Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή: Φασόλια με προσούτο και μυρωδικά

Συνταγή: Φασόλια με προσούτο και μυρωδικά

Συνταγή: Δημιουργήστε ένα υγιεινό και ζεστό φαγητό, το οποίο είναι πολύ θρεπτικό κι έχει χαμηλά λιπαρά.


Δημιουργήστε ένα υγιεινό και ζεστό φαγητό, το οποίο είναι πολύ θρεπτικό κι έχει χαμηλά λιπαρά. Αποτελεί ένα πιάτο με προσούτο, μυρωδικά και φασόλια. Είναι μια απίστευτη επιλογή για τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου.

Προσούτο με Φασόλια

Συστατικά συνταγής:

Συσκευασία προσούτο 80 γρ., κομμένο σε κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 βολβός μάραθου κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
4 κλωναράκια θυμάρι
150 ml λευκό κρασί ή ζωμός κοτόπουλου
2 x 400 g κουτάκια φασόλια βουτύρου
400γρ κονσέρβα ντοματίνια
200 γρ λαχανό σε σακούλα σε φέτες

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Τηγανίζουμε το προσούτο σε στεγνή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό, μετά αφαιρούμε το μισό με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και ρίχνουμε το μάραθο με μια πρέζα αλάτι. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, στη συνέχεια ρίξτε το σκόρδο, τις νιφάδες τσίλι και το θυμάρι και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά, στη συνέχεια ρίξτε το κρασί ή το ζωμό και αφήστε το να σιγοβράσει.


ΒΗΜΑ 2

Ρίξτε και τα δύο κουτιά με φασόλια βουτύρου στο στιφάδο, μαζί με τα υγρά τους, μετά προσθέστε τις ντομάτες, αλατοπιπερώστε καλά και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Μαγειρέψτε, ανενόχλητα, για 5 λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε μέσα από το λάχανο. Μόλις μαραθεί, ρίχνετε το στιφάδο σε μπολάκια, αφαιρώντας τα κλωναράκια θυμαριού και συμπληρώνοντας κάθε μερίδα με το υπόλοιπο προσούτο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

7 Λόγοι που πρέπει να εντάξεις την γλυκόριζα στην διατροφή σου

4 Τρόποι για να ζήσετε ακόμα περισσότερο!

Δημιουργήστε μία χορταστική πίτα για το οικογενειακό σας τραπέζι

Η κατανάλωση ιχθυελαίου ενισχύει τον εγκέφαλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon