Όλες οι γεύσεις του φθινοπώρου σε ένα υγιεινό γεύμα που χρησιμοποιεί μονάχα ένα σκεύος - νιόκι καρότου με σάλτσα καφέ βούτυρου!
Αν δεν έχετε ξαναφτιάξει ζυμαρικά, τα νιόκι είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Αν και είναι αμφισβητήσιμο αν τα νιόκι είναι ζυμαρικά ή όχι, η τεχνική είναι πιο παρόμοια με τα ζυμαρικά και είναι ένας καλός τρόπος για να εξασκηθείτε σε πιο απαιτητικά σχήματα και ζυμαρικά. Ο λόγος που τα νιόκι θεωρούνται ζυμαρικά, ωστόσο, είναι επειδή συνήθως φτιάχνονται με πατάτες αναμεμειγμένες στο αλεύρι, δίνοντάς του μια μαλακή υφή. Φυσικά, αυτό γεννά το ερώτημα: Τι γίνεται με τα ραβιόλια;
Τα νιόκι δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο στις πατάτες. Σε αυτή τη συνταγή που γράφτηκε με την προγραμματίστρια Michelle McGlinn, χρησιμοποιούνται καρότα, δίνοντας στις μαξιλαροειδείς τσέπες του αλευριού μια γήινη γεύση που συνδυάζεται καλά με το βούτυρο με καρύδι. Η συνταγή περιγράφει πώς να σπάσετε τα καρότα, να τα ενσωματώσετε στο αλεύρι και να τα κυλήσετε σε κομμάτια νιόκι. Μετά από αυτό, το μαγείρεμα των νιόκι σε ένα γεύμα είναι παιχνιδάκι, ειδικά όταν συνδυάζεται με μια απλή αλλά γευστική σάλτσα καφέ βουτύρου. Είναι όλες οι γεύσεις του φθινοπώρου σε ένα υγιεινό γεύμα με ένα τηγάνι.
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια καρότα ψιλοκομμένα (περίπου 3 ολόκληρα καρότα)
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερο για το ξεσκόνισμα
- ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1 αυγό
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες, χωρισμένες
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, χωρισμένα
- 8 κουταλιές της σούπας βούτυρο, χωρισμένο
- ½ φλιτζάνι καρύδια
- ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Οδηγίες παρασκευής
- Προσθέστε τα καρότα σε μια κατσαρόλα και καλύψτε με νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά.
- Στραγγίζετε τα καρότα, τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και τα πολτοποιείτε χρησιμοποιώντας έναν πουρέ πατάτας.
- Προσθέστε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το αυγό, 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη, το θυμάρι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στα καρότα. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης.
- Μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε απαλά μέχρι να σφίξει και να δουλέψει.
- Κόβετε τη ζύμη σε 4 τμήματα. Τυλίξτε κάθε τμήμα σε σχοινιά.
- Κόψτε κάθε σχοινί σε κομμάτια.
- Αν θέλετε, τυλίξτε τα νιόκι σε ριγκανιόκι, δημιουργώντας αυλακώσεις στα ζυμαρικά.
- Για να ψήσετε τα νιόκι, βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Δουλεύοντας σε παρτίδες, μαγειρέψτε τα νιόκι σε βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 1-2 λεπτά.
- Λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τα στραγγισμένα νιόκι και τα καρύδια και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και τα δύο, περίπου 4-5 λεπτά.
- Βγάλτε τα νιόκι και τα καρύδια από το τηγάνι. Προσθέστε τις υπόλοιπες 7 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
- Μαγειρέψτε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας συχνά, περίπου 5-10 λεπτά. Προσθέστε το υπόλοιπο τριμμένο σκόρδο και το αλάτι και ανακατέψτε να ενωθούν.
- Περιχύστε τα νιόκι με καστανό βούτυρο. Για το σερβίρισμα, τρίψτε από πάνω παρμεζάνα.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube