Συνταγή Μιλφέιγ: Η δημιουργία του τέλειου μιλφέιγ, είναι μια λεπτή αλλά ανταποδοτική γαστρονομική προσπάθεια.
Η δημιουργία του τέλειου μιλφέιγ, είναι μια λεπτή αλλά ανταποδοτική γαστρονομική προσπάθεια. Αυτό το κλασικό γαλλικό επιδόρπιο διαθέτει στρώματα τραγανής σφολιάτας που εναλλάσσονται με πλούσια κρέμα ζαχαροπλαστικής, όλα με ένα υπέροχο γλάσο. Δείτε πώς μπορείτε να κατακτήσετε την τέχνη της παρασκευής του τέλειου μιλφέιγ.
Συστατικά:
- Φύλλα σφολιάτας (αγορασμένα από το κατάστημα ή σπιτικά)
- Κρέμα ζαχαροπλαστικής (φτιαγμένη με γάλα, αυγά, ζάχαρη και βανίλια)
- Ζάχαρη ζαχαροπλαστικής για ξεσκόνισμα
- Προαιρετικά: γκανάζ σοκολάτας ή γλάσο φρούτων για επικάλυψη
Οδηγίες:
Ετοιμάζουμε τη σφολιάτα:
Ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας σε ομοιόμορφο πάχος σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Κόψτε τη ζύμη σε ορθογώνια ίσου μεγέθους, συνήθως περίπου 3×3 ίντσες. Τρυπήστε τη ζύμη παντού με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει υπερβολικά κατά το ψήσιμο. Τοποθετούμε τα παραλληλόγραμμα ζαχαροπλαστικής σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Ψήστε τη ζύμη:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 400°F (200°C). Ψήνετε τα παγωμένα ορθογώνια ζαχαροπλαστικής στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν, συνήθως περίπου 15-20 λεπτά. Παρακολουθήστε τα προσεκτικά για να αποφύγετε το κάψιμο. Μόλις ψηθούν, μεταφέρετε τα παραλληλόγραμμα ζαχαροπλαστικής σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
Όσο κρυώνει η ζύμη, ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Βράζουμε το γάλα και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα μέχρι να βράσουν στον ατμό. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί τους κρόκους των αυγών, τη ζάχαρη και το καλαμποκάλευρο μέχρι να ασπρίσουν και να πηχτούν. Ρίξτε σταδιακά το ζεστό μείγμα γάλακτος στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς. Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής για να φύγουν τυχόν σβώλοι και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Συναρμολογήστε το Μιλφέιγ:
Μόλις κρυώσει η ζύμη και η κρέμα ζαχαροπλαστικής, συναρμολογούμε το μιλφέιγ. Τοποθετήστε ένα παραλληλόγραμμο ζαχαροπλαστικής σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, απλώστε με κουτάλι μια στρώση κρέμας ζαχαροπλαστικής και από πάνω ένα άλλο ορθογώνιο ζαχαροπλαστικής. Επαναλάβετε τις στρώσεις, τελειώνοντας με ένα τελικό παραλληλόγραμμο ζαχαροπλαστικής από πάνω.
Διακοσμούμε και σερβίρουμε:
Πασπαλίστε το επάνω ορθογώνιο ζαχαροπλαστικής με ζάχαρη ζαχαροπλαστικής για κλασικό φινίρισμα. Για μια πρόσθετη πινελιά απόλαυσης, περιχύστε ganache σοκολάτας ή γλάσο φρούτων από πάνω. Ψύξτε το μιλφέιγ στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα για να σταθεροποιηθούν οι στρώσεις πριν το σερβίρετε.
Κόψτε και απολαύστε:
Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε το παγωμένο μιλφέιγ σε μερίδες και σερβίρετε αμέσως. Απολαύστε τις τραγανές στρώσεις σφολιάτας και κρεμώδη κρέμα ζαχαροπλαστικής σε κάθε απολαυστική μπουκιά αυτού του εκλεκτού γαλλικού γλυκού.
Το να κυριαρχήσεις στην τέχνη του τέλειου μιλφέιγ απαιτεί ακρίβεια, υπομονή και προσοχή στη λεπτομέρεια, αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα επιδόρπιο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει με τις κομψές στρώσεις και τις υπέροχες γεύσεις του.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube