Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή καλαμάρια: Πεντανόστιμη συνταγή με γεμιστά καλαμάρια και παρμεζάνα

Συνταγή καλαμάρια: Πεντανόστιμη συνταγή με γεμιστά καλαμάρια και παρμεζάνα

Συνταγή καλαμάρια: Τα γεμιστά καλαμάρια είναι ένα νόστιμο και εντυπωσιακό πιάτο που φτιάχνεται πιο εύκολα από όσο νομίζετε. Με λίγα απλά υλικά και λίγη υπομονή, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα λαχταριστό γεύμα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους φίλους και την οικογένειά σας.

Τα γεμιστά καλαμάρια είναι ένα νόστιμο και εντυπωσιακό πιάτο που φτιάχνεται πιο εύκολα από όσο νομίζετε. Με λίγα απλά υλικά και λίγη υπομονή, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα λαχταριστό γεύμα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους φίλους και την οικογένειά σας. Εδώ είναι μια απλή συνταγή για γεμιστά καλαμάρια που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Συστατικά:

  • 6 μικρού έως μεσαίου μεγέθους καλαμάρια
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

  1. Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στους 375°F (190°C).
  2. Ξεπλύνετε τα καλαμάρια με κρύο νερό και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας. Αφαιρέστε προσεκτικά τα πλοκάμια και αφήστε τα στην άκρη. Αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα από το σώμα του καλαμαριού.
  3. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
  4. Γεμίζουμε τα κορμιά των καλαμαριών με το μείγμα της φρυγανιάς, φροντίζοντας να μην τα γεμίσουμε υπερβολικά. Στερεώστε τα ανοίγματα του καλαμαριού με οδοντογλυφίδες για να κρατήσει η γέμιση μέσα.
  5. Τοποθετούμε τα γεμιστά καλαμάρια σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Προσθέστε και τα πλοκάμια στο πιάτο.
  6. Ψήνουμε τα καλαμάρια στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα καλαμάρια και να ροδίσει η γέμιση.
  7. Σερβίρετε τα γεμιστά καλαμάρια ζεστά, γαρνίροντας με φέτες λεμονιού για στύψιμο από πάνω.

Αυτή η συνταγή με γεμιστά καλαμάρια είναι βέβαιο ότι θα είναι μεγάλη επιτυχία στο επόμενο δείπνο σας ή σε ειδική περίσταση. Το τρυφερό καλαμάρι, η γευστική γέμιση και η τραγανή τριμμένη φρυγανιά συνθέτουν ένα νόστιμο και εντυπωσιακό πιάτο που θα κάνει τους καλεσμένους σας να επιστρέψουν για δευτερόλεπτα. Δοκιμάστε λοιπόν αυτή τη συνταγή και απολαύστε μια γεύση από τη θάλασσα στο σπίτι σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξουμε Αγκινάρες au gratin

Τροφές που αυξάνουν τη λίμπιντο!

Πού μπορεί να κρύβεται η ζάχαρη στο φαγητό;

Ποια λαχανικά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χλωροφύλλη: Η τροφή της αιώνιας νεότητας;

Χλωροφύλλη: Η χλωροφύλλη δεν είναι ένα μαγικό φίλτρο για την αιώνια νιότη. Ωστόσο, τα οφέλη του για την υγεία και η πιθανή συμβολή του στη διατήρηση μιας πιο νεανικής εμφάνισης το καθιστούν σημαντική προσθήκη στη διατροφή μας.

Δοκιμάστε ένα φλιτζάνι με νερό για να δείτε αν τα αυγά είναι φρέσκα!

Αυγά : Το τεστ με κύπελλο νερού είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να ελέγξετε τη φρεσκάδα των αυγών. Είναι γρήγορο, δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και μπορεί να σας σώσει από το να φάτε ένα κακό αυγό.

Πώς να φτιάξετε την τέλεια μανιταρόπιτα;

Μανιταρόπιτα συνταγή: Η μανιταρόπιτα είναι μια αλμυρή απόλαυση που συνδυάζει τις γήινες γεύσεις των μανιταριών με μια κρεμώδη γέμιση και μια ξεφλουδισμένη κρούστα.

Close Icon