Μακαρονάδα με κιμά, μελιτζάνα και γιαούρτι
Υλικά
- 500 γραμ. σπαγγέτι
- 4 μικρές μελιτζάνες τσακώνικες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος, μία φορά περασμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ¾ φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια
- 6 ώριμες ντομάτες κομμένες σε καρεδάκια
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 1 κεσεδάκι (200 γραμ.) γιαούρτι στραγγιστό
Πλένουμε τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε λωρίδες από τις φλούδες τους, να γίνουν ριγέ, και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Τις βάζουμε σε μ πολ, τις περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, στους 200 C για 8’-10’, να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε τηγάνι, σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά για 5’, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2’-3’ να πάρει βράση. Σε κατσαρόλα, στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 3’-4’, να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε τον κιμά με όλους τους χυμούς του τηγανιού και τις ψημένες μελιτζάνες στη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10’. Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό.Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα κιμά και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, τα σερβίρουμε σε πιατέλα και από πάνω περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα κιμά.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube