Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή για μανιταρόσουπα βελουτέ με τυρί κρέμα 

Συνταγή για μανιταρόσουπα βελουτέ με τυρί κρέμα 

Η μανιταρόσουπα βελουτέ είναι μια νόστιμη και κρεμώδης σούπα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Η προσθήκη τυριού κρέμα προσφέρει επιπλέον γεύση και απαλότητα.


Η μανιταρόσουπα βελουτέ είναι μια νόστιμη και κρεμώδης σούπα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Η προσθήκη τυριού κρέμα προσφέρει επιπλέον γεύση και απαλότητα. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για να ετοιμάσετε αυτή την υπέροχη σούπα.

Υλικά:

  • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια (π.χ. άσπρα ή πορτομπέλο)
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.γ. θυμάρι (φρέσκο ή αποξηραμένο)
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

 

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία των υλικών: Καθαρίστε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί και κόψτε τα σε φέτες. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Σοτάρισμα: Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά ακόμη, προσέχοντας να μην καεί.
  3. Προσθήκη μανιταριών: Προσθέστε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να απελευθερώσουν τα υγρά τους και να ροδίσουν ελαφρώς.
  4. Προσθήκη ζωμού: Ρίξτε τον ζωμό στη κατσαρόλα και προσθέστε το θυμάρι. Αφήστε τη σούπα να βράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να είναι τρυφερά.
  5. Πολτοποίηση: Αφού βράσει, χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χειρός ή μεταφέρετε τη σούπα σε ένα κανονικό μπλέντερ και πολτοποιήστε την μέχρι να αποκτήσει βελουτέ υφή. Ανάλογα με την προτίμησή σας, μπορείτε να κρατήσετε μερικά κομμάτια μανιταριών για γαρνίρισμα.
  6. Προσθήκη τυριού κρέμα: Επιστρέψτε τη σούπα στην κατσαρόλα και προσθέστε το τυρί κρέμα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί πλήρως.
  7. Αλατοπίπερο: Δοκιμάστε τη σούπα και προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
  8. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τη μανιταρόσουπα σε μπολ, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό αν το επιθυμείτε.

Αυτή η μανιταρόσουπα βελουτέ με τυρί κρέμα είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή απλά να απολαύσετε μια ζεστή και χορταστική σούπα στο σπίτι! Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργικοί τρόποι χρήσης μανιταριών

Μαλακά μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα

Πώς να εντάξετε τη βρώμη στην διατροφή σας

Οι πατάτες θωρακίζουν την υγεία της καρδιάς;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί γίνεται τόσο εθιστικός ο καφές;

Καφές: Ο καφές μπορεί να γίνει εθιστικός λόγω της καφεΐνης, μιας φυσικής διεγερτικής ουσίας που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Η καφεΐνη δρα αποκλείοντας τους υποδοχείς της αδενοσίνης, ενός νευροδιαβιβαστή

Πώς να φτιάξετε τζατζίκι στο σπίτι με λίγα υλικά

Τζατζίκι: Το τζατζίκι είναι μια παραδοσιακή ελληνική σάλτσα που συνδυάζει τη δροσιά του γιαουρτιού με την έντονη γεύση του σκόρδου και τη φρεσκάδα του αγγουριού. Είναι ιδανικό συνοδευτικό για σουβλάκι,

Οι must τροφές για δυνατά νύχια 

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνες A και C. Αυτές οι βιταμίνες και μέταλλα είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη των νυχιών και την πρόληψη της ξηρότητας.

Ιπποφαές - Ο θησαυρός της φύσης

Ιπποφαές: Το ιπποφαές είναι ένα υπερτροφή με εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά, γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες τόσο στη διατροφή όσο και στην περιποίηση της επιδερμίδας. Περιέχει πάνω από 190 βιοενεργά συστατικά,

Απολαυστική συνταγή για σοκολατένια πατατάκια

Σοκολατένια Πατατάκια: Τα τσιπς σοκολάτας είναι η τέλεια επιλογή για όσους αγαπούν τον πρωτότυπο συνδυασμό γεύσεων. Είναι εύκολα, γρήγορα και ιδανικά για πάρτι ή ως σνακ για λαχτάρα.

Το ζελέ βοηθά στην απώλεια βάρους;

Ζελέ: Χάρη στη χαμηλή θερμιδική του αξία, την υψηλή περιεκτικότητα σε ζελατίνη και την ικανότητα να μειώνει την πείνα, μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της όρεξης και στη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Close Icon