Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Θρεπτική σούπα βελουτέ με κολοκυθάκια

Θρεπτική σούπα βελουτέ με κολοκυθάκια


Η συνταγή

Υλικά για 4 άτομα

  • • 1 μέτριο κρεμμύδι σε φετάκια
  • • 1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
  • • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • • 8 φλ. ζωμός λαχανικών ή κότας (σπιτικός ή φτιαγμένος με κύβο)
  • • 4 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μπουκιές
  • • 1 κουταλάκι ξηρό δυόσμο
  • • 4 μέτρια κολοκυθάκια (σκουρόχρωμα) σε ροδέλες
  • • αλάτι
  • • πιπέρι
  • • μπαστουνάκια από ελαφρά βρασμένα κολοκυθάκια για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι.
  2. Το πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και το σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει καλά, χωρίς να πάρει χρώμα.
  3. Ρίχνετε μέσα το σκόρδο και το σοτάρετε και αυτό να μαραθεί.
  4. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το ζωμό, τις πατάτες και τον δυόσμο και αφήνετε να κοχλάσουν.
  5. Ύστερα, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τις σιγοβράζετε για 10-15 περίπου λεπτά.
  6. Ρίχνετε μέσα και τα κολοκυθάκια και συνεχίζετε το βράσιμο, πάντα σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και αυτά καλά.
  7. Αλέθετε τμηματικά τη σούπα στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ, μέχρι να γίνει ρευστός πολτός και την επιστρέφετε στην κατσαρόλα.
  8. Ελέγχετε το αλατοπίπερο και τη σερβίρετε. (Αν θα τη σερβίρετε αργότερα, τότε ίσως χρειαστεί να προσθέσετε μέσα λίγο νερό πριν την ξαναβράσετε).
  9. Αν θέλετε, τη γαρνίρετε με μπαστουνάκια από ελαφρά βρασμένα κολοκυθάκια.

Μπορείτε να προσθέσετε ροκφόρ ή φέτα ή γιαούρτι στραγγιστό και λίγη τριμμένη παρμεζάνα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon