Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Συνταγή της ημέρας:Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με ντομάτα

Συνταγή της ημέρας:Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με ντομάτα


Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με ντομάτα απο την Αργυρό Μπαμπαρίγου 

Εκτέλεση


Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες.
Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 1 + ½ εκατοστού. Τις αραδιάζουμε σε 2 λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 200Ο C για 10-15’να μαλακώσουν ελαφρά.
Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη και βράζουμε τα υλικά για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Τέλος προσθέτουμε στη σάλτσα ψιλοκομμένο τον μαϊντανό και το δυόσμο.
Στη συνέχεια τοποθετούμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας ένα μπαστουνάκι φέτας και την τυλίγουμε σε ρολό. Αφού ετοιμάσουμε όλα τα ρολά τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, το περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Προς το τέλος πασπαλίζουμε λίγη φέτα (προαιρετικά)

Υλικά

4 μελιτζάνες φλάσκες
250 γραμ. φέτα
Λίγο ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 σκ. σκόρδο
5 μεγάλες ψιλοκομμένες ντομάτες
Αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon