Συστατικά:
- 1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα και κομμένα στη μέση
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 400°F (200°C).
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τα λαχανάκια Βρυξελλών με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού και πάπρικα μέχρι να καλυφθούν καλά.
- Απλώνουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε μία στρώση σε ένα ταψί.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι τη μέση, μέχρι τα λαχανάκια Βρυξελλών να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά στις άκρες.
- Βγάζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρουμε.
Συμβουλές για τέλεια ψητά λαχανάκια Βρυξελλών:
- Φροντίστε να κόψετε τις άκρες από τα λαχανάκια Βρυξελλών και να τα κόψετε στη μέση για ομοιόμορφο μαγείρεμα.
- Ρίξτε τα λαχανάκια Βρυξελλών με τα καρυκεύματα και το λάδι μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα για να βεβαιωθείτε ότι είναι αρωματικά.
- Απλώστε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε μία στρώση στο ταψί για να ψηθούν ομοιόμορφα και να γίνουν τραγανά.
- Ανακατέψτε τα λαχανάκια Βρυξελλών στη μέση του ψησίματος για να βεβαιωθείτε ότι ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
- Σερβίρετε τα ψητά λαχανάκια Βρυξελλών ζεστά ως συνοδευτικό ή ως υγιεινό σνακ.
Αυτά τα ψητά λαχανάκια Βρυξελλών είναι ένα απλό και νόστιμο συνοδευτικό που συνδυάζεται καλά με μια ποικιλία από κύρια πιάτα. Το τραγανό εξωτερικό και το τρυφερό εσωτερικό τους τα καθιστούν μια νόστιμη και θρεπτική προσθήκη σε κάθε γεύμα. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτά τα ψητά λαχανάκια Βρυξελλών για το επόμενο δείπνο σας και δείτε να εξαφανίζονται σε χρόνο μηδέν.