Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: ”Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα” απο τον Δημήτρη Γρηγοράκη

Συνταγή της ημέρας: ”Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα” απο τον Δημήτρη Γρηγοράκη

 

Μια διαφορετική απόλαυση που συνδυάζει τα αντιοξειδωτικά και τη γλυκόξινη γεύση των δαμάσκηνων με αυτή του χοιρινού φιλέτου.

Χρόνος Προετοιμασίας: 5’

Χρόνος Μαριναρίσματος: 10’ – 15’

Χρόνος ψησίματος: 25’ – 30’

 

Υλικά για 4 μερίδες

  • 400γραμμ. Ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες ή σε κύβους
  • 1 κ.γλ. έτοιμο μίγμα μπαχαρικών για χοιρινό ή μπαχαρικά της επιλογής σας
  • 300γραμμ. δαμάσκηνα
  • 4 μικρά ξερά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο παραδοσιακό

Εκτέλεση:

1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

2.Βάζουμε το ψαρονέφρι σε πυρίμαχο σκεύος και το πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά. Το αφήνουμε να απορροφήσει τα αρώματά τους μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.

3. Βάζουμε για 10΄-15΄ τα δαμάσκηνα σε ζεστό νερό και στη συνέχεια αφαιρούμε τα κουκούτσια. Κόβουμε στα τέσσερα τα δαμάσκηνα και τα ρίχνουμε στο ψαρονέφρι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια.

4. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο  και βάζουμε το σκεύος ξεσκέπαστο στο φούρνο.

5. Ψήνουμε για 25΄ – 30΄,αλείφοντάς το μια φορά με τα υγρά του.

6. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Πρόταση σερβιρίσματος : Ταιριάζει ιδανικά με πράσινη σαλάτα και καστανό ρύζι.

Διατροφικό Σχόλιο: Ένα απλό, νόστιμο και γρήγορο γεύμα, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί και με ταλιατέλες. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, που βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου. Επιπλέον, περιλαμβάνονται πρωτεΐνες που τονώνουν με ενέργεια και δύναμη τον οργανισμό! Φορτίζει τις αποθήκες σιδήρου και χαρακτηρίζεται από πλούσια περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως βιταμίνη C και Ε, β-καροτένιο, λυκοπένιο και φλαβονοειδή και επομένως σε μονάδες ORAC. Με βάση αυτό το χαρακτηριστικό θωρακίζει την καρδιά και τα αγγεία!

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 2.000

Ποσοστό (%) επί του Μέσου Όρου Ημερήσιας Αντιοξειδωτικής Απαίτησης, βάσει της σύστασης του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (U.S.D.A.): 50%

Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon