Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή κοτόπουλο: Ανατολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι και κρέμα γιαουρτιού

Συνταγή κοτόπουλο: Ανατολίτικο κοτόπουλο με  πιλάφι και  κρέμα γιαουρτιού

Συνταγή κοτόπουλο: Αγαπημένο πιάτο είναι και το κοτόπουλο πιλάφι που στη συγκεκριμένη συνταγή με   τη συνοδεία των μπαχαρικών και της κρέμας γιαουρτιού θα σας ταξιδέψει, γευστικά, στα βάθη της ανατολής!



Όλοι αγαπάμε και τρώμε συχνά κοτόπουλο μαγειρεμένο με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Αγαπημένο πιάτο είναι και το κοτόπουλο πιλάφι που στη συγκεκριμένη συνταγή με   τη συνοδεία των μπαχαρικών και της κρέμας γιαουρτιού θα σας ταξιδέψει, γευστικά, στα βάθη της ανατολής!

 


Συστατικά:

Για το πιλάφι:

  • 2 φλιτζάνια ρύζι με μακριά κόκκους (μπασμάτι ή γιασεμί)
  • 1 κιλό μπούτια κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένα σε κομμάτια
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1 φλιτζάνι ανάμεικτοι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης ή κάσιους), φρυγανισμένοι
  • 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες ή βερίκοκα), ψιλοκομμένα
  • Φρέσκος μαϊντανός, για γαρνίρισμα

Για την κρέμα γιαουρτιού:

  • 1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι (ελληνικό ή κανονικό)
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι, για γεύση

Οδηγίες:

  1. Ετοιμάστε την κρέμα γιαουρτιού: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο σκόρδο και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει όσο ετοιμάζετε το πιλάφι.
  2. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο: Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει μαλακό και διάφανο, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, περίπου 7-10 λεπτά.
  3. Προσθέστε μπαχαρικά: Ανακατέψτε το κύμινο, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά και το ξυλάκι κανέλας. Μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό μέχρι να μυρίσουν τα μπαχαρικά.
  4. Μαγειρέψτε το ρύζι: Προσθέστε το ρύζι στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας να το αλείψετε με τα μπαχαρικά και το λάδι. Ρίχνουμε μέσα το ζωμό κότας και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθούν τα υγρά.
  5. Τελειώνουμε το πιλάφι: Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Απλώστε  το ρύζι με ένα πιρούνι και ανακατέψτε απαλά τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα. Καλύψτε ξανά και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
  6. Σερβίρετε: Μεταφέρετε το πιλάφι σε μια πιατέλα, γαρνίρετε με φρέσκο ​​μαϊντανό και σερβίρετε ζεστό μαζί με την παγωμένη κρέμα γιαουρτιού για να περιχυθεί.

Απολαύστε αυτό το αρωματικό και γευστικό ανατολίτικο πιλάφι με κοτόπουλο και κρέμα γιαουρτιού ως ένα απολαυστικό, χορταστικό γεύμα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πόση ποσότητα καφέ θεωρείται υπερβολική;

Θες γλυκό το απόγευμα; Φτιάξε αυτά τα μπισκότα με λευκή σοκολάτα και μάτσα!

Είναι πράγματι το μέλι τόσο υγιεινό όσο λένε;

Μια νόστιμη και θρεπτική ανατροπή για τις τηγανίτες με το τυρί Cottage

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon