Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Τυροπιτάκια Ολικής Αλέσεως

Συνταγή της ημέρας: Τυροπιτάκια Ολικής Αλέσεως

 

Τυροπιτάκια Ολικής Αλέσεως, καθημερινό και πλήρες πρωινό γεύμα (μαζί με ένα φρέσκο φρούτο ή χυμό) ή για κολατσιό στο σχολείο, τη δουλειά ή για απογευματινή λιγούρα!

Δοκιμάστε τα… απο την Παναγιώτα Καρακασίδου-Διαιτολόγος – Διατροφολόγος -Επιστημονικός συνεργάτης MediDiatrofi.


Υλικά για την ζύμη

  • Δυο φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης( ή ένα λευκό και ένα ολικής).
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο.
  • Περίπου ενάμιση με δυο φλιτζάνια χλιαρό νερό.
  • Δυο κοφτά κουταλάκια αλάτι.
  • Ένα κουταλάκι μέλι.
  • Ένα κουταλάκι μαγιά φρέσκια ή μισό φακελάκι ξηρή μαγιά.

Υλικά για την γέμιση

½ φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο τυρί άσπρο ή ¾ φλιτζανιού ανθότυρο.

¾ φλιτζανιού του τσαγιού τριμμένο κίτρινο τυρί με λίγα λιπαρά.

Ένα φλιτζάνι του τσαγιού μανιτάρια ή και χρωματιστές πιπεριές.

Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα (που την έχουμε περάσει από σουρωτήρι για να βγάλει το νερό της).

Ρίγανη, βασιλικό.

Εκτέλεση για την ζύμη

Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός του νερού που το ρίχνουμε λίγο λίγο και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι που η ζύμη να γίνει συμπαγής και να μην κολλάει στα χέρια. Τυλίγουμε το ζυμάρι σε λαδόκολλα ή το βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ και έπειτα το τυλίγουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά ώστε να δέσουν όλα τα υλικά. Στη συνέχεια σε τραπέζι ή πάγκο που έχουμε αλευρώσει λίγο ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη. Στη συνέχεια το χαράζουμε σε φαρδιές λουρίδες παράλληλα και κάθετα ώστε να σχηματιστεί φύλλο για 10 τυροπιτάκια. Προσθέτουμε το μίγμα σε καθένα και τα τυλίγουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο ( αν θέλετε για περισσότερη γυαλάδα μπορείτε με ένα πινέλο να αλείψετε από πάνω τα τυροπιτάκια με ασπράδι αυγού ). Καλή επιτυχία !!

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon