Τοποθετήστε το τυρί κρέμα, το κατσικίσιο τυρί και το χυμό λεμονιού σε να μπολ και χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Χριστούγεννα Ιδέες: Αλμυρές τρούφες με τυρί κρέμα – Πανεύκολο ορεκτικό
Υλικά
- 1 συσκευασία τυρί κρέμα
- 170 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 1 κ. γλ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 κ. σ. φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 2 κ. γλ. βρασμένο σκόρδο τριμμένο
- 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε το τυρί κρέμα, το κατσικίσιο τυρί και το χυμό λεμονιού σε να μπολ και χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέστε το σχοινόπρασο, το σκόρδο και το πιπέρι και ανακατέψτε ξανά.
- Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες μέχρι να σφίξει.
- Διαμορφώστε το μείγμα σε μικρές μπάλες- μπουκίτσες και περάστε τες από το τριμμένο καρύδι και το μαϊντανό.
- Τοποθετήστε σε αεροστεγές σκεύος και ψύξτε για ακόμη μία ώρα.
Σπιτική κιμαδόπιτα με πράσο
Παραδοσιακή συνταγή για το εορταστικό τραπέζι
Υλικά
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κιλό πράσα ψιλοκομμένα
- 1 κιλό φύλλο κρούστας για πίτα
- 1 πλάκα βούτυρο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τον κιμά και σιγομαγειρέψτε, αλατοπιπερώνοντας κατά βούληση.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς.
- Σε ένα ταψί τοποθετήστε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρώνοντάς τα ένα ένα.
- Τοποθετήστε τη γέμιση και απλώστε ομοιόμορφα.
- Καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
- Αλείψτε με το βούτυρο που περίσσεψε από πάνω και ρίξτε λίγο σπορέλαιο.
- Προαιρετικά, μπορείτε να ρίξετε και λίγο ανθρακούχο νερό αν θέλετε το φύλλο της πίτας να μοιάζει με σπιτικό.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμη 45 λεπτά.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube