Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή μοσχάρι: Μοσχαρίσιο ψαρονέφρι slow cooking με σάλτσα μπάρμπεκιου

Συνταγή μοσχάρι: Μοσχαρίσιο ψαρονέφρι slow cooking με σάλτσα μπάρμπεκιου

Συνταγή μοσχάρι: Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε μοσχάρι αναδεικνύοντας τη γεύση του μοναδικά, ειδικά όταν έχετε ένα εξαιρετικό κομμάτι ψαρονέφρι να διαχειριστείτε.


Η παρακάτω είναι μια συνταγή για το μοσχαρίσιο ψαρονέφρι που πραγματικά εκμεταλλεύεται στο έπακρο αυτό το κομμάτι βόειου κρέατος! Αυτό το ψαρονέφρι μαγειρεύεται σε μια απλή σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου μέχρι να γίνει υπέροχα τρυφερό
και να εμποτιστεί με απίστευτη γεύση. Τι είναι το ψαρονέφρι; Ένα κομμάτι μοσχαρίσιο κρέας που πρέπει να μαγειρευτεί αργά για να σπάσουν οι ιστοί του. Το μοναδικό με αυτό το κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος είναι ότι μπορεί να μαγειρευτεί αργά, ώστε να είναι τρυφερό στο πιρούνι, αλλά κόβεται σε φέτες.

Τα συστατικά της συνταγής είναι τα εξής:

  • 1,5 – 2 κιλά μοσχαρίσιο ψαρονέφρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. πάπρικα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 3/4 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Για την σάλτσα μπάρμπεκιου:

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 125 ml μηλόξυδο
  • 375 ml κέτσαπ
  • 110 gr καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαύρο πιπέρι, κρεμμύδι σε σκόνη, μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. σάλτσα Worcestershire

Ανακατέψτε τα μπαχαρικά και τρίψτε όλο το ψαρονέφρι. Εάν το επιτρέπει ο χρόνος, αφήστε το για 24 ώρες στο ψυγείο. Συνδυάστε τα υλικά της σάλτσας BBQ ανακατέψτε και προσθέστε το ψαρονέφρι. Μαγειρέψτε αργά σε αργή κουζίνα για 8 ώρες έως 10 ώρες, εξαρτάται από τα κιλά του κρέατος που έχετε βάλει. Αφαιρέστε το ψαρονέφρι σε ένα ταψί. Ρίξτε το υγρό σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και χαμηλώστε μέχρι να πήξει σε σύσταση σιροπιού. Έχετε κατά νου ότι πήζει περισσότερο όσο κρυώνει.

Εν τω μεταξύ, περιχύνετε το ψαρονέφρι με λάδι και στη συνέχεια ψήνετε σε φούρνο στους 200C για 15 λεπτά μέχρι να εμφανιστούν καφέ κηλίδες. Αφαιρέστε και αλείψτε γενναιόδωρα με τη σάλτσα και μετά επιστρέψτε στο φούρνο για 5 λεπτά. Το βγάζουμε και το αλατοπιπερώνουμε ξανά και μετά το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 – 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσει. Κόψτε το ψαρονέφρι σε λεπτές φέτες κατά μήκος του κρέατος και σερβίρετε με την υπόλοιπη σάλτσα μπάρμπεκιου. Είναι θαυμάσιο και σερβίρεται ως κυρίως γεύμα. Πολλοί τα συνοδεύουν με μακαρονοσαλάτα ή με πατάτες φούρνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κορεάτικη συνταγή με μοσχάρι και λαχανικά

Μοσχάρι κόντρα φιλέτο με σπαράγγια και μανέστρα

Αγαπημένη μαλτέζικη συνταγή μαγειρεμένη με μοσχάρι

Βελγικό μοσχάρι Carbonnade με μπύρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon