Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή leftovers: Ανοιχτή πίτα με γέμιση γαλοπούλας

Συνταγή leftovers: Ανοιχτή πίτα με γέμιση γαλοπούλας

Η τήρηση ενός ισορροπημένου διατροφικού πλάνου σε συνδυασμό με φυσική δραστηριότητα, επιτρέπει στον καθένα μας την απόλαυση διάφορων νόστιμων και ταυτόχρονα θρεπτικών συνταγών!!


Η ανοιχτή πίτα με γέμιση γαλοπούλας είναι μια έξυπνη ιδέα για ένα ελαφρύ και ταυτόχρονα θρεπτικό γεύμα. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, φώσφορο και λίγες θερμίδες. Προσοχή απλά στην ποσότητα καθώς, η γαλοπούλα προέρχεται από τη γέμιση η οποία, περιέχει κι άλλα συστατικά που αυξάνουν το θερμιδικό φορτίο της συνταγής. Το γιαούρτι με τις πολλές ευεργετικές του ιδιότητες είναι πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και πρωτεϊνες.

 

ΥΛΙΚΑ

  1. πίτα για σουβλάκια
  2. κουταλιές γέμισης γαλοπούλας
  3. κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
  4. λίγα ντοματίνια ή καρέ ντομάτας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρά την πίτα και σε μία μικρή κατσαρόλα ή ένα τηγανάκι την γέμιση.
  2. Τοποθετούμε την πίτα σε ένα πιάτο, από πάνω απλώνουμε το γιαούρτι, ρίχνουμε τη ζεστή γέμιση και φέτες από τη ντομάτα.

Πώς μπορώ να εμπλουτίσω την συνταγή;

Προσθέτοντας μανιτάρια, η συνταγή εμπλουτίζεται με μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεϊνης, φυτικής προέλευσης. Αντί για γιαούρτι μπορείτε να προσθέσετε κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών. Προσθέτοντας ακόμη, μερικά μυρωδικά π.χ. ρίγανη που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά κι ενώσεις με ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες.

 

Μπορώ να τα συμπεριλάβω στο διατροφικό μου πλάνο;

Το μυστικό αποτελεί πάντα το μέγεθος της μερίδας καθώς και η συχνότητα κατανάλωσης. Η τήρηση ενός ισορροπημένου διατροφικού πλάνου σε συνδυασμό με φυσική δραστηριότητα, επιτρέπει στον καθένα μας την απόλαυση διάφορων νόστιμων και ταυτόχρονα θρεπτικών συνταγών!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ταχίνι: Ένας θησαυρός γεύσεων και υγείας

Τρόφιμα που βοηθούν το παιδί σας να κοιμάται καλύτερα

Ένα υπέροχο ρόφημα για την αναιμία με παντζάρια, μήλα και πορτοκάλια

Σκόρδο: Μια φυσική ασπίδα κατά του καρκίνου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon