Υλικά:
- 400 γρ. μακαρόνια
- 300 γρ. σπανάκι φρέσκο, πλυμένο και κομμένο
- 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκόρδα, λιωμένα
- 3 αυγά
- 200 ml γάλα
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μπούκοβο (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
- Μοσχοκάρυδο, κατά βούληση
- Τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
- Βράσιμο των μακαρονιών: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράστε νερό και προσθέστε αλάτι. Ρίξτε τα μακαρόνια και βράστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αφαιρώντας τα λίγα λεπτά νωρίτερα από τον χρόνο ψησίματος για να είναι al dente. Στραγγίξτε και κρατήστε τα στην άκρη.
- Σοτάρισμα των υλικών: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σωτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε το σκόρδο και, μετά από 1-2 λεπτά, ρίξτε το φρέσκο σπανάκι. Σοτάρετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να εξατμιστούν τα υγρά του. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και προσθέστε το μπούκοβο, αν χρησιμοποιείτε.
- Συνδυασμός υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα βρασμένα μακαρόνια με το μείγμα σπανακιού και την θρυμματισμένη φέτα. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και προσθέστε τη μοσχοκάρυδο. Ρίξτε το μείγμα αυγών πάνω από τα μακαρόνια και ανακατέψτε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά.
- Ψήσιμο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα προθερμασμένο ταψί και πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα. Ψήστε για 30-40 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
- Σερβίρισμα: Αφήστε τη μακαρονάδα να σταθεί για περίπου 10 λεπτά πριν την κόψετε. Σερβίρετε ζεστή και απολαύστε την!
Αυτή η μακαρονάδα φούρνου είναι ιδανική για οικογενειακά γεύματα ή για μπουφέδες, φέρνοντας γεύσεις και αρώματα που θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας!