Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή μοσχάρι: Μοσχαρίσιο ψαρονέφρι slow cooking με σάλτσα μπάρμπεκιου

Συνταγή μοσχάρι: Μοσχαρίσιο ψαρονέφρι slow cooking με σάλτσα μπάρμπεκιου

Συνταγή μοσχάρι: Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε μοσχάρι αναδεικνύοντας τη γεύση του μοναδικά, ειδικά όταν έχετε ένα εξαιρετικό κομμάτι ψαρονέφρι να διαχειριστείτε.


Η παρακάτω είναι μια συνταγή για το μοσχαρίσιο ψαρονέφρι που πραγματικά εκμεταλλεύεται στο έπακρο αυτό το κομμάτι βόειου κρέατος! Αυτό το ψαρονέφρι μαγειρεύεται σε μια απλή σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου μέχρι να γίνει υπέροχα τρυφερό
και να εμποτιστεί με απίστευτη γεύση. Τι είναι το ψαρονέφρι; Ένα κομμάτι μοσχαρίσιο κρέας που πρέπει να μαγειρευτεί αργά για να σπάσουν οι ιστοί του. Το μοναδικό με αυτό το κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος είναι ότι μπορεί να μαγειρευτεί αργά, ώστε να είναι τρυφερό στο πιρούνι, αλλά κόβεται σε φέτες.

Τα συστατικά της συνταγής είναι τα εξής:

  • 1,5 – 2 κιλά μοσχαρίσιο ψαρονέφρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. πάπρικα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 3/4 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Για την σάλτσα μπάρμπεκιου:

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 125 ml μηλόξυδο
  • 375 ml κέτσαπ
  • 110 gr καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαύρο πιπέρι, κρεμμύδι σε σκόνη, μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. σάλτσα Worcestershire

Ανακατέψτε τα μπαχαρικά και τρίψτε όλο το ψαρονέφρι. Εάν το επιτρέπει ο χρόνος, αφήστε το για 24 ώρες στο ψυγείο. Συνδυάστε τα υλικά της σάλτσας BBQ ανακατέψτε και προσθέστε το ψαρονέφρι. Μαγειρέψτε αργά σε αργή κουζίνα για 8 ώρες έως 10 ώρες, εξαρτάται από τα κιλά του κρέατος που έχετε βάλει. Αφαιρέστε το ψαρονέφρι σε ένα ταψί. Ρίξτε το υγρό σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και χαμηλώστε μέχρι να πήξει σε σύσταση σιροπιού. Έχετε κατά νου ότι πήζει περισσότερο όσο κρυώνει.

Εν τω μεταξύ, περιχύνετε το ψαρονέφρι με λάδι και στη συνέχεια ψήνετε σε φούρνο στους 200C για 15 λεπτά μέχρι να εμφανιστούν καφέ κηλίδες. Αφαιρέστε και αλείψτε γενναιόδωρα με τη σάλτσα και μετά επιστρέψτε στο φούρνο για 5 λεπτά. Το βγάζουμε και το αλατοπιπερώνουμε ξανά και μετά το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 – 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσει. Κόψτε το ψαρονέφρι σε λεπτές φέτες κατά μήκος του κρέατος και σερβίρετε με την υπόλοιπη σάλτσα μπάρμπεκιου. Είναι θαυμάσιο και σερβίρεται ως κυρίως γεύμα. Πολλοί τα συνοδεύουν με μακαρονοσαλάτα ή με πατάτες φούρνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κορεάτικη συνταγή με μοσχάρι και λαχανικά

Μοσχάρι κόντρα φιλέτο με σπαράγγια και μανέστρα

Αγαπημένη μαλτέζικη συνταγή μαγειρεμένη με μοσχάρι

Βελγικό μοσχάρι Carbonnade με μπύρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon