Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή πρωτεΐνη: Σουβλάκια κοτόπουλου με τζατζίκι

Συνταγή πρωτεΐνη: Σουβλάκια κοτόπουλου με τζατζίκι

Συνταγή πρωτεΐνη: Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτά τα σουβλάκια κοτόπουλου ζεστά από το ταψί!


Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτά τα σουβλάκια κοτόπουλου ζεστά από το ταψί για ένα γρήγορο δείπνο ή θα τα συνοδεύσουν με πράσινη σαλάτα και τζατζίκι για να κάνουν πικ-νικ. επιλέξτε να τα φτιάξετε και είναι απολύτως σίγουρο ότι θα τα λατρέψετε και εσείς. τα συστατικά είναι πολύ εύκολα και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βγείτε για γρήγορα ψώνια και να ξεκινήσετε αυτό το φαγητό με πολύ υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης.

Συστατικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρή κίτρινη πιπεριά
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά
  • τυλίγουμε τορτίγια ολικής αλέσεως , για σερβίρισμα
  • φυλλαράκια baby σπανάκι , για το σερβίρισμα
  • λίγα κλωνάρια μαϊντανός πλατύφυλλος , για σερβίρισμα
  • Για το τζατζίκι
  • ½ αγγούρι
  • ¼ σκελίδα σκόρδο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελληνικό γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • οκτώ καλαμάκια από μπαμπού

Μέθοδος

ΒΗΜΑ 1
Μουλιάστε οκτώ σουβλάκια μπαμπού σε νερό. Χρησιμοποιώντας κοφτερό ψαλίδι κουζίνας, κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Βάλτε σε ένα πλαστικό κουτί με καπάκι. Ξεφλουδίστε σε λωρίδες το ξύσμα λεμονιού από το λεμόνι χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το χυμό του λεμονιού. Προσθέστε και τη φλούδα και τον χυμό στο κοτόπουλο στο κουτί μαζί με τη ρίγανη και το σκόρδο, θρυμματισμένα. Αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα, ανακατέψτε και βάλτε στο ψυγείο για 15 λεπτά με το καπάκι. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια παρόμοιου μεγέθους με αυτά του κοτόπουλου.

ΒΗΜΑ 2
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι στο ταψί μέχρι να βγει το κοτόπουλο. Πετάξτε το ξύσμα λεμονιού και περάστε το κοτόπουλο στα σουβλάκια, εναλλάσσοντας κάθε λίγα κομμάτια κοτόπουλου με ένα κομμάτι κόκκινο πιπέρι ακολουθούμενο από ένα κομμάτι κίτρινο πιπέρι. Ψήστε για 10 λεπτά, γυρίζοντας διαρκώς.

ΒΗΜΑ 3
Όσο ψήνονται τα σουβλάκια φτιάχνουμε το τζατζίκι. Πάρτε ένα τρίφτη και ένα μπολ. Κόψτε το αγγούρι σε μεγάλα μήκη, πετώντας τον υδαρή σπορώδη πυρήνα. Τρίψτε στο μπολ και μετά τρίψτε ¼ σκελίδας σκόρδου. Αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα και ανακατέψτε με ελληνικό γιαούρτι. Περιχύστε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

ΒΗΜΑ 4
Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά από το τηγάνι με το ντιπ ή αφαιρούμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές από τα σουβλάκια, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα συσκευάζουμε σε μεμβράνη ολικής αλέσεως αλείφουμε με λίγο τζατζίκι και τυλίγουμε σε ρολό baby σπανάκι και λίγα μαζεμένα φύλλα μαϊντανού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα σπαράγγια αποτελούν ένα λαχανικό σημαντικό για την υγεία

Γιατί το κουνουπίδι είναι παρεξηγημένο;

Τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με κοτόπουλο και μανιτάρια

Προσθέστε ένα αυγό στην καθημερινή σας διατροφή για την υγεία της καρδιάς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ζυμαρικά: Κι όμως έχουν πολλά οφέλη

Ζυμαρικά: Τα ζυμαρικά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και ευέλικτα πιάτα στην παγκόσμια κουζίνα και προσφέρει αρκετά οφέλη για την υγεία, εφόσον καταναλώνεται με μέτρο και σε συνδυασμό με θρεπτικά συστατικά. Αν και τα ζυμαρικά

Πώς να φτιάξετε σπιτικό γουακαμόλε;

DIY guacamole: Φτιάχνοντας το δικό σας guacamole, όχι μόνο απολαμβάνετε ένα υγιεινό και νόστιμο γεύμα, αλλά προσθέτετε και μια μεξικάνικη πινελιά στην κουζίνα σας.

Προκαλεί φλεγμονή το γιαούρτι; Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Γιαούρτια που περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα, τεχνητές γεύσεις ή συντηρητικά μπορεί να έχουν αρνητικές επιδράσεις στην υγεία και να συμβάλλουν σε φλεγμονώδεις διαδικασίες. Αντίθετα, το φυσικό γιαούρτι χωρίς πρόσθετα συστατικά μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις.

Χυμοί: Είναι όντως υγιεινοί;

Χυμοί: Οι χυμοί θεωρούνται συχνά υγιεινοί, αλλά στην πραγματικότητα εξαρτάται από τον τύπο του χυμού και την ποσότητα που καταναλώνουμε. Αν και οι χυμοί περιέχουν φυσικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα, υπάρχουν και ορισμένα σημεία

Μέλι: Γλυκές και αλμυρές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε

Μέλι: Το μέλι είναι μια ευέλικτη ουσία που αξίζει μια θέση σε κάθε κουζίνα. Είτε επιλέξετε να το απολαύσετε σε κλασικά επιδόρπια, είτε τολμήσετε να το συνδυάσετε με αλμυρά υλικά, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Close Icon