Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή νιόκι: Νιόκι με πράσινα καλοκαιρινά λαχανικά

Συνταγή νιόκι: Νιόκι με πράσινα καλοκαιρινά λαχανικά

Συνταγή νιόκι: Συνδυάζονται με μια ποικιλία από φρέσκα λαχανικά, από τη ρόκα μέχρι τον μαϊντανό, και γίνονται πιο πλούσια και συναρπαστικλα χρησιμοποιώντας μια πινελιά κρέμας και μουστάρδας.



Τα νιόκι γίνονται υπέροχα όταν συνδυάζονται με μια μεγάλη χούφτα ανάμεικτα πράσινα λαχανικά και μια δόση κρέμας γάλακτος και μουστάρδας. Τα νιόκι είναι ένα γρήγορο αλλά λαμπερό έτοιμο «συστατικό» που συμπαθεί πολλές διαφορετικές γεύσεις. Στη σημερινή περίπτωση, συνδυάζονται με μια ποικιλία από φρέσκα λαχανικά, από τη ρόκα μέχρι τον μαϊντανό, και γίνονται πιο πλούσια και συναρπαστικλα χρησιμοποιώντας μια πινελιά κρέμας και μουστάρδας.


Νιόκι με καλοκαιρινά χόρτα

  • Θαλασσινό αλάτι
  • 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και λιωμένες
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια (150 g), κομμένα σε φέτες
  • 200 g κατεψυγμένο αρακά, αποψυγμένα
  • 300 g μπρόκολο, χωριστά μπουκετάκια
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα ψιλοτριμμένο, μετά χυμό, για να πάρει 1½ κ.γ
  • 6 κουταλιές της σούπας vegan κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 800 γρ νιόκι
  • Ρόκα 60 γρ
  • 20 γραμμάρια (5¼ κουταλιά της σούπας) μαϊντανός πλατύφυλλος, ψιλοκομμένος

Οδηγίες παρασκευής

  • Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει – χρησιμοποιώ ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι ανά λίτρο νερού.
  • Εν τω μεταξύ, βάζετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και, όταν ζεσταθεί, προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε για ένα λεπτό, μέχρι να κολλήσει και να ροδίσει.
  • Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες, ανακατέψτε να ανακατευτούν, μετά προσθέστε τον αρακά και αφήστε να μαγειρευτεί για τρία λεπτά. Ρίξτε μέσα το μπρόκολο, μαγειρέψτε για άλλα τρία λεπτά, στη συνέχεια σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε για δύο με τρία λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα. Αφήνουμε την κρέμα να σιγοβράσει για ένα δευτερόλεπτο και κατεβάζουμε τη φωτιά.
  • Μαγειρέψτε τα νιόκι σε αλατισμένο βραστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (δηλαδή μέχρι να επιπλεύσει στην επιφάνεια). Προς το τέλος του μαγειρέματος, χρησιμοποιήστε μια κούπα για να μαζέψετε λίγο από το νερό.
  • Στραγγίζουμε τα νιόκι, τα ανακατεύουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά και μετά προσθέτουμε μια-δυο κουταλιές της σούπας από το κρατημένο νερό μαγειρέματος και όλη τη ρόκα και τον μαϊντανό. Ανακατέψτε ξανά και στη συνέχεια μοιράστε σε τέσσερα πιάτα. Περιχύνετε με λίγο λάδι σε κάθε μερίδα και σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι τα Gnocchi Pomodoro και πώς μπορείτε να τα φτιάξετε;

Κρεμώδες μπρόκολο με νιόκι!!!

Μία συνταγή για όλη την οικογένεια!

Μια βενετσιάνικη συνταγή με μοσχάρι που αξίζει να δοκιμάσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon