Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Συνταγή της ημέρας:καβούρια με εσπεριδοειδή

Συνταγή της ημέρας:καβούρια με εσπεριδοειδή


Συνταγή για καβούρια με εσπεριδοειδή  απο την  Άννα Μιγδάνη-αποφοίτησε από την  Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων Διατροφής στο Τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας του Α-ΤΕΙ Θες/νίκης. Επιστημονικός συνεργάτης Medidiatrofi. 

 

Υλικά για 4 άτομα

  •             2 μεγάλα καβούρια
  •             1 γκρέιπ-φρούτ,1 πορτοκάλι
  •             1 μαρούλι, Φέτες λεμονιού
  •             1 λίτρο ζωμό ψαριού
  •             3 κ.σ. μαγιονέζα με λίγα λιπαρά
  •             1 κλωναράκι άνηθο, 1 κ.σ. κύμινο
  •             200γρ σόγια φρέσκια και καθαρισμένη
  •             Φυλλαράκια μαϊντανού για το στόλισμα

Εκτέλεση 

Βράζουμε τα καβούρια στον ζωμό ψαριού με κύμινο για 10 λεπτά. αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο ζωμό. Καθαρίζουμε τα γκρέιπ φρουτ και τα πορτοκάλια και ξεχωρίζουμε τις φέτες τους. Αφαιρούμε το κέλυφος από το σώμα και τα πόδια των καβουριών. Πλένουμε τα άδεια καβούκια και τα τοποθετούμε στα πιάτα. Βάζουμε στον πάτο τους το μαρούλι και την σόγια και τα απογεμίζουμε με την σάρκα των καβουριών, τα εσπεριδοειδή, την μαγιονέζα και το άνηθο όλα καλά ανακατεμένα πριν.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon