα σας ενθουσιάσει!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Tacos με πικάντικο φιλέτο ψαριού 

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε σελήνιο;

Αυτά πρέπει να τρώτε αν είστε άνω των 65 ετών

Θαλασσινά: Ποια βοηθούν στη φυσική αύξηση της βιταμίνης Β12;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βλάπτει η σκόνη πρωτεΐνης το συκώτι;

Ήπαρ πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη σε σκόνη είναι ένα δημοφιλές συμπλήρωμα διατροφής, ιδιαίτερα για άτομα που ασχολούνται με την άσκηση και τον αθλητισμό. Παρόλο που θεωρείται ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους,

Πόσο νόστιμο είναι το τυρί χωρίς λακτόζη;

Λακτόζη: Τα τυριά χωρίς λακτόζη προσφέρουν μια ιδανική λύση για όσους θέλουν να απολαύσουν τη γεύση και την ποιότητα του τυριού χωρίς τα προβλήματα που προκαλεί η λακτόζη.

Καφές οξύτητα: Πώς να κάνετε τον καφέ σας πιο φιλικό προς το στομάχι

Καφές οξύτητα: Η οξύτητα του καφέ μπορεί να είναι ενοχλητική για ορισμένα άτομα, προκαλώντας ενοχλήσεις στο στομάχι ή καούρα. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές μέθοδοι για να μειώσετε την οξύτητα

Οι πιο συχνοί μύθοι που αφορούν την απώλεια λίπους

Απώλεια λίπους: Η απώλεια λίπους είναι ένα θέμα που συχνά συνοδεύεται από πολλές παρανοήσεις και μύθους. Αυτοί οι μύθοι μπορεί να αποτρέψουν τους ανθρώπους από το να πετύχουν τους στόχους τους και να υιοθετήσουν υγιεινές συνήθειες.

Τρόποι για να την εντάξετε στην διατροφή σας το φετινό φθινόπωρο

Κολοκύθα φθινόπωρο: Η κολοκύθα είναι ένα φθινοπωρινό λαχανικό γεμάτο θρεπτικά συστατικά και γεύση. Ακολουθούν εννέα τρόποι για να την ενσωματώσετε στη διατροφή σας αυτό το φθινόπωρο.

Γλυκά του κουταλιού: Μπορούμε να τα κάνουμε πιο υγιεινά; 

Η παρασκευή γλυκών του κουταλιού με τη χρήση φρέσκων φρούτων αντί για κονσέρβες μπορεί επίσης να συμβάλει στην αύξηση της θρεπτικής αξίας. Τα φρέσκα φρούτα περιέχουν περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, ενώ είναι αρνητικά φορτισμένα από πρόσθετα και συντηρητικά.

Close Icon