Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή με ψάρι: Μπακαλιάρος ψητός με μάραθο, αμύγδαλο και πορτοκάλι

Συνταγή με ψάρι: Μπακαλιάρος ψητός με μάραθο, αμύγδαλο και πορτοκάλι

Συνταγή με ψάρι: Μπακαλιάρος με κρούστα από αμύγδαλο, με μυρωδικά και κυρίαρχες νότες από μάραθο και πορτοκάλι, προκαλεί μια γευστική πανδαισία.



Υπάρχει μια αλμυρή συνταγή που περιέχει αμύγδαλο και έιναι ικανή να ξετρελάνει ακόμα και τους πιο περίεργους στο φαγητό. Παρ’ όλη την περίεργη ονομασία, είναι πολύ εύκολη για να παρασκευαστεί, αρκεί να έχετε μόνο 30 λεπτά ελεύθερο χρόνο. Ένα άλειμμα μαγιονέζας με νόστιμη γεύση είναι το μυστικό γι’ αυτό το εξαιρετικά τρυφερό γευστικό ψάρι και το συστατικό που κρατά την κρούστα αμυγδάλου στη θέση της. Προσθέστε λευκά φασόλια, μπρόκολο, μάραθο και φέτες πορτοκαλιού για ένα γρήγορο δείπνο σε τηγάνι που μαγειρεύεται σε μόλις 6 λεπτά.


Τα συστατικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 1/4 του φλιτζανιού μαγιονέζα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες και χωρισμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοτριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού, χωρισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου χωρίς πέτσα
  • 1 βολβός μάραθου, σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 ματσάκι μπρόκολο κομμένο στη μέση
  • 1 μικρό πορτοκάλι, κατά προτίμηση κόκκινο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 συσκευασία λευκά φασόλια, στραγγισμένα, ξεπλυμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας φύλλα δεντρολίβανου
  • 1/4 του φλιτζανιού αμύγδαλα κομμένα σε φέτες, ψιλοκομμένα

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι:

Βήμα 1

Θερμάνετε το τηγάνι σας σε υψηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε μαγιονέζα, νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, 1 κουταλιά σκόρδο, 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού και 1/2 κουταλιά αλάτι σε ένα μικρό μπολ.

Βήμα 2

Τοποθετήστε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε ένα φύλλο ψησίματος με στεφάνι. Απλώστε το μείγμα μαγιονέζας πάνω από κάθε φιλέτο.

Βήμα 3

Ρίχνουμε μάραθο, μπρόκολο, πορτοκάλι, φασόλια, λάδι, δεντρολίβανο και το υπόλοιπο σκόρδο, 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού και 1/2 κουταλιά αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Τοποθετήστε γύρω από το ταψί τα ψάρια, τοποθετώντας φέτες πορτοκαλιού πάνω από τα φασόλια και τα λαχανικά.

Βήμα 4

Τοποθετήστε το ταψί και ψήστε μέχρι το ψάρι να ροδίσει από πάνω, περίπου 5 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, καλύπτουμε κάθε φιλέτο με αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να καβουρδιστούν και να γίνουν τραγανά τα αμύγδαλα και το ψάρι να ψηθεί τελείως, περίπου 1 λεπτό ακόμα. Απολαύστε μια συνταγή που θα καταπλήξει και εσάς αλλά και όσους το δοκιμάσουν μαζί σας. βρείτε λίγο ελεύθερο χρόνο και φτιάξτε αυτό το φαγητό με εμφάνιση εστιατορίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάχνουμε κοτόπουλο με αμύγδαλο για ένα υπέροχο γεύμα

Πεντανόστιμα κολομβιανά pandebono για το πρωινό σας

Ινδικό γλυκό με αμύγδαλο και ricotta

Μια συνήθιστη ροζ πίτα με ραβέντι και αμύγδαλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon