Ζουμερό cheeseburger…
Υλικά
• 4 ψωμάκια για hamburger
• 4 φετες τυρί τσένταρ
• 4 φέτες ψημένο μπέικον σε αντικολλητικό σκεύος η τοστιέρα
• Για τα μπιφτέκια
• 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 1 φορά περασμένος στην μηχανή του κιμά
• 2 κ.σ. σό μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 κ.γ. σάλτσα Worcestershire (προαιρετικά)
• 2 κ.σ. κέτσαπ
• λίγες σταγόνες ξύδι
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Για το γαρνίρισμα
• φέτες κρεμμυδιού σοταρισμένο η ψημένο σε αντικολλητικο τηγάνι
• φύλλα μαρουλιού
• φέτες ντομάτας
φύλλα μαρουλιού
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του κιμά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Μοιράζουμε σε 4 μέρη και φτιάχνουμε 4 μπιφτέκια.
Βάζουμε τα μπιφτέκια σε σχάρα και από κάτω βάζουμε ταψάκι. Τοποθετούμε στην πάνω σχάρα του φούρνου κοντά στο γκριλ. Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο γκριλ για 5′-7′ κάθε πλευρά, ανάλογα πως το θέλουμε ψημένο. Όσο πιο πολύ τα ψήνουμε τόσο πιο πολύ τα στεγνώνουμε.
Το ιδανικό ψήσιμο είναι όταν τα ζουμιά του μπιφτεκιού είναι διάφανα.
Βάζουμε στο κάθε μπιφτέκι από μια φέτα τυρί. Ψήνουμε για 1′ στο γκριλ ώσπου να αρχίσει να λιώνει το τυρί.
Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε όποια γαρνιτούρα θέλουμε ή και όλες μαζί και βάζουμε επάνω τα ψημένα μπιφτέκια με το λιωμένο τυρί.
Αν θέλετε μπορείτε να ψήσετε για 2′ και τα ψωμάκια στο γκριλ η στην τοστιέρα.
Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Κατάψυξης: 15 λεπτά
Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube