Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή μακαρονάδας: Μακαρονάδα φούρνου με σπανάκι και φέτα 

Συνταγή μακαρονάδας: Μακαρονάδα φούρνου με σπανάκι και φέτα 

Συνταγή μακαρονάδας: Η μακαρονάδα φούρνου με σπανάκι και φέτα είναι μια νοστιμότατη και υγιεινή επιλογή για κάθε οικογένεια. Προετοιμάζεται εύκολα και φέρνει ένα άρωμα Ελλάδας στην κουζίνα σας.


Η μακαρονάδα φούρνου με σπανάκι και φέτα είναι μια νοστιμότατη και υγιεινή επιλογή για κάθε οικογένεια. Προετοιμάζεται εύκολα και φέρνει ένα άρωμα Ελλάδας στην κουζίνα σας. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και απολαύστε ένα πεντανόστιμο γεύμα.

Υλικά:

  • 400 γρ. μακαρόνια
  • 300 γρ. σπανάκι φρέσκο, πλυμένο και κομμένο
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκόρδα, λιωμένα
  • 3 αυγά
  • 200 ml γάλα
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μπούκοβο (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
  • Μοσχοκάρυδο, κατά βούληση
  • Τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί για την επικάλυψη

Εκτέλεση:

  1. Βράσιμο των μακαρονιών: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράστε νερό και προσθέστε αλάτι. Ρίξτε τα μακαρόνια και βράστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αφαιρώντας τα λίγα λεπτά νωρίτερα από τον χρόνο ψησίματος για να είναι al dente. Στραγγίξτε και κρατήστε τα στην άκρη.
  2. Σοτάρισμα των υλικών: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σωτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε το σκόρδο και, μετά από 1-2 λεπτά, ρίξτε το φρέσκο σπανάκι. Σοτάρετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να εξατμιστούν τα υγρά του. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και προσθέστε το μπούκοβο, αν χρησιμοποιείτε.
  3. Συνδυασμός υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα βρασμένα μακαρόνια με το μείγμα σπανακιού και την θρυμματισμένη φέτα. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και προσθέστε τη μοσχοκάρυδο. Ρίξτε το μείγμα αυγών πάνω από τα μακαρόνια και ανακατέψτε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά.
  4. Ψήσιμο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα προθερμασμένο ταψί και πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα. Ψήστε για 30-40 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
  5. Σερβίρισμα: Αφήστε τη μακαρονάδα να σταθεί για περίπου 10 λεπτά πριν την κόψετε. Σερβίρετε ζεστή και απολαύστε την!

Αυτή η μακαρονάδα φούρνου είναι ιδανική για οικογενειακά γεύματα ή για μπουφέδες, φέρνοντας γεύσεις και αρώματα που θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Λίπος στην κοιλιά: 1 φρούτο, 1 τσάι και 1 μπαχαρικό για αδυνάτισμα

Μια απλή και θρεπτική συνταγή

Τα οφέλη του λωτού για τη βελτίωση της όρασης

Η παχυσαρκία είναι νόσος και κάθε ενήλικας ξεχωριστός ασθενής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Όταν συγκρίνουμε το ελαιόλαδο με το λάδι καρύδας, και τα δύο έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ενδείξεις για χρήση. Ας εξετάσουμε τις βασικές διαφορές τους

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι 

Ταχίνι: Το ταχίνι είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά, κυρίως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά είναι σημαντικά για την καρδιοαγγειακή υγεία, καθώς μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL).

Πώς βοηθά την υγεία το μαρούλι

Από θρεπτική άποψη, το μαρούλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει βιταμίνη A, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα 

Γλυκό ψωμί: Η μπάπκα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί που προέρχεται από την Πολωνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Γιατί ο καφές μου προκαλεί ναυτία;

Καφές Ναυτία: Η καφεΐνη είναι μια ουσία που πολλοί από εμάς καταναλώνουμε καθημερινά, κυρίως μέσω του καφέ, για να ενισχύσουμε την ενέργεια και την εγρήγορση. Ωστόσο, σε κάποιους ανθρώπους, η κατανάλωση καφέ

Πώς να φτιάξετε το διάσημο ιαπωνικό ράμεν;

Ράμεν: Η προετοιμασία του στο σπίτι μπορεί να γίνει μια δημιουργική διαδικασία που σας φέρνει πιο κοντά στην ιαπωνική κουλτούρα. Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας μπολ ράμεν και απολαύστε το με φίλους ή οικογένεια!

Ποια συσκευασία ελαιολάδου είναι η καλύτερη; 

Μια από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές συσκευασίες είναι οι γυάλινες φιάλες, οι οποίες προσφέρουν προστασία από το φως. Οι σκουρόχρωμες γυάλινες φιάλες, όπως οι πράσινες ή οι καφέ, είναι ιδανικές καθώς εμποδίζουν την είσοδο του φωτός, το οποίο μπορεί να προκαλέσει οξείδωση του ελαιολάδου

Τα οφέλη για την υγεία του βασιλικού πολτού

Βασιλικός πολτός: Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες (όπως οι βιταμίνες B, C και E), μέταλλα (όπως το σίδηρο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο) και αντιοξειδωτικά. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, να βελτιώσουν την ενέργεια και να προάγουν τη γενική ευεξία.

Close Icon