Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή με ψάρι: Μπακαλιάρος ψητός με μάραθο, αμύγδαλο και πορτοκάλι

Συνταγή με ψάρι: Μπακαλιάρος ψητός με μάραθο, αμύγδαλο και πορτοκάλι

Συνταγή με ψάρι: Μπακαλιάρος με κρούστα από αμύγδαλο, με μυρωδικά και κυρίαρχες νότες από μάραθο και πορτοκάλι, προκαλεί μια γευστική πανδαισία.


Υπάρχει μια αλμυρή συνταγή που περιέχει αμύγδαλο και έιναι ικανή να ξετρελάνει ακόμα και τους πιο περίεργους στο φαγητό. Παρ’ όλη την περίεργη ονομασία, είναι πολύ εύκολη για να παρασκευαστεί, αρκεί να έχετε μόνο 30 λεπτά ελεύθερο χρόνο. Ένα άλειμμα μαγιονέζας με νόστιμη γεύση είναι το μυστικό γι’ αυτό το εξαιρετικά τρυφερό γευστικό ψάρι και το συστατικό που κρατά την κρούστα αμυγδάλου στη θέση της. Προσθέστε λευκά φασόλια, μπρόκολο, μάραθο και φέτες πορτοκαλιού για ένα γρήγορο δείπνο σε τηγάνι που μαγειρεύεται σε μόλις 6 λεπτά.

Τα συστατικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 1/4 του φλιτζανιού μαγιονέζα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες και χωρισμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοτριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού, χωρισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου χωρίς πέτσα
  • 1 βολβός μάραθου, σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 ματσάκι μπρόκολο κομμένο στη μέση
  • 1 μικρό πορτοκάλι, κατά προτίμηση κόκκινο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 συσκευασία λευκά φασόλια, στραγγισμένα, ξεπλυμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας φύλλα δεντρολίβανου
  • 1/4 του φλιτζανιού αμύγδαλα κομμένα σε φέτες, ψιλοκομμένα

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι:

Βήμα 1

Θερμάνετε το τηγάνι σας σε υψηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε μαγιονέζα, νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, 1 κουταλιά σκόρδο, 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού και 1/2 κουταλιά αλάτι σε ένα μικρό μπολ.

Βήμα 2

Τοποθετήστε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε ένα φύλλο ψησίματος με στεφάνι. Απλώστε το μείγμα μαγιονέζας πάνω από κάθε φιλέτο.

Βήμα 3

Ρίχνουμε μάραθο, μπρόκολο, πορτοκάλι, φασόλια, λάδι, δεντρολίβανο και το υπόλοιπο σκόρδο, 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού και 1/2 κουταλιά αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Τοποθετήστε γύρω από το ταψί τα ψάρια, τοποθετώντας φέτες πορτοκαλιού πάνω από τα φασόλια και τα λαχανικά.

Βήμα 4

Τοποθετήστε το ταψί και ψήστε μέχρι το ψάρι να ροδίσει από πάνω, περίπου 5 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, καλύπτουμε κάθε φιλέτο με αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να καβουρδιστούν και να γίνουν τραγανά τα αμύγδαλα και το ψάρι να ψηθεί τελείως, περίπου 1 λεπτό ακόμα. Απολαύστε μια συνταγή που θα καταπλήξει και εσάς αλλά και όσους το δοκιμάσουν μαζί σας. βρείτε λίγο ελεύθερο χρόνο και φτιάξτε αυτό το φαγητό με εμφάνιση εστιατορίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάχνουμε κοτόπουλο με αμύγδαλο για ένα υπέροχο γεύμα

Πεντανόστιμα κολομβιανά pandebono για το πρωινό σας

Ινδικό γλυκό με αμύγδαλο και ricotta

Μια συνήθιστη ροζ πίτα με ραβέντι και αμύγδαλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon