Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή: Φασόλια με προσούτο και μυρωδικά

Συνταγή: Φασόλια με προσούτο και μυρωδικά

Συνταγή: Δημιουργήστε ένα υγιεινό και ζεστό φαγητό, το οποίο είναι πολύ θρεπτικό κι έχει χαμηλά λιπαρά.


Δημιουργήστε ένα υγιεινό και ζεστό φαγητό, το οποίο είναι πολύ θρεπτικό κι έχει χαμηλά λιπαρά. Αποτελεί ένα πιάτο με προσούτο, μυρωδικά και φασόλια. Είναι μια απίστευτη επιλογή για τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου.

Προσούτο με Φασόλια

Συστατικά συνταγής:

Συσκευασία προσούτο 80 γρ., κομμένο σε κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 βολβός μάραθου κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
4 κλωναράκια θυμάρι
150 ml λευκό κρασί ή ζωμός κοτόπουλου
2 x 400 g κουτάκια φασόλια βουτύρου
400γρ κονσέρβα ντοματίνια
200 γρ λαχανό σε σακούλα σε φέτες

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Τηγανίζουμε το προσούτο σε στεγνή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό, μετά αφαιρούμε το μισό με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και ρίχνουμε το μάραθο με μια πρέζα αλάτι. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, στη συνέχεια ρίξτε το σκόρδο, τις νιφάδες τσίλι και το θυμάρι και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά, στη συνέχεια ρίξτε το κρασί ή το ζωμό και αφήστε το να σιγοβράσει.


ΒΗΜΑ 2

Ρίξτε και τα δύο κουτιά με φασόλια βουτύρου στο στιφάδο, μαζί με τα υγρά τους, μετά προσθέστε τις ντομάτες, αλατοπιπερώστε καλά και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Μαγειρέψτε, ανενόχλητα, για 5 λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε μέσα από το λάχανο. Μόλις μαραθεί, ρίχνετε το στιφάδο σε μπολάκια, αφαιρώντας τα κλωναράκια θυμαριού και συμπληρώνοντας κάθε μερίδα με το υπόλοιπο προσούτο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

7 Λόγοι που πρέπει να εντάξεις την γλυκόριζα στην διατροφή σου

4 Τρόποι για να ζήσετε ακόμα περισσότερο!

Δημιουργήστε μία χορταστική πίτα για το οικογενειακό σας τραπέζι

Η κατανάλωση ιχθυελαίου ενισχύει τον εγκέφαλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon