Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή μακαρόνια: Νόστιμη συνταγή για μακαρονάκι με φέτα και ντομάτα

Συνταγή μακαρόνια: Νόστιμη συνταγή για μακαρονάκι με φέτα και ντομάτα

Συνταγή μακαρόνια: Η συνταγή για το Μακαρονάκι με Φέτα και Ντομάτα είναι ένα απλό και γευστικό πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση της φέτας με την ξινή νότα των ντοματών


Η συνταγή για το Μακαρονάκι με Φέτα και Ντομάτα είναι ένα απλό και γευστικό πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση της φέτας με την ξινή νότα των ντοματών. Ακολουθεί μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για να το απολαύσετε:

Υλικά:

  • 250γρ. μακαρόνια της επιλογής σας (όπως πέννες, φουζίλι, ή σπαγγέτι)
  • 200γρ. φέτα τριμμένη
  • 400γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι, για γεύση
  • Φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • Ξερό κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά, για πικάντικη γεύση)

 

Οδηγίες:

  1. Βράστε τα μακαρόνια: Βράστε ένα μεγάλο κατσαρόλι με αλατισμένο νερό. Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να είναι αλ δεντέ. Κρατήστε περίπου 1/2 φλιτζάνι από το νερό των μακαρονιών πριν τα στραγγίσετε.
  2. Ετοιμάστε τη σάλτσα: Ενώ τα μακαρόνια βράζουν, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το τριμμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά μέχρι να εκπέσει το άρωμα, προσέχοντας να μην το καψείτε.
  3. Προσθέστε τα ντοματίνια: Προσθέστε τα ντοματίνια στο τηγάνι. Αλατοπιπερώστε κατά γούστο. Σοτάρετε για περίπου 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας περιοδικά, μέχρι τα ντοματίνια να μαλακώσουν και να απελευθερώσουν τον χυμό τους.
  4. Συνδυάστε τα μακαρόνια με τη σάλτσα: Προσθέστε τα μαγειρεμένα μακαρόνια στο τηγάνι με τα ντοματίνια και το σκόρδο. Ανακατέψτε καλά για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα μακαρόνια με το μείγμα ντοματιών. Εάν τα μακαρόνια φαίνονται ξηρά, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας από το νερό των μακαρονιών για να τα χαλαρώσετε.
  5. Προσθέστε τη φέτα: Απλώστε την τριμμένη φέτα πάνω από τα μακαρόνια. Ανακατέψτε απαλά για να συνδυαστεί, επιτρέποντας στη φέτα να λιώσει ελαφρώς στα ζεστά μακαρόνια.
  6. Σερβίρισμα: Αφαιρέστε από τη φωτιά και γαρνίρετε με το ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και το ξερό κόκκινο πιπέρι αν το επιθυμείτε. Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε αμέσως.

Αυτό το μακαρονάκι με φέτα και ντομάτα είναι ιδανικό για ένα γρήγορο δείπνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ή ένα άνετο γεύμα το Σαββατοκύριακο. Η κρεμώδης υφή της λιωμένης φέτας συνδυάζεται όμορφα με τα χυμώδη ντοματίνια, προσφέροντας μια έκρηξη γεύσης της Μεσογείου σε κάθε δάγκωμα

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Spaghetti Amatriciana: Ένα κλασικό ιταλικό πιάτο ζυμαρικών από την πόλη Amatrice

Ένα απολαυστικό πιάτο ζυμαρικών με θαλασσινά

Φτιάχνοντας μακαρόνια με τον μη κλασικό τρόπο

Carbonara: Η αυθεντική συνταγή για καρμπονάρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Όταν συγκρίνουμε το ελαιόλαδο με το λάδι καρύδας, και τα δύο έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ενδείξεις για χρήση. Ας εξετάσουμε τις βασικές διαφορές τους

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι 

Ταχίνι: Το ταχίνι είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά, κυρίως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά είναι σημαντικά για την καρδιοαγγειακή υγεία, καθώς μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL).

Πώς βοηθά την υγεία το μαρούλι

Από θρεπτική άποψη, το μαρούλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει βιταμίνη A, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα 

Γλυκό ψωμί: Η μπάπκα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί που προέρχεται από την Πολωνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Γιατί ο καφές μου προκαλεί ναυτία;

Καφές Ναυτία: Η καφεΐνη είναι μια ουσία που πολλοί από εμάς καταναλώνουμε καθημερινά, κυρίως μέσω του καφέ, για να ενισχύσουμε την ενέργεια και την εγρήγορση. Ωστόσο, σε κάποιους ανθρώπους, η κατανάλωση καφέ

Πώς να φτιάξετε το διάσημο ιαπωνικό ράμεν;

Ράμεν: Η προετοιμασία του στο σπίτι μπορεί να γίνει μια δημιουργική διαδικασία που σας φέρνει πιο κοντά στην ιαπωνική κουλτούρα. Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας μπολ ράμεν και απολαύστε το με φίλους ή οικογένεια!

Ποια συσκευασία ελαιολάδου είναι η καλύτερη; 

Μια από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές συσκευασίες είναι οι γυάλινες φιάλες, οι οποίες προσφέρουν προστασία από το φως. Οι σκουρόχρωμες γυάλινες φιάλες, όπως οι πράσινες ή οι καφέ, είναι ιδανικές καθώς εμποδίζουν την είσοδο του φωτός, το οποίο μπορεί να προκαλέσει οξείδωση του ελαιολάδου

Τα οφέλη για την υγεία του βασιλικού πολτού

Βασιλικός πολτός: Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες (όπως οι βιταμίνες B, C και E), μέταλλα (όπως το σίδηρο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο) και αντιοξειδωτικά. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, να βελτιώσουν την ενέργεια και να προάγουν τη γενική ευεξία.

Close Icon