Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Συγκλονιστική κοτόπιτα

Συνταγή της ημέρας: Συγκλονιστική κοτόπιτα


Συγκλονιστική κοτόπιτα απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 

Εκτέλεση


Βράζουμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερυ σε νερό για 45′. Αλατοπιπερώνουμε. Στραγγίζουμε τα υλικά. Κρατάμε το ζωμό για την κρέμα, ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και το ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε και τα λαχανικά. Προσθέτουμε τον αρακά και το καλαμπόκι.
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα πράσα. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι.Ψήνουμε για 2′. Προσθέτουμε το ζωμό κι αφήνουμε να πήξει. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.
Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε το ένα φύλλο. Βάζουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά και περιχύνουμε με την κρέμα. Σκεπάζουμε την πίτα. Τσιμπάμε τις άκρες να ενωθούν. Τρυπάμε την επιφάνεια. Αλείφουμε με αβγό. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45′ να ροδίσει. Σερβίρεται ζεστή σαν κυρίως γεύμα.

Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 45 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 45 λεπτά

Υλικά
▪ 2 φύλλα σφολιάτα η κουρού (εμπορίου)
▪ Για τη γέμιση
▪ 1 μέτριο κοτόπουλο
▪ 3 κρεμμύδια
▪ 3 καρότα
▪ 2 κλωνάρια σέλερυ
▪ Για την κρέμα
▪ 4 κ.σ. ελαιόλαδο
▪ 2 πράσα ψιλοκομμένα
▪ 4 κ.σ. αλεύρι
▪ 2 φλ. ζωμό κοτόπουλου
▪ 1 φλ. καλαμπόκι
▪ 1 φλ. αρακά
▪ αλάτι
▪ πιπέρι
▪ 2 πρέζες φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
διάλυμα αβγού ή γάλα για το φύλλο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon