Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή μακαρονάδας: Μακαρονάδα φούρνου με σπανάκι και φέτα 

Συνταγή μακαρονάδας: Μακαρονάδα φούρνου με σπανάκι και φέτα 

Συνταγή μακαρονάδας: Η μακαρονάδα φούρνου με σπανάκι και φέτα είναι μια νοστιμότατη και υγιεινή επιλογή για κάθε οικογένεια. Προετοιμάζεται εύκολα και φέρνει ένα άρωμα Ελλάδας στην κουζίνα σας.

Η μακαρονάδα φούρνου με σπανάκι και φέτα είναι μια νοστιμότατη και υγιεινή επιλογή για κάθε οικογένεια. Προετοιμάζεται εύκολα και φέρνει ένα άρωμα Ελλάδας στην κουζίνα σας. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και απολαύστε ένα πεντανόστιμο γεύμα.

Υλικά:

  • 400 γρ. μακαρόνια
  • 300 γρ. σπανάκι φρέσκο, πλυμένο και κομμένο
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκόρδα, λιωμένα
  • 3 αυγά
  • 200 ml γάλα
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μπούκοβο (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
  • Μοσχοκάρυδο, κατά βούληση
  • Τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί για την επικάλυψη

Εκτέλεση:

  1. Βράσιμο των μακαρονιών: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράστε νερό και προσθέστε αλάτι. Ρίξτε τα μακαρόνια και βράστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αφαιρώντας τα λίγα λεπτά νωρίτερα από τον χρόνο ψησίματος για να είναι al dente. Στραγγίξτε και κρατήστε τα στην άκρη.
  2. Σοτάρισμα των υλικών: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σωτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε το σκόρδο και, μετά από 1-2 λεπτά, ρίξτε το φρέσκο σπανάκι. Σοτάρετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να εξατμιστούν τα υγρά του. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και προσθέστε το μπούκοβο, αν χρησιμοποιείτε.
  3. Συνδυασμός υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα βρασμένα μακαρόνια με το μείγμα σπανακιού και την θρυμματισμένη φέτα. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και προσθέστε τη μοσχοκάρυδο. Ρίξτε το μείγμα αυγών πάνω από τα μακαρόνια και ανακατέψτε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά.
  4. Ψήσιμο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα προθερμασμένο ταψί και πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα. Ψήστε για 30-40 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
  5. Σερβίρισμα: Αφήστε τη μακαρονάδα να σταθεί για περίπου 10 λεπτά πριν την κόψετε. Σερβίρετε ζεστή και απολαύστε την!

Αυτή η μακαρονάδα φούρνου είναι ιδανική για οικογενειακά γεύματα ή για μπουφέδες, φέρνοντας γεύσεις και αρώματα που θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Λίπος στην κοιλιά: 1 φρούτο, 1 τσάι και 1 μπαχαρικό για αδυνάτισμα

Μια απλή και θρεπτική συνταγή

Τα οφέλη του λωτού για τη βελτίωση της όρασης

Η παχυσαρκία είναι νόσος και κάθε ενήλικας ξεχωριστός ασθενής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ένα θρεπτικό φρούτο με πολλά οφέλη για το στομάχι και το πεπτικό σύστημα

Λωτός πεπτικό: Η τακτική, αλλά μέτρια κατανάλωσή του μπορεί να βελτιώσει την πέψη και να συμβάλει στην υγεία του στομάχου. Ωστόσο, τα άτομα με αλλεργίες θα πρέπει να το καταναλώνουν προσεκτικά για να αποφύγουν ανεπιθύμητα συμπτώματα.

Παγωμένο τσάι: Ενυδάτωση με αντιοξειδωτικά και χαμηλές θερμίδες

Παγωμένο τσάι: Το παγωμένο τσάι δεν είναι μόνο ένα δροσιστικό και δημοφιλές ρόφημα, ειδικά κατά τους ζεστούς μήνες, αλλά προσφέρει επίσης αρκετά οφέλη για την υγεία, όταν καταναλώνεται με μέτρο.

Τα οφέλη της πράσινης μπανάνας για απώλεια βάρους

Πράσινες μπανάνες: Οι πράσινες μπανάνες είναι μια εξαιρετική επιλογή για όποιον θέλει να χάσει βάρος με υγιεινό τρόπο. Χάρη στα οφέλη του, όπως ο κορεσμός, η βελτίωση της πέψης και η ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Σουσάμι: Πώς μπορεί να συμβάλει στην υγεία των αρθρώσεων;

Σουσάμι :Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, η πλούσια περιεκτικότητά του σε ασβέστιο και μαγνήσιο και η ικανότητά του να καταπολεμά τις φλεγμονές το καθιστούν μια αποτελεσματική φυσική επιλογή για όσους υποφέρουν από προβλήματα στις αρθρώσεις.

Close Icon