Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: χειµωνιάτικο µοσχάρι και πουρές από καλαµποκάλευρο

Συνταγή της ημέρας: χειµωνιάτικο µοσχάρι και πουρές από καλαµποκάλευρο


Φανταστική χειμωνιάτικη συνταγή, ό,τι πρέπει για τα κυριακάτικα γεύματα. Συμπυκνωμένες γεύσεις, τέλειο αποτέλεσμα!

Υλικά

1.500 γραμμ. μοσχάρι (ελιά ή χτένι σπάλας) κομμένο σε μπουκιές
λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα του
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
3 καρότα ψιλοκομμένα
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
λίγα φύλλα δεντρολίβανου
λίγα φύλλα φασκόμηλου
2 δαφνόφυλλα
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
2 φλ. τσαγιού ζωμός κρέατος ή νερό
500 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
αλάτι
πιπέρι
Για τον πουρέ από καλαμποκάλευρο
1 ποτήρι νερού καλαμποκάλευρο
4 ποτήρια ζωμός κρέατος
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι

Εκτέλεση
Πασπαλίζουμε το κρέας με λίγο αλεύρι. Τινάζουμε τα κομμάτια, να φύγει το περιττό. Ζεσταίνουμε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας. Όταν ροδίσει το βγάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (2 κ.σ.) και σοτάρουμε, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλερι, τα σκόρδα, την καυτερή πιπεριά, τα δαφνόφυλλα, το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο. Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄ ανακατεύοντας τακτικά για να μην πάρουν χρώμα. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, με ό,τι υγρά έχουν μείνει στην πιατέλα, και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μετά από 3΄-4΄ σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά να ρεντουίρει και προσθέτουμε τις ντομάτες και τον ζωμό κρέατος. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το κρέας για 2 ώρες. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού. Μόλις βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (εκτός φωτιάς) για 10, να ενωθούν τα αρώματα. Σερβίρουμε οπωσδήποτε με πουρέ από καλαμποκάλευρο.
Για τον πουρέ από καλαμποκάλευρο: Βράζουμε τον ζωμό. Ρίχνουμε λίγο λίγο το καλαμποκάλευρο. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει. Προσθέτουμε το βούτυρο.

μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 120 λεπτά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon