Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή κοτόπουλο: Κοτόπουλο με μελιτζάνες, πιπεριές, σάλτσα ντομάτας και φέτα 

Συνταγή κοτόπουλο: Κοτόπουλο με μελιτζάνες, πιπεριές, σάλτσα ντομάτας και φέτα 

Αυτή η κλασική συνταγή συνδυάζει υπέροχες γεύσεις και είναι ιδανική για ένα πλούσιο, θρεπτικό γεύμα που θα ικανοποιήσει όλη την οικογένεια. Eίναι ιδανική για παρέα και θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας με τη μοναδική της γεύση. Καλή όρεξη!


Αυτή η κλασική συνταγή συνδυάζει υπέροχες γεύσεις και είναι ιδανική για ένα πλούσιο, θρεπτικό γεύμα που θα ικανοποιήσει όλη την οικογένεια. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ετοιμάσετε αυτό το νόστιμο πιάτο.

Υλικά:

  • 500 γρ. κοτόπουλο (στήθος ή μηρός), κομμένο σε κομμάτια
  • 2 μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους
  • 2 πιπεριές (κόκκινη και κίτρινη), κομμένες σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Φρέσκος βασιλικός (προαιρετικά, για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμασία Υλικών: Ξεκινήστε κόβοντας όλα τα λαχανικά. Οι μελιτζάνες μπορείτε να τις αφήσετε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά, ώστε να φύγει η πικρίλα τους. Στραγγίξτε και ξεπλύνετε καλά.
  2. Σοτάρισμα Κοτόπουλου: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, προσθέστε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και σοτάρετε για 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώστε και βγάλτε τα από το τηγάνι.
  3. Σοτάρισμα Λαχανικών: Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε λίγο ακόμα ελαιόλαδο αν χρειάζεται και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέστε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες και μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθήκη Σάλτσας: Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Προσθέστε τη ρίγανη και ελέγξτε το αλάτι.
  5. Φέτα: Μόλις το πιάτο είναι έτοιμο, προσθέστε την θρυμματισμένη φέτα. Αφήστε την να λιώσει ελαφρά και ανακατέψτε.
  6. Σερβίρισμα: Σερβίρετε το κοτόπουλο με μελιτζάνες και πιπεριές ζεστό, γαρνίροντας με φρέσκο βασιλικό αν επιθυμείτε. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι ή πατάτες.

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για παρέα και θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας με τη μοναδική της γεύση. Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια οφέλη έχουμε από την καθημερινή κατανάλωση μαρουλιού;

Γιαούρτι με μέλι: Ο συνδυασμός που είναι φάρμακο για το πεπτικό σας

Τα ψάρια «αγαπούν» την καρδιά μας - Η ιδανική τροφή

Ποιος είναι ο θησαυρός της γυναικείας υγείας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon